ДПС при Румен Радев: В такива ситуации винаги сме играли отговорна роля

От движението очакват разговор за действията до предсрочните избори
15 юли 2022 11:56, Росен Стойчев
33
ДПС при Румен Радев: В такива ситуации винаги сме играли отговорна роля
Снимка: БГНЕС

Представителите на ДПС влязоха на консултации при държавния глава Румен Радев. Президентът обяви, че очаква те да направят предложения, въз основа на своя опит.

"Уважаеми представители на ръководството на ДПС, добре дошли в президентската институцията.

Още по темата
Вие вече декларирахте, че виждате изход в предсрочни парламентарни избори. Вашата партия е натрупала дългогодишен опит в парламентаризма, което предвижда реална отговорност пред гражданите. Как вие виждате ролята на вашата партия за излизане от тази ситуация и намирането на диалог, за да предотвратим тези кризи в период, в който няма да има парламент и правителство, което да взима важни решения?" Това обяви държавният глава Румен Радев при посрещането на представителите на ДПС.

"Наситина се намираме в една политическа, социална и икономическа криза. Виждаме енергийна криза, която е факт. В тази ситуация имаме и политическа криза. Още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в народното събрание и сегашното управление е грешна. Политическата логика диктува, тази власт, която е основана на разделението и реваншизма да падне.

Ние сме отговорна политическа партия със своя опит в българския политически и демократичен живот. В такива кризисни ситуации ДПС винаги е играло отговорна роля. В настоящата ситуация ние заявихме, че за да бъде променена формулата, по която да се формират мнозинства, са нужни предсрочни избори. Трябва нова основа на къщата, за да се формират нови модели.

Предсрочни избори ще има, но трябва обсъдим какво ще правим в периода, докато те се проведат. До вчера ме питаха, дали ще посетя тези консултации? От сега заявяваме, че ще си носим нашата отговорност, без да бягаме от нея", обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Какво още каза той вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
ДПС ни е най малкия проблем. Много по-голям проблем е, че като народ сме мързеливи, безотговони и безлични. Ето например, журналиста Милен Цветков беше убит от надрусан младеж и за две години, народ, институции, премиери, парламент, елит, никой не взе абсолютно никакви мерки да се промени нещо в тази държава това да не се повтори. И сега правят някаква акция, която скоро ще свърши и дотам. Та така, ДПС ни е най малкия проблем в тази държава населена от жители, но без граждани.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТоЗ коя му е родината...Не в турския роднината...
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дпс с турския и купения вот винаги влизат в НС за съжаление дано някой ден да останат извън нашия парламен това не е партия а организирана мафия за източване на държавни пари заедно с Герб
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха, кой смени плочата с репертоара на Р.Р.? Не питаше ли кое им е родината, сега ... с опита, с парламентаризма и прочие лакърдии? Леле каква политика ще се получи ако всички възмутени българи гласуват за ДПС. Тези чистосърдечно си признават, че са корумпирани и по далаверите, че са с кръгове по интереси и не лъжат като мазната от БСП за морал и чест, като ПП, че са новия морал политика и почтеност (?!?!?Боже!), Като ДБ, че са за справедливост и прозрачност, но с единствен стремеж ДАЛАВЕРА
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дпс да сте проклети дано да изчезнете завинаги щом чак до Чипровци стигнахте да раздавате пари там няма и никога не е имало турци но си разързахте кесиите да си напазаруват вот от месните пияници е така печелите вот заедно с Борисов проклетници защо в големите градове никой не ви подкрепя ходите по селата и бедните райони да събирате роми и пияници това е истината за вас видяхме и на протеста ви какви елементи бяхте събра ли затова ви пречи и машиния вот
19
1
 
7
 
! Отговори
фффффф преди 1 година
Турците са известни с двуличната си политика.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме нужда от турска нито от проруска партия в България това е държава на Българите не на малцинствата и русофилите но точно тези най много вредят на нас и трябва да ги забранят но за всичко сме си ние виновни защото не гласуваме и търпим да ни ограбват трябва да сме на улицата не да чакаме нещо да се оправи от самосебе си
17
0
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 1 година
Мишко лукава, противна. От къде имаш очи да говориш. Марш в Турция.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дпс най голямата зло на България това не е партия а просто един кръг от лични бизнес интереси видяхме как свалиха правителството точно те с помоща на Борисов дано този път да не излезнат чисти от калта докога турска партия ще ни диктуват с платеното малцинство дневния ред на държавата Това е пълен абсурд който се разиграва пред очите ни
15
0
 
7
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Това не е партия, а бизнес сдружение. Всъщност те всичките са такива. Тези просто са по-***.
14
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Както казах тази сутрин, ДПС имат опит с третия мандат и тия веднага изпълзеха кат змии от дупките си. Целият Доган Сарай!;))) Е, па, Мунь, юмрука ти стана юмруче и изчезна, сега е време да покажеш истинската си масонска същност, защото Сокола и той е масон;)))
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дпс изпра всичките червени пари
12
0
 
17
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
ТЕЗИ СА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! НО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ! АКО ИЗЛЕЗЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО,ТЕ ЩЕ ОТИДАТ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО !
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така Руменчо! Дай мандата на ДПС, че да се съюзат с ГРОБ, Слави и *** и да почнат апк да ни тровят с пълни с пестициди турски зеленчуци през тяхната фирма на Капитан Андреево.
10
0
 
14
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Зелките да обяснят на избирателите си, защо точно техните общини вече повече от 20 години са най-бедните у нас и тогава да ми говорят за отговорност...
9
1
 
14
 
! Отговори
IVo_1 преди 1 година
по-отговорно ще постъпите ако си съберете дисагите и изчезнете към Анадола и политическото небитие
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е сериозна партия. Традиции, компетентност и умереност.
7
4
 
3
 
! Отговори
Да бъдем точни преди 1 година
ДПС при Румен СЕРТИФИКАТОВ Радев.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скандална закуска при Херо Мустафа - зад гърба на лидерите на партиите САЩ сглобяват кабинет. Тази сутрин в 9.00 часа през главата на лидерите на политическите партии у нас в американското посолство у нас са били поканени отделни депутати от парламентарно представените партии: Кристиан Вигенин от БСП, Даниел Митов от ГЕРБ, Калоян Икономов, като представител на ПП, който не е уведомили предварително Асен Василев и Кирил Петков.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 години отговорна роля в грабежа на страната и потъването в дупката,която сме