Борисов: Кабинет с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за България

С инфлацията такова чудовищно обедняване на българите не е имало, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 16 юли 2022 12:32 | 16 юли 2022 12:06, Елка Василева
229
Борисов: Кабинет с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за България
Снимка: архив, БГНЕС

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Борисов коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство. Той подчерта, че не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ заяви, че в момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.

„Износът не се е вдигнал заради износ на реалната икономика, а заради износа на бензин, жито и на оръжия. Инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС“, каза Борисов.

Той цитира данните на БНБ, която влоши макроикономическата прогноза за 2022.

„Прогнозата е ужасна. Аз три пъти вадя държавата от кризи – гръцка, миграционна, ковид. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече щети, отколкото ковид кризата“, подчерта Борисов.

Той съобщи, че според данните на БНБ икономическият растеж всъщност е 1,9%, което е нищо. Борисов попита защо никой не цитира данните на БНБ за инфлацията.

„Тази чудовищна инфлация не е реклама нито за ПП, нито за Асен Василев, нито за Кирил Петков. Ако българите са имали в банките 100 млрд. лв., сега са 50 млрд. Такова чудовищно обедняване на българите не е имало. Инфлацията при цените на храните е над 23%. Каква пенсия си дал тогава на хората?“, заяви Борисов.

Според него ПП не искат да управляват, защото няма откъде да докарат природен газ. „ПП не искат правителство, те бягат“, каза лидерът на ГЕРБ и добави, че дори президентът Радев също не бърза със служебен кабинет и иска партиите да се разберат, защото разбира какво тежко наследство искат да му остават Петков и Василев.

„Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Кюлчета не съм имал никога. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламента не кажат, че са били в онзи апартамент за любов, защото там други зали няма. Тук няма ли конфликт на интереси, другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме. И накрая да попитам защо има политически партии, след като Промяна разби всичко. Тяхната съдебна реформа се сведе до свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков в КПКОНПИ. Ние такава реформа няма да подкрепим. Сега се опитват да счупят и партийната и политическата система“, предупреди Борисов. Той заяви, че единственият шанс това да спре са бързи избори.

Лидерът на ГЕРБ коментира и съдебната реформа.

„Направихме много стъпки в съдебната реформа, като сме питали Венецианската комисия и ЕК. Евроатлантическите ни партньори ще застанат зад нас. Ние не си шушукаме с тях, а си говорим като членове на тяхното семейство. Ако с Асен Василев си шушукат, защото му нямат доверие, с нас си говорят“, подчерта Борисов и допълни, че ако съдебната реформа на Христо Иванов е била толкова добра, той едва ли е щял да има само 5%.

При нови избори партия ГЕРБ е готова да направи коалиция с "Прдължаваме промяната", ако гласоподавателите преценят, че е необходимо, отговори на въпрос Борисов. "Народът определя кой с кого да се коалира. Ако искаме стабилно управление, това без първите партии, силните партии, не става. Иначе влизат "партии джуджета", като БСП, ДБ, ИТН, и почват с претенциите. И аз продължавам да казвам, че най-важното за един човек са моралът и ценностите, а на ГЕРБ пъпната връв е евроатлантическата общност, и в нейно име сме готови на компромиси", заяви лидерът на ГЕРБ.

Накрая Бойко Борисов пожела „щастлива събота, щастливи сметки, щастлива Промяна… и хуморът свърши“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че е обратно , добре за България и лошо за ГЕРБ ! Я стига , ти толкова си се самозабравил че и за Господ се взе! Ходиш по църквите , да купуваш и Бог ли? В библията пище :"Едната ръка , да не знае що върши другата ", ама то не е за кражба , писано ,а за милосърдие , което по твоето управление не показа , към бедните!
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕХ БУДА, ЕХ ЛЪЖЕЦО, ТУЙ ЩЕ Е ТО - СВЪРШИ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ВЛАСТТА У ГЕРБ!!! ЕХ БУДА, ЕХ ЛЪЖЕЦО...
170
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели,да си признаем имаме нуждата от намесата на Свободният Свят и САЩ...къде е решителният и смел Рейгън...г-жа Тачър...нима раша е по силна от ссср?приятели ако не ударят работещите за раша като борисов,вебер...и компания,по Магнитски...по Рико...с цялата сила на Свободният...имаме проблем...санкции по обслужващите путин...без значение къде са...ЕС е превзет...не случайно путин си ги пойска...не случайно удари Урайна...иска я...там е различно...в източна е ад!
169
4
 
4
 
! Отговори
Аз,съм Българче... преди 1 година
бойко,кога ще пратиш младежката ти по бензиностанцийте да ни вдигнете цените на горивата бре,богати сте ама с ограбеното от народа,и децата учиш на кражби и ен.чарство,за сребърници да работят против майките и бащите си,безбожник си бойко,анатема
168
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и нима подобни зависими,алчни,страхливи егоисти като ЕНП не подпомогнаха раждането на Хит.ер,играем руска рулетка хора...с лицемерието си ще родим чудовище!!!
167
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
"евроатлантик"строящ турски потоци...ама газ...петков ви виновен вика,купувал АЕЦ скраб от путин за комисионни и тока скъп...ама петков виновен...петков е от 6-7 месеца..бочко от `12 години ни ограбва и ни прави зависими от раша! и моля САЩ по решително...война е,Света ни е изправен пред унищожение, селски тарикати играят за раша и ви лъжат,че са "евоатлантици",ЕНП е зависима от руснаците и манипулират обществата...нима Германия не я докараха до позорно положение същите от ЕНП,юнкер,меркел,вебер
166
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
еее ограбихте милиарди...направи толкова много за толкова малко...и един не се намери да ти плати...психиатър!ще гласуват децата и внуците на ограбените от теб,тях не можеш да купиш или излъжеш,обиколили Свободният Свят,тях дуловската ти метреса не може манипулира и чалгаризира...добра ли е бре?ДПП...дърта грозна безскруполна,манипулативна...мразеща и работеща против Народа ни...селска клюкарка!сите сте такива в гроб!
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дибелии парата си е пара и парата от кока не можеш я позна ако ти е сложа в пачка и ти го знаеш това
164
5
 
8
 
! Отговори
Ния преди 1 година
Боже,тоя наистина ли мисли, че някой му вярва?
163
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да каже, кога ще донесе Ф _16 , 3 бр. Нали ги плати??
162
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще ни рекламирате този психопат?? Той свърши завинаги!!
161
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че Герб вече няма да е най-голямата партия, свиквайте! Кой да крепи Герб, освен мафията в държавата, но понеже партията вече нямат кредит на доверие, за мафията става опасно. Няма мафия, няма Герб. Или обратното....
160
7
 
12
 
! Отговори
Мильо преди 1 година
На престъпници под чадъра на съдебната власт защо дават думата!Я Бойко , сниши се , наведи глава и млъкни!
159
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На есен Борисов 4 защото комунистите се оакаха
158
7
 
4
 
! Отговори
бизнес армия герб преди 1 година
Бойко от БКП се загрижил че не изнасяме оръжие........продаавай червена тикво на Зеленски Ф-16 на половин цена дето ги няма в комплект с рожденичката 16 юли Мика Стоичкова ........на далавера ще сме
157
8
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
обаче Тиквун тоя път сай изпуснал../НЕ му е за пръв път,де!/...Каже:..-"Което е добре за герп е лошо за България"...С това САМОПРИЗНАНИЕ просто "затапва" сам себе си..Ама Тиква,какво да очаква човек от него ?!..Па и ората май не вдяват какво си признава Мутрьото..
156
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ Е ЛИДЕР БОРИСОВЕ ДЕМОКРАТ БОРИСОВ Е ДЪРЖАВНИК С ТЕБ СМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПА
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента Радев ще даде третия мандат на.... Херо Мустафа!! И да се оправят.
154
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този наистина е ши зо , едно говори друго прави, говори за Евро атлантически ценности, а изгради турски поток с наши пари за руснаците, пречеше по всякакъв начин за гръцката връзка, пречеше на НАТО да изгради защита в България и всичко отиде в Румъния. За правосъдието назначи Гешев и Цацаров за да го пазят, него и олигарсите му ,та извода е че докато сикаджията от Банкя е в политиката нищо добро не е чака България.
153
1
 
3
 
! Отговори
Да изселим преди 1 година
Бялата Златка от България!