Очаква се БСП да започнат консултациите за нов кабинет

Първи ще бъдат поканени “Продължаваме промяната“
19 юли 2022 08:20, Елка Василева
43
Очаква се БСП да започнат консултациите за нов кабинет
Снимка: БГНЕС

Очаква се "БСП за България“ да започват днес консултации с досегашните си коалиционни партньори в опит да съставят ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

Още по темата
Вчера, след като президентът Румен Радев връчи на "БСП за България" третия проучвателен мандат,  лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че от "БСП за България" започват още на следващия ден консултации с досегашните си коалиционни партньори в опит за съставяне на нов кабинет, като първи ще бъдат поканени “Продължаваме промяната“ (ПП).

Това е трудното в тези разговори - партньори, които си казаха доста остри неща, минаха си в личното пространство, да намерим начин да седнем на една маса и да разговаряме за политики, обясни тя, цитирана от БТА.

По отношение на "Демократична България" Корнелия Нинова не смята, че ще бъде трудно да намерят общ език, защото досега са работили, според нея, добре, разумно, винаги са намирали решение на въпроси, които са ги разделяли идеологически. По-скоро трудното е да се намери сечението, добрия тон между ПП и "Има такъв народ" (ИТН), посочи лидерът на БСП.

Нинова е категорична, че няма да разговарят с ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ДПС.

Тя обясни, че все още нямат име за премиер, който да бъде предложен, а това щяло да стане едва след консултациите по политики.

Нинова потвърди отново убеждението си, че "Продължаваме промяната" трябва да излъчи кандидата за премиер.

Първото нещо, което ще направим, е да сложим програмата, изработена от трите партии преди две седмици, на масата за разговори, посочи лидерът на БСП.

"Червени линии" и въпроси на всяка една от партиите обсъждахме по време на съставянето на програмата. След като вече я съставихме и трите партии си сложихме подписите под нея, това е основата, на която искаме да стъпим за бъдещето на България, обясни Нинова.

Тя отново подчерта, че в партията разбират огромната отговорност.

За нас приоритет е социалната политика. Бяхме и досега социален стълб в правителството, искаме да останем и ще останем такива и в преговорите и в бъдещо правителство, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че министрите ще станат ясни, след като постигнат съгласие между партиите за подкрепа на програмата и припомни, че Националният съвет на партията е потвърдил досегашните четирима министри от квотата на левицата и е дал висока оценка за тяхната работа.

Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за спокойствието, сигурността и благоденствието на българския народ, каза председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, на когото президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
СТАТУКВОТО Е... преди 1 година
БСП = ДБ = ПП..........КОМУНИСТИТЕ, ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ И ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ................... БАЙ ДЪН ГИ ХВАНА И УВОЛНИ КИРО И АСЕН........... БРАВО..!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре нема нужда! Баш па тия! Каква е тая конституция, която дава възможност на тези, които на избори народът е показал че ги слага като 9-та дyпкa на кaвaла, та баш тия да съставят правителство!?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така бкп ще прави правителство имаше ли избори тези са свалени защо пак ще ни се натрапват като се провали ха оставка избори оставка избори
35
1
 
4
 
! Отговори
сравни отново преди 1 година
До Анонимен35Ако сравнението е с къща. Къщата и се прави реконструкция и е доста скъпо само богати могат да го направят излиза все едно 2 къщи. Та в политиката дали са еднакви -еднакви са тези две партии Герб и ПП в едно и също време биха взели еднакви решения. Недалновидни. При герб без война се удряха в гърдите колко са добри .ПП са същите пред и войната .Сравни ги където искаш по мислене и ще видиш ,че това са авторитарни партии с вождове Борисов и Петков/Бълг. била на върха и при двамата...
34
1
 
6
 
! Отговори
Са преди 1 година
Прокопиев по колко плаща за министър?
33
1
 
4
 
! Отговори
Пазарлъци преди 1 година
Радев още не е съставил новото служебно правителство и тупат топката.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен35Протести имаше за по-добро ,но се получи поредната Подмяна. Едно време и за СДС беше така .И после отново се завъртя рулетката . Това е зашото няма ЛИДЕРИ има само партиини страсти. 70% грешни решения ,20 % за соб изгода и 10 % за реклами пред избирателите ,козметични промени.
31
0
 
6
 
! Отговори
Та преди 1 година
Тия, ако не могат да предложат премиер от БСП с техния мандат, направо да връщат папката, не са никаква партия.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сравни 32 -ТОгава защо изобщо имаше протести, блокиране на София, 3 пъти избори, сега вероятно номер четери идва? Самият труд, който отиде затова, като и масивната загуа на време, на прехвърляне на власт и прочие, прави ПП по-зле от ГЕРБ, ако са "равни". Все едно да срина половин къща и да почна да градя друга върху нея ... ама същата.
29
0
 
5
 
! Отговори
и те така преди 1 година
пазарлъците започват отново .
28
1
 
5
 
! Отговори
Хаха, на снимката : преди 1 година
Нинова се пъчи,а ескорта и е навел глава от срам,че се ожениха за демокраДична Окрайна...
27
3
 
5
 
! Отговори
сравни преди 1 година
До Анонимен30За Герб . Представи си че бяха те на власт вместо ПП. Щяха да вземат същите решения. Знаем позициите им .Демек няма Газ от Русия ,няма алтернативи по евтини ,за Македония ЕС ни натисна и герб също щяха да кажат Да и го казаха. За изпращане4 на оръжия герб и ПП също са на едно мнение. По всички въпроси герб и ПП са еднакви .Различават се само по гл.прокурр и автомагистралитре ...хаха
26
1
 
4
 
! Отговори
консултации хахаха преди 1 година
отново се подготвя мноо стабилна коалиция , само че този път въпросът на кой колко и кога , ше бъде изясняван на момента :)
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 - Видяхме ги. Да. Инфлацията беше близо до световната, не два пъти по-висока. Пътищата малко или много се правиха, макара да имаше проблеми. Санирах се блокове. По-времето на ГЕРБ попъли с ИТ коппании, така че Програмист и други недоносчета тук, даиимат по 10-15к заплатки и хем те да са добре, хем да захранватикономиката (само 7% БВП, а преди 10-15 години, де факто беше нищо)
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувал едноПолучаваш съвсем друго !!!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам никаква логика в тези закони. Значи ПП неможа да направи кабинет с ИТН и БСП, обаче всички чакат БСП да направи кабинет с ПП и ИТН. При положение,че ИТН гласува срещу кабинета си си ПП и БСП :))) Това е пълен цирк, а не държавност. Тези ИТН нямат повече място в тази сграда.
22
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
голям удар им нанесе радев сега електоратът им да види как се стиска здравококала това не е партия а икон групировка няма идеология няма принциписамо с увеличение на пенсиите не става да се тупате по гърдите
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МЮМЮН _ ТАКА Е! Ама не правим ефективни протести, каот в Шри Ланка! ЖАлко, че там го оставха да избяга техния, трябваше да го разпарчатосат. Ама се говори, че сега го дирят из цял свят разниемигранти и ще му видят сметката скоро!
20
0
 
20
 
! Отговори
анализ преди 1 година
Вярно какво казаха социалистите вчера . Готови били да правят коалиция с ПП и ДБ ,ще говорят и с ИТН. За герб и дб нямало да преговарят защото са грабили България ,а за Възраждане нищо не могат да кажат -не са били на власт и им взимат електората .Хаха .Това е като са гузни Бсп към своите си ,какво да кажат или направят освен да се борят за кокалчето !
19
0
 
19
 
! Отговори
МЮМЮН преди 1 година
ТОВА КОЕТО СТАВА В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА, НО ВИНАТА Е НА ВСИЧКИ ЗАЩОТО СТОИМ И СИ ТРАЕМ. АКО СЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ДО ГОДИНА ДВЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПЪРВАТА ДЪРЖАВА ОТ ЕС ЗАГУБИЛА СВОЯТА ДЪРЖАВНОСТ.