Гешев: Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически борби

Главният прокурор говори пред комисията за борба с корупцията към парламента
15 юли 2022 14:18, Красимир Ангелов
80
Гешев: Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически борби
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически процеси и борби, заяви пред комисията за борба с корупцията към парламента главният прокурор Иван Гешев.

Той бе поканен за изслушване по повод изнесена информация от заместник-председателя на парламентарната комисия по бюджетен контрол Томаш Здеховски от Европейската народна партия. Става дума за данни от експертиза на разпространените снимки и видео, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

По темата, която ви интересува, трябват конкретни въпроси. Има юридически противоречия, неверни твърдения в това, което вчера получихме в прокуратурата, каза Гешев, цитиран от БТА. Той припомни, че по случая има няколко прессъобщения на институцията.

Още по темата
Тази информация в прессъобщенията не се различава от тази в медиите в последните два дни, посочи главният прокурор.

Гешев цитира и текстове от Основния закон, според които той може да бъде поканен на заседание на правната комисия и в пленарната зала по работата на прокуратурата, а не по конкретни дела.

Веднага след изказването на Гешев започна спор за работата на комисията. Александър Несторов от ДПС изрази мнение, че тази тема не може да е предмет за изслушване на главния прокурор и посочи, че депутатите от партията няма да участват в изслушването. След това той напусна заседанието.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че това заседание е свикано в разрез с правилника. Подкрепи го Анна Александрова, която също изрази мнение, че заседанието е нелегитимно заради липса на кворум. Така тя влезе в спор с председателя на комисията Михал Камбарев във връзка с това колко депутати е необходимо да присъстват, за да има кворум.

След като Камбарев й отговори, че има кворум, Александрова предложи за изслушване "и записите на Лена и Кирчо, защото обществото се вълнува от тези записи дали са истински“, заяви тя.

Заседанието продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не разбирам само защо е толкова самонадеян и високомерен ? Беше си сложил ръката на съседния стол и се държеше като селски пръч в дискотека,не му отива на положението това поведение.
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е голям смешшник. Пратил индулгенция на Боко за новите избори. Гешшев никога не стига дъното на срама. Винаги може още да пада и да ни срами пред Европа.
65
4
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 1 година
Този заедно с Борисов са погребалните агенти на бу...стан.
64
3
 
3
 
! Отговори
ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ преди 1 година
КОЙ ПОЛУЧИ ПОДКУП ЗА ДА МОНТИРА КИРЕТО НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА НО НОСЕЩ БГ В СЪРЦЕТО СИ- Е ЗА ЮНИ ИНФЛАЦИЯТА Е 16.8%
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПИТАМ ЗА ЕДИН ДАМАДЖАН ЦЯЛ ЖИВОТ БИЛ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА НО ИМА19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ И НОВИ ТРИ ЗА МИЛИОНИ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА- КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА МИЛИОНИТЕ
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ДА ПИТАМ МИСТЪР МУСКУЛ СПЕЦОВ ПЛАТИ ЛИ СИ ДАНЪКА НА ФИРМАТА КЪМ НАП ОТ 1 500 000ЛВ- ТОВА Е ИЗМАМА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- КОЙ ПОЛУЧИ ПОДКУП ЗА ДА ГО НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ НА НАП
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата, каскет, е със 7 % доверие, защото усилено участва в политическите борби на страната на мафиятa.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 69 71 Да, трябва всички да я видим и да видим кои са авторите, гербав платен драскачо. Никой не Ви кара да вярвате на Биволъ, но и нас никой не може да ни накара да вярваме на нещо, което не съществува. Тиквеният каскет е писал на Томаш, че има такава експертиза. Да я покаже на всички нас! Никой не е над нас. Нито каскетът, нито тиквата. Още по-малко платените им жалки подметки.
59
3
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
А трябва ли да си я виждал ***?Ти на Биволъ виждал ли си я,и да вярвам ли на поръчкови журналисти?Тез опорки се изтъркаха отдавна,а тези които дойдоха след Борисов и събориха държавата най арогатно и цинично,моля не ми пробутвай несъстоятелни неща.Виждаме единствено свръхкорупция и некадърност във всичко на т.н.Пълен Позор.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рекламата на Ефбет с кюлче е истинска,кюлчето е "чисто злато",бе !Вервай народе и най на криминални олигарси дето се отърваха чрез купени депутати.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 65 68 Къде е тази експертиза, гербав трoле? Кой я е виждал? Как се казват експертите? Как е направена?
56
3
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Лъжеш.Цитира се петорна високотехнологична компютърнс експертиза или от петима експерти.Делото може да е прекратено,защото няма основание.Е какво копие на снимка от две части сглобени,изключително елементарен компромат.Само *** може да се върже!Как ще разбреш по снимка,че хартията на банкнотите е истинска ,а кюлчетата кухи ли са,плътни ли са Ай стига ,чист шантаж,Еленка същата като спонсора й банковия обирджия,офшорна крадла
55
3
 
7
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Много пречи на олигарсите гешката сьн не ги хваща от негоЗа мен това е точният човек
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64 Цитира се несъществуваща експертиза, направена с 2 години закъснение от несъществуващи експерти.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези глупости на Йончевата шарлатанка обрала вложители.Изнасяла се информация от следствието,брей!Значи Елена може да внушава из целия ЕП за "шкафчета ,чекмеджета,кюлчета",да дискредитира на базата снимки монтаж,което е очевадно за всеки нормален човек.И чрез тези внушения се изкара" борец с корупцията",затова я поръчали,а не че е прала пари.Така си спаси имунитета.А когато пак в ЕП цитираха експертизата,че са манипулирани,било намеса в Прокуратурата.Мошеничка!
52
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
"И аз обичам да се правим на луд, шефе..."
51
4
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Хартиените бюлетини са най сигурни,прилагат се в целия свят,и винаги може да се проверят,не се унищожават.Никъде по света не се гласува с машини,освен в страната производител- мафиотската диктаторска Венецуела.При нас нагледно видяхме шуробаджанашко манипулиране на софтуера чрез частна фирма- двама братя -единия доставчик ,другия държи кода.Държавата няма никакъв контрол,вкл.законодателно.Фирмата е овъргаляна във връзки с адвокатска контора от която се пръкнаха " промените".Гаранция Франция
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пише ли в Конституцията да даваш такава информация на Томаш Рушвета, каскет :)
49
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 56....И голфича мен, не е 2.5 ! Голфича е 25 юбиляр бе жеки, и е 1.9 тди фор моушън
48
3
 
1
 
! Отговори
LOL преди 1 година
Каскета иска да сменя костюма и той с Боку ХАХАХАХАХ