Атанасова: Позицията ни остава непроменена, 47-то НС е изчерпано

Нито една от партиите, които могат да вземат третия мандат, не е потърсила ГЕРБ
14 юли 2022 12:10, Нели Христова
61
Атанасова: Позицията ни остава непроменена, 47-то НС е изчерпано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нашата парламентарна група взе решения, които аз бях упълномощена да обявя пред президента - да не реализираме възможността, дадена ни от конституцията, за втория мандат, както и да не излъчваме кандидат за министръ-председател. От тук нататък, естествено, обсъдихме предизвикателствата в следващите няколко дни, утре предстоят и консултации, говорихме и за спешните законодателни решения, които смятам че в утрешната среща ще продължим да ги обсъждаме.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като върна втория мандат на Румен Радев.

Още по темата
"Позицията ни остава непроменена. Считаме, че доверието към 47-то Народно събрание е изчерпано. Ясно е, че правителството падна с вот на недоверие. Не може, според нас, да се намери каквато и да било формула за подкрепа в рамките на това НС. Ежедневната агония с това, че няма кворум дори за заседания на парламента, е съвсем очевидна", допълни още тя.

"Всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура е напълно безмислена", каза Атанасова. Тя добави, че от ГЕРБ ще съдействат при приемането на законопроекти, стига те да са адекватни за българското общество.

"Апелирам, ако има още спешни закони, те да бъдат внесени и обсъдени", заяви депутатът от ГЕРБ. 

Атанасова обяви, че нито една група, която се очаква да вземе третия мандат, не е разговаряла с ГЕРБ, но и ГЕРБ нямали нужда от разговори, тъй като вече обявили своята позиция.

"До края на юли или началото на август може би ще продължат консултациите. Резонно е изборите да бъдат в началото на октомври, защото в края на септември има празници", каза Атанасова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десислава Атанасова трябва да бъде следваща кандидатура на ПП ГЕРБ за министър-председател на България!
42
3
 
1
 
! Отговори
превод преди 1 година
С това ,че 47-мото народно събрание , Деса Общата иска да каже ,че е изчерпила силите на тези в парламента ,които биха се прежалили да легнат с нея.
41
0
 
3
 
! Отговори
По-точно преди 1 година
Изчегъртано !
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и вие сте изчерпани ама се готвите пак да управлявате
39
2
 
5
 
! Отговори
питам преди 1 година
В ГЕРП няма ли поне един нормален и смислен човек, който да си даде сметка, че тази семпла женица не бива да е лицето на партията. няма ли трезвомислещи хора в тази партия, които да поскрият това недоразумение. Недоумявам....
38
3
 
5
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Че това е нарушение на Конституцията бе! И герб и президента погазват основен закон! Макар и за две минути трябваше да излъчат кандидат и да му бъде връчен мандат. Какво решение е взела герб групата не е актуално в случая. Проучвателен мандат се връчва на кандидат премиер, не на група.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажат ли нещо от ГЕРБ веднага правите обратното и ставате ефективни и успешни.Гарантиран ефект и успех.За всичко е така.Та това е новата формула за успеха.Питайте ги за всичко и ще сте добре.Запомнете правилото.Правите на обратно от това което казват от ГЕРБ.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ,ИТН и ДПС сте изчерпани,няма какво друго да ни предложите освен разделение на народа,престъпност,корупция,мафиотска прокуратура и масова миграция.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко което казват от ГЕРаб трябва да става на обратно за да сме добре.
34
5
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 година
По-добре ББ. Ама много по-добре от тия. Почнаха с обещания мостове, тунели, олиото на 3 лв, бензина на 2.........При Баце поне имаше някаква сигурност и някакъв растеж. Тука е дъно. Ако се направи правителство с тия зимата ще ядем килима.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ми прилича на сичко друго но не и политик
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са за одиране, заради тях ще се харчат едни безумни пари за избори. Явно разчитат на късата памет на хората, да ама не, още помниме а и виждаме вашите погроми и съсипването на страната. Калинки, къщи за тъщи, тераси, апартаменте, джипове, ремонт след ремонта и така до безкрай. Напълниха с некадърници навсякъде. Окопаха прокуратурата. Не благодаря, не ви искаме.
31
2
 
8
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Ама вие сте в умряла кома .До каквото и да се докоснете и пепел не остава .
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години краденье с милиарди,безпътица,корупция,блато- никой нв ви ще вечеееееееее ГРОб
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази не е ли като онази самоче с Д т.е. ПДП
28
4
 
7
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
И изборите с какво ще ви променят позицията...с няколко пункта надолу. И к.в.о? Б.е видно е, че не ви се управлява...без далавери!!!
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
таа в зла като 3 кобри,2 питбула и ято гарги едновременно
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този парламент беше изчерпан още след януарските протести срещу правителството, когато се видя, т н партии на протеста нямат никаква обществена подкрепа.Затова и паднаха от власт, понеже на практика унищожиха държавата за 6 месеца.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата й е осигурил кой да й сменя долните г,а,щ,и. Мухахаааааа
24
2
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Много пъти съм се питал а тази Дама след като по цял е медиен куратор, кога тя има време за сън, за семейство, да наготви, та даже и да се изкъпе и да си изпере долните ***? Кога?