Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната

Премиерът се възмути от връщането на частната лаборатория на "Капитан Андреево"
Обновена: 20 юли 2022 15:43 | 20 юли 2022 15:43, Нели Христова
216
Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира решението на ВАС да върне частната фирма "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево".

"Това е един от най-добрите примери защо ние трябва да продължим да се борим да имаме съдебна реформа. Докато този тип решения съществуват, аз се страхувам, че не сме довърши промяната. Но за да се случи това, трябва да имаме едно наистина свободно мнозинство.

"Това че частната лаборатория на "Капитан Андреево" ще бъде потенциално върната от втората инстанция, означава, че има риск държавата да се лиши от едни 50 млн. лева приход на година. Какво означава това? Означава 6 детски болници, 15 областни болници, закупуването на 52 скенера за ЯМР или 6 хил. кувиози. Просто сега, вместо тези неща държавата да може да ги купи, ако остане това решение от ВАС, те ще отидат в печалбата на една частна фирма на границата. Но ние ще продължаваме да се борим.

Петков обяви и че е подал искане към ДАНС да се установи, дали Ковачки е собственик на ТЕЦ "Брикел".

Премиерът съобщи и какво друго е приел на заседанието МС:

"Предложението, което отправяме към министър Караджов е за общински проекти на стойност 426 млн., които да покриват 194 общини и да покриват населението от 5 млн и 900 жители. Това показав - когато се дават средства на общините и те се дават на база обективни принципи, не на субективни такива, как тези пари отиват при 73% от всички общини в България и засягат 86% от населението на България."

Петков обясни, че критериите са, че не може да има повече от 3 проекта на община, а финансирането като сума е функция на броя на жителите. "Няма други критерии. За разлика от Борисов, който раздаваше парите както си иска, тук има обективни критерии и затова постигнахме този резултат."

"Взехме решението за АМ "Хемус", за спешната медицинска помощ по въздуха - българските граждани ще бъдат спасяваме в рамките назлатния час след инциденти", допълни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
8
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Еееее, ми те за толкова ви качиха на власт: колкото да признаете македонския език, да пуснете макетата в Европа, да ни скарате с Русия и да ни спрете газа. Не беше предвидено да правите промени в съдебната система, да развивате българската енергетика или да повишавате жизнения стандарт на населението.
174
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сте да. Няма как да я завършиш ако не си я почнал. Измамници долни.
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е наистина луд.
172
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сте, хората още живуркат някак. Докарайте България до 4 милиона и ще ви признаем скапани бандити и наркомани
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе още не сте съсипали всичко. Малко ви остава.
170
1
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А, мерси от вашата промяна! Отивайте си и повече не се връщайте!
169
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че вие започнахте ли я,бе Кире?! Знаеш ли колко обеднях откакто си на власт. И оная остроносата ехидна усмивка защо не си оправи министерството, ами дава пак митницата на фирмата. Нали я изтони веднъж? Какво става, брате? Споразумение ли постигнахте?!
168
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече "промяна" няма нужда.Махайте се!Провалихте се във всички направления и показахте,че шуробаджанащината е вредна и корупционна.Такова грозно чудо не се е случвало.А решението на съда се обуславя на факти,затова е редно Кирил Петков,ако вече е понаучил български,но едва ли правната терминология и законите ,да не се излага и произнася като лаик.Какво сега,народен съд ли иска и беззаконие? Значи за което не му изнася е виновен съда ,тъй ли измамнико?
167
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП дори не започнаха промяната. Не подготвиха нужните закони и не ги внесоха в парламента. Спряхола плана за развитие, за да си допишат свои фирми и изхвърлят от него другите. Нескопосаният им план получи 1 млд по-малко и кой знае кога ще дойдат парите. Пеканов, който отговаряше за този план, видя далаверите им и избяга навреме. Дори се дистанцира от проекта за батериите на изпроводяк.
166
1
 
22
 
! Отговори
Тъпчо преди 1 година
Промяната на цените не сте довършили сладурчо.
165
0
 
25
 
! Отговори
В контекста на Киро преди 1 година
това да останеш да си вършиш "промяната" означава:лъжи и измами по ТВ;нови шуробаджанашки назначения;афери стил джемкорп;използване на фирми подизпълнители на наши хора,вместо държавни изпълнители(първите дават комисионни);покупко-продажба на депутати;нарастване на инфлацията и скока в цените на всичко и невъзможност на Киро и правителството му да се справи, това води до брутално обедняване на хората...Страхуваме се,че Киро и сие могат да останат,това би било крайно вредно за хората.
164
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ние взехме да се страхуваме, да не вземете да я довършите. България де, не промяната!
163
20
 
3
 
! Отговори
Напълно те разбирам преди 1 година
Евала Кирка. Върна му го с лихвите на оня остриган, с кафеникава кожа, с брада и ходещ с милизлив анцуг и маратонки пpиMaт дето те уцели със снежна топка в главата за 3-ти март на Шипка. А то накъдето и да се обърнеш все ексемпляри отговарящи на това описание в България, демек той е представителна извадка на българите. Такъв гросмайсторски тупаник им натресе на остриганите, с кафеникава кожа брадати предателски ши6aни български ГaHьовци на изпроводняк, че ще им държи влажно десетилетия.
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхът е голямо шубе.... Чуствам, че тепърва ще те тресът все по-сериозни паник атаки, треперушко. Ако има възмездие на тази земя - така ще е!
161
1
 
19
 
! Отговори
Писимист преди 1 година
В зимата на Киро ще горим гуми,мебели и стари дрехи...
160
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И слава богу !
159
0
 
15
 
! Отговори
Бочко преди 1 година
Иска да ни довършва...
158
3
 
36
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Кирч , Кирчо тотално се провали и за нищо не ставаш! Каква промяна искаш като си избран с помощта на олигарсите и в зкск наблагодарност закри спец звената да не го разследват , а за шеф на КПКОМПИ ще слагаш имотен крал с 22 имота от една заплата и разследван за импти и пари в чужбина! Така че Кирчо хващай си Линда и отивай оттам , откъдето си дпшъл!
157
5
 
35
 
! Отговори
КНСБ преди 1 година
А ние сме възмутени от тоя на снимката - всичко у него е .... фалшиво !!!
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дваме на вас , а вие гласувайте за нас. Това е в превод .