Терзийски: Тази седмица ще стане ясно, дали промените ще се случат

Важно е да се работи за правителство
20 юли 2022 13:35, Росен Стойчев
10
Терзийски: Тази седмица ще стане ясно, дали промените ще се случат
Снимка: БГНЕС

В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица има точка, с която трябва да се определят правила за избор на председател на КПКОНПИ.

Още по темата
Това обясни в ефира на Нова народният представител от „Продължаваме Промяната” Йордан Терзийски.

След преговорите във вторник с БСП за съставяне на кабинет, Терзийски отново подчерта, че на тях са обсъждани само политики.

На преговорите с БСП не са коментирани назначения и постове. „Ако видим, че има волята и мнозинството, което да реализира тези промени, тогава ще бъде коментиран и персоналният състав на кабинета”, обясни депутатът от ПП.

„От „Продължаваме промяната” доказахме, че за нас постовете не са от огромно значение. Видяхте, че след вота на недоверие, г-н Петков даде назад”, коментира депутатът.

„Разчитаме на политически катарзис в определени политически сили и определени депутати. Но аз не вярвам в такива политически катарзиси”, коментира още Терзийски.

„Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има работещо правителство и Народно събрание. В тази посока бяха усилията ни с първия мандат, както и сега, когато водим разговори с нашите коалиционни партньори. Обединяваме се около политики. Идеята е да се сформира антикорупционно мнозинство, което да реализира реформи. Първо е Законът за КПКОНПИ, с г-н Бойко Рашков начело.

Склонни сме на разговори, но този закон трябва да е работещ. Между първо и второ четене ще има възможност да дават предложения за промени, а не с процедурни хватки да бъде отлаган”, каза още депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С престоя си в безпринципната коалиция с БСП и ПП, ДБ успя да овладее "изкуството", да казва на бялото, черно.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че не вижда, но важното е, че всички го видяха, дори и извън България. "ТЕ мафия, ние идеално бели", нали това искахте да постигнете с интригите си и обвиненията...Иначе нещо за държавата, няма, абсолютна нищо. 6 месеца само скандали и обвинения към ГЕРБ, които не са във властта повече от година. След като бяха сменени кадрите в силовите министерства, навсякъде...
7
0
 
3
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
Ти го плюеш,то си мисли че роса капе,тия са по *** и от комунистите,или имат директива да удържат колкото може за да си довършат далаверите
6
0
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Де се е чуло и видяло изхвърлените от СУВЕРЕНА с шутове да поставят ултиматуми??? Това го могат само дибидюс нахалните, безскруполните и отчайващо про-стите.
5
0
 
7
 
! Отговори
ПП=ПЕРВЕРЗНА ПРОМЯНА преди 1 година
ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ........ БСП - ПРОМЯНА.......... БСП-СПОЛУКА....... НАРОДА Е ОГРАБЕН..
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От Продължаваме промяната доказахме, че за нас постовете не са от огромно значение. "И 2 абзаца по надолу казва "Първо е Законът за КПКОНПИ, с г-н Бойко Рашков начело"
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори! Избори и само избори!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай се бе умнокрасавецо, заболява ме главата като те видя теб и съсганците ти!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
промените ще ги гледаме зимата