Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, премиерът трябва да е от ПП

БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната, отбеляза президентът
Обновена: 15 юли 2022 13:22 | 15 юли 2022 13:20, Нели Христова
94
Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, премиерът трябва да е от ПП
Снимка: БГНЕС

Знаете, че страната ни е изправена пред редица предизвикателства и наред с положителните статистики, които идват от Брюксел, за ръста на производството в България, има и редица други предизвикателства - нямаме дългосрочен договор за доставка на газ, което неименуемо ще повлияе в перспектива върху възможностите на нашия биднес. Така президентът Румен Радев откри консултациите с парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
"Очакваме редица решения, които да се случат по важни теми, които пряко касаят живота и здравето на българските граждани, тяхната безопасност", допълни той.

"БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната. Така е и сега, и то с важни ресори. Мисля, че няма нужда изобщо да дискутираме какво е в разгара на кризата страната да остане без работещ парламент. Българските граждани разчитат управляващите партии да могат да влязат в диалог, за да бъдат решени техните проблеми", каза още президентът. "В същото време партиите, дори вътре в управляващата коалиция, продължават да чертаят червени линии. Затова задачата партията, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, предизвикателна и изключително отговорна."

"Важно е да чуем каква е вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате това с кого да влезете в диалог и с какви приоритети, около каква програма, за да се формира едно устойчиво управление, което не само да решава кризата, но и да взима важни решения", заяви Радев.

"Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната", отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова." Последните 6 месеца като част от правителството изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем народа през тежките зимни месеци. Това правителство остави България финансово стабилна и с рекордно производство от 20%, което ни поставя на първо място в ЕС за пръв път. В изтелките 6 месеца бяхме социалния стълб на управлението."

"Декларираме нашата готовност, ако третият мандат бъде връчен на "БСП за България", да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство. За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме само преди седмици. Тя е изключително конкретна и много ясно разписана", обясни Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не би разговаряла само с ГЕРБ и ДПС, а премиерът трябва да бъде излъчен от ПП.

Кои са приоритетите на БСП чуйте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, тази Конституция е за смяна ,веднааага! Кой гласува за тези, че ще им дават мандат да правят правителство?! Хорааа...!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо..., ти още ли се мислиш за фактор?! Няма правителство, което не сте фалирали!
78
0
 
4
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Какъв премиер бълнува тая бе, ИЗБОРИ колкото се може по-скоро, и.. дано народът вече си е взел поука !
77
0
 
0
 
! Отговори
6 преди 1 година
ПП в никакъв случай не трябва да предлагат премиер и министри. Сакатия да си предложи Орлин Алексиев и Нинова да решава.
76
0
 
1
 
! Отговори
НИНОВА В ШОК преди 1 година
Кой ще подкрепи наше правителство ???
75
0
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
БСП са сваляни 10 пъти от власт и пак се връщат на власт нагли както винаги, крадливи и лъжливи.
74
0
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
НИНОВА С 26 ДЕПУТАТА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ И КАК БКП СТАНА ПАТЕРИЦА НА ПЪПЪ КАК КОЙ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ Е ИСКАЛ БКП ДА УПРАВЛЯВА КОЙ ТОВА ЛИ Е ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА БКП ПОТРЕС
73
1
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
БСП нито са спечелили изборите, нито народът ще им даде да управляват. Да връщат мандата. Нямат доверие нито в парламента, нито сред избирателите.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само с ГЕРБ, няма да преговаряте с никого понеже не минавате и 4%.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дрън, дрън.... за пред хората, всички сте едни и същи. Както казваше баща ми -"Всички са маскари" Разпиляхте я таз малка държавица на парчета по интереси, без значение от коя партия сте, всички ядете и пиете на една софра и си разпределяте баницата.
70
2
 
13
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Нинова,ако на следващите избори ГЕРБ са първа политическа сила ,кой трябва да бъде Премиер?
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нинова ДПС са класи над вас ....
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС ---------- ти що си мислиш, че някой от ГЕРБ и ДПС ти обръща внимание мa oвцо :)))
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината32- Този от Пропадналата Партия ли??? А стига гавра с народа!
66
0
 
16
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
И тая е изтрещяла !
65
2
 
20
 
! Отговори
Силва преди 1 година
ГЕРП от 5 години на един от конгресите си взеха решение да не влизат в коалиция с вас.Защо пак гръмогласно тръбиш лъжи ти стара печена лъжкиньо и интригантка а?
64
1
 
10
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До Анонимен 60Нинова го направи президент за първия мандат. За втория каквото сам си е постигнал! Нинова вече няма нищо общо с втория му мандат. Стига го е изнудвала. Е такива като ги спуснат от някъде опорките и съсипват България! Долу БСП!
63
1
 
11
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 1 година
*** - големия Д.И.Р.Н.И.К..ИСКА ДА СЕ ПОЗАБАВЛЯВА С ДЪРЖАВАТА !
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ама оно преговори ли водат а па яз да незнам. И как да знам като от работа немам време глава да дигнем. От 5 часо сабалем съм по пасището пасем кравите. Съга ше им почистим оборо докате са на пасището привечер ше ги издоим. А съга да одим да прекопам градината после да наберем домати краставици и зелен фасул. Жената пече пръжоле праи сирене и кашкавал после че омеси един убав леб а язе като прекопам градината ше одим до мазата да си наточим лута ракиика. А на здраве
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да преговаря с вас освкн разцепения учиндолец с 16 депутати.