Радев към ПП: Очакваме да се оползотвори последната надежда - третия мандат

Петков отбеляза, че правителството се справяло добре въпреки кризите
Обновена: 15 юли 2022 09:30 | 15 юли 2022 09:16, Нели Христова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както знаете, провеждам консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединенине около отговорни национални цели и приоритети. Очакваме да се оползотвори последната надежда - третия мандат за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент.

Това заяви президентът Румен Радев по време на първите консултации от днешния ден с партията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

"Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача", каза още Радев. "Но и политиците и в парламента, и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси и разбирателство, така че да се решат техните проблеми, които в условията на една глобална политическа и икономическа криза растат с всеки изминал ден. Инфлацията и цените, особено на горивата, правят живота все по труден.

Още по темата
"Вие знаете, че липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат не само без ремонт, но и без зимна поддръжка. Лихвите растат, много от законите по плана за възстановяване и устойчивост не са внесени в парламента. Можем да изброяваме още много, много резултати от тези кризи и тяхното влияние върху българите. Но за да се справим с всичко това ни трябва работещ парламент. Необходимо ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт, което да изпълни необходимите реформи", допълни президентът.

И добави, че е много важно да се чуе мнението на всички партии от парламента и запита представителите на ПП: "Има ли според вас потенциал 47-мото Народно събрание да излъчи управление, което да се гради на споделени ценности? Готова ли е Продължаваме промяната да участва и подкрепи правителство с мандата на друга политическа сила?"

Радев отбеляза, че мнението на ПП е важно, тъй като тя е най-голямата партия в парламента.

"Искам да заявя, че ние осъзнаваме отговорната позиция, в която сме", отговори лидерът на ПП Кирил Петков.

"Искам да ви уверя, че част от най-страшните сценарии, които се вещаят от политическите анализатори, са вкарване на допълнителен страх в обществото, защото знаете, че азерския газ потече на 1/3 от цената на предишните ни доставчици, а индустриалното ни производство бележи рекорд. Да, инфлацията е там, но реално правителството до този момент, въпреки всичките кризи, се справя много добре."

"Осъзнаваме, че политическа криза в този момент трябва да се избегне на 100%", категоричен бе Петков."Осъзнаваме, че единственото нещо, което не трябва да се направи, е политики от сорта на 2 млрд., които дадохме на хората под формата на пенсии и намаляване на цени на основни стоки, да не отиде в ръцете на 8-10 човека."

"Ние сме тук да заявим цялата си готовност да сме максимално диалогични. Да направим всичко възможно да има България работеш парламент и правителство. Единственото, което не сме готови да направим, е да дадем всички обществени средства на шепа хора, които реално да ограбят населението", заяви премиерът в оставка.

Той добави, че много зависи при кого ще отиде третия мандат.

На въпрос на президента дали ПП са готови на диалог с всички партии от сегашната коалиция, Петков отговори: с абсолютно всички народни представители от всички политически партии, които могат да взимат сами решения и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента. Ако изберете наш коалиционен партньор, сме готови да подкрепим тези разговори, допълни Петков.

 Какво каза още президентът Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
George H. W. Bush преди 1 година
Всичко върви по план..
88
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
УДОБНАТА НА ЗАДКУЛИСИЕТО ТЕЗА ,ЧЕ НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА ИМА "НЯКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО" ,ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СЕ "ОСИГУРИ СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА " Е АБСОЛЮТНО НЕСЪСТОЯТЕЛНА И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПОЛЗВАТ ПОСЛЕДНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА "ИМПЛАНТИРАТ" ЧАСТ ОТ ТЕХНИТЕ ХОРА В УПРАВЛЕНИЕТО!ЗА ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ Е НАЙ- ДОБРЕ ДА СЕ ОТИДЕ КЪМ ИЗБОРИ ,БЕЗ РЕАЛИЗИРАН ТРЕТИ МАНДАТ - ТОГАВА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ БРОЯТ НА ТЕХНИТЕ МАНДАТИ ,А "ТРОЯНСКИТЕ КОНЕ" ЩЕ БЪДАТ ИЗВЪН БОРДА.И ТОГАВА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ИСТИНСКИТЕ РЕФОРМИ.
87
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Странен феномен: От България няма емигрирал нито един прокурор, съдия, адвокат, катаджия, и митничар. Седят си в най-бедната държава!
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ей тоя ни продаде !
85
0
 
3
 
! Отговори
Ади преди 1 година
Аз само цитирам, а вие мислете: "Да, инфлацията е там, но реално правителството до този момент, въпреки всичките кризи, се справя много добре.Осъзнаваме, че политическа криза в този момент трябва да се избегне на 100%"- това го е рекло про100 Киро. Хайде, изберете го пак.
84
1
 
6
 
! Отговори
СПАСЕНИЕТО! преди 1 година
Спасението за България е да НЯМА работещ парламент през следващите 3- 4 месеца, а само служебно правителство, което да поднови дългосрочния ни договор с Газпром. Радев прекрасно знае това. Да видим дали ще избере да служи на Отечеството си или на Пентагона. От работещ български парламент има полза единствено Пентагона. Ние трябва да сме на разположение да бъдат узаконени: разполагане на още жива сила и нови нападателни, уж защитни установки, на наша територия, както и изпълнението на бойни мисии
83
0
 
11
 
! Отговори
изхода от безизходиц преди 1 година
В дъното на злото е Радев. Нови избори за президент и честни избори с международни наблюдатели за парламент! Този парламент подбран с Венецуелски Машинации е мъртво роден.
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски шпиони на снимките .Нинова която го играе комунист беше с ОДС (обединени демократични сили )всъщност така е станала директор на Техноимпекс АД. Днес отявлената комунистка плюеща привидно САЩ и хвалеща Русия познайте къде е пратила сина да работи в САЩ в банката на чи/./у/ф././. тите Голдман Сакс . Волен Сидеров отявленият американофоб и еврейофоб познайте коя прослойка му издава първата книга - същите които той плюе ....ВСИЧКИ ИГРАЯТ РОЛИ И РАБОТЯТ ЗА САЩ ! ВСИЧКИ.
81
0
 
11
 
! Отговори
Радев, отивай си! преди 1 година
Радев вече усеща, но изглежда още не е осъзнал своето фиаско. По-лесно е да се счупи нещо отколкото да се поправи. Идват тежки времена. Колкото по-рано си отиде Радев и неговата команда, толкова по-малко щети за държавата.
80
0
 
9
 
! Отговори
А преди 1 година
Радев избори. Избори Радев, какво не разбра и защо поддържаш тази пасмина на власт?
79
5
 
10
 
! Отговори
иво преди 1 година
Никога повече Герб и ДПС.Единствената нормална партия е Възраждане.
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре е този мандат да не се оползотвори. Тримата чужденци са скъсали отдавна с България и нашата страна ги интересува по-скоро като обект за издигане в очите на ЕС и най-вече на САЩ. Киро тръгна по Европата и ни продаде на ЕК и Франция по проблема РСМ. Сетне на няколко пъти излъга, че ние не продаваме оръжие и боеприпаси на Украйна, а Нинова е знаела това. Скара ни с Русия и отказа руски газ.Цените на газа скочиха до небето. Мин.Кокорчо пък блокира 890 хил.$ за заплати на руските дипломати.
77
0
 
9
 
! Отговори
ИМА ВОЙНА преди 1 година
След преврата от 9 Юни 1923 година се менкат на власт нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като"ПАРТИИ".Превратаджиите направиха показен кърват терор и след преврата на 9 септември 1944.Техните наследници сега продължават ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ОГРАБВАТ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ГОДИШНО ПРЕЗ ОТРАБОТЕНИ СХЕМи ПРИ ПЪЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОРГАНИТЕ НА ВЛАСТА..
76
4
 
8
 
! Отговори
ВОйна има преди 1 година
Води се тежко терористична война.. Американски наркомани ударно с помощюа на наркоманизирани преизпълняват предварително оповестена програма за нанасяне на максимални щети на ЕВропейските държави и на Русь .. Експерти да докладват кои са виновните длъжностни лица провеждащи терора срещу Русь вкл срещу Украйна и Русия ..РИск от унищожителна Ядрнеа война.. Подставени на власт в София се позлват за ограбване на милиарди чрез цени на тока и горивата..
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЮНИ 2010Г/ЮНИ 2021Г ИНФЛАЦИЯ 19% ТОВА ПРИ ГЕРБ ЗА 10 ГОДИНИ , ЮНИ 2021Г/ЮНИ 2022Г- 16.8%- ТОВА САМО ЗА 6 МЕСЕЦА- ХВАНАТ ЛИ СЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЗА ИКОНОМИКАТА И СМЕ СГАЗЕНИ В КАЛТА.
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкарай всички, защо поддържаш тия измамници да опропастяват държавата
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, дай мандата на Възраждане и да се приключва тази агония! И другия път много много внимавай когато вдигаш юмруче и се коалираш с Чалгарите !Всяко ден отлагане на изборите е пагубно за държавата ! И прати онзи канадски конеподобен да се извинява където трябва, че газ скоро само под юргана ще има...
72
4
 
6
 
! Отговори
Учителя е казал: преди 1 година
"Вече 40 години работя между българите и само едно чувам: Пари, пари! Ето, вече имат пари. Едно време българите бяха идолопоклонници, а днес са иконопоклонници кланят се на парата, като на икона. Те не трябва да бъдат нито идолопоклонници, нито иконопоклонници. Това не е молитва. Българите трябва да се молят само на Бога и само на Него да се кланят. Българите трябваше да се молят само за жито, за царевица, за плодове..."- Учителя Петър Дънов, "Кога се молиш", 27.04.1919 г.
71
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сега ще ходим на избори , целият народ ще плати , много висока цена през зимата ! Ако няма , работещ парламент, ще бъде трудно за каквото и да било подпомагане на хората! Пак ние ще станем жертвеника на партиите на статуквото , които много им се иска да се върнат на власт!
70
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е прочетена книга. Да си ходи да събира прах някъде. Натресе ни Петков.