Радев със спад, кабинетът "Петков" зле, НС още по-зле

Българите песимисти за стандарта си през следващата година
18 юли 2022 08:36, Александър Попов
177
Радев със спад, кабинетът "Петков" зле, НС още по-зле
Снимка: БГНЕС

Кабинетът на Кирил Петков завършва своя мандат с 22% положителна оценка за неговата работа и 70%, които го оценяват отрицателно, сочи ново проучване на "Тренд". В последните три месеца не се регистрира динамика в тези стойности.

За сметка на това оценката за работата на парламента е в продължаваща тенденция на влошаване на стойностите, като през този месец положителните оценки са 14%, а отрицателните 77%.

Още по темата
Оценката за работата на президента също бележи тренд на спад, като през май месец 50% са дали положителна оценка, през юни 45%, а през юли са вече 43%. 41% пък са тези, които този месец дават отрицателна оценка за работата на държавния глава.

Песимистични изглеждат очакванията на българите за икономическото положение в страната за следващата една година. 45% очакват влошаване, а само 15% подобрение. Същото се отнася и до очакванията за жизнения стандарт. 37% са на мнение, че стандартът им ще се влоши в следващата една година, а само 17% смятат, че ще се подобри. Подобни високи стойности и на двата индикатора сме отчитали преди около две години – в началото на Ковид пандемията.

Данните са от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партии. Изследването е реализирано в периода между 5 и 12 юли 2022 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1005 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря. преди 1 година
Единствено Румен Гечев бе прав: Ако я нямаше БСП Р.Радев щеше да играе белот в пловдивското село Граф Игнатиево. Ама като си помисля и той не е прав защото къде: в селската кръчма или под някое дърво?
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не и ДПС т.к. противозаконно като етническа партия, управлявана от чужд диктатор,в с на чужди интереси,защото действа в полза само на турското население, а крайната цел на всички ислямисти са престъпни и дяволски цели като на радикалните ислямски терористи като палестинци в Близкия изток,талибани в Азия,джихадисти в Африка и др.-да заграбят,заколят и погубят всички не-мюсулмани както терористичните им групи правят и сега непрестанен терор,масови отвличания,грабежи.убийства,лъжи,войни
139
2
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 година
България е на дъното именно защото е управлявана от мнозинство корумпирани предателски политици, управлявани от чужди анти-български анти-християнски диктатори - руски,турски,ислямски, които са обединени в мутренски управлявани партии, под строй срещу България, не по съвест, които действат беззаконно и неморално -с клевети, измами, подкупи,заплахи,връзки с прокуратурата и съда,така че лидерите и преки съучастници на Герб,ДПС,ИТН,Възраждане...трябва да се извиняват на бг народ и подадат оставка!
138
1
 
2
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Кабинетът на Петков с анти-корупционна политика беше свален от мнозинство корумпирани политици и техни съучастници, действащи в полза на лични и чужди руски и турски интереси да избегнат съда за престъпленията им и реалната подкрепа от народа за правителството е над 80%,проблемът е че партии свалили правителството са с мутренско управление като в бандите без възможност за действие по съвест спооед истината, За съжаление съдебната система е още по-корумпирана- над 90% от правителството над 70%.
137
3
 
5
 
! Отговори
Леди преди 1 година
Готвят ни нови Амеркански проекти. Това е истината. За който и да гласуваш зад него стоят американски интереси.
136
3
 
4
 
! Отговори
Пълна каша преди 1 година
Какво ли има още да става? Какво ни готвят?
135
1
 
16
 
! Отговори
Под дъното сме преди 1 година
Радев най-малкото дължи извинение пред народа за подкрепата на Петков и Василев. Поне сега да ги спре, след като цялата измама вече лъсна.
134
7
 
2
 
! Отговори
хубавото на ситуация преди 1 година
Няма как да се пропадне повече. От сега нататък, накъдето и да вървим все ще е нагоре. С любезното съдействие на Румен Радев.
133
0
 
10
 
! Отговори
Ефбет преди 1 година
Сега ще залагаме на кого прилича детето на Лена Бориславова. Властта преминава в ръцете на споделените ценности.
132
2
 
3
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
ТИЯ. НОВИТЕ НАИСТИНА НАПРАВИХА. РЕВОЛЮЦИЯ,КАТО. РАЗБЪРКАХА ТАЯКАЦА. С ПОЛИТИЧЕСКИ**Л- - -А** КОИТО. 32. ГОДИНИЛЪЖАТ. И. ГРАБЯТ. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.А КОИ. СА. ТИЯ. ОТ**ТРЕНД**КОИТО. МНОГО. ЧЕСТО. ПОЧНАХА. ДА. СЕ. ИЗЯВЯВАТ ПО. ВСИЧКИ. ТЕЛЕВИЗИИ. И ДА. ДАВАТ **ТОЧНИ** ПРОГНОЗИ, ЗА. ТОЯ. И. ОНЯ.МНОГО МИ. ПРИЛИЧАТ. НА ПЛАТЕНИТЕ. ОТ. ИТН И ТЕХНИЯТГУРУ СЛАВЧО.
131
0
 
14
 
! Отговори
БАЙ РАДОЙ преди 1 година
...КОГАТО СИ ТРЪГНАТ ОТВРАТЕНИТЕ, ОСТАВАТ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ.....
130
2
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Промяната продължава с пълна сила !!!
129
7
 
30
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Радев, оставка, Разединителю!
128
1
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
тоз който е бил между същия баджак се нарича баджанак Той е като брат близнак -комунист и баджанак
127
2
 
22
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
Радев и Свиленски са баджанаци топяли са си писалките в една и съща мастилница -на мадам Деси. тоов обяснява защо радев два мандата на БСП
126
3
 
18
 
! Отговори
Зле сме преди 1 година
ALO Българите в България сме много зле...НАд 1 000 000 нямаме никакви доходи вкл за оцеляване../По официална статистика.. НАд 900 000 са издържаните с ограбвани милиарди от народа през бюджета служителчета.. Много от тях са организирани престъпници и съучастници на организираните престъпници..Продължава наглата демонстрация на демоглупация с имитация на избори . НАгли престъпници ограбват милиарди чрез нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като партии..
125
4
 
32
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Днес , където и да превключиш телевизора, виждаш само как бивши, нови и новопокръстени комунисти обясняват как ще управляват България !!!!!!!!!!! Сънувам ли? Търка очи - не ! От екрана се върти кубичната гола тиква на комуниста Симов, който с пяна на уста бърза да ни увери как ще ни върне пак в комунизЪма !!! Да ни е честита " промяната" ! Сърбайте сега борша , мъдурковци !
124
3
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Гледаме и се дивим как "баджанаци" се менкат папки за управление на държавата, любовници са на висши държавни длъжности и очевадно дърпат конците на инфантилни, транссексуални и откровени гейове !!! България е потънала под дъното ! По-надолу накъде??? Оставихме родината на сметището!!
123
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не е със спад след като Радев стана един от предателите на интересите ни в Македония.
122
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
октомври,ноември ще е.....оле мале,500лв.ток ,50 лв вода и няма за хляба без ДДС.