БСП ще проведе консултации за кабинет с ДБ и независимите

Социалистите търсят мнозинство в 47-ото Народно събрание
21 юли 2022 08:16, Елка Василева
23
БСП ще проведе консултации за кабинет с ДБ и независимите
Снимка: архив, БГНЕС

В края на първия кръг от преговорите за съставяне на правителство БСП ще проведе консултации с „Демократична България“ и независимите депутати, които напуснаха "Ива такъв народ".

Още по темата
Социалистите търсят мнозинство в 47-ото Народно събрание сред доскорошните си партньори от четворната коалиция, което да се основава на управленската програма, изготвена от ПП, БСП и ДБ.

Досега бяха проведени срещи с "Продължаваме промяната" и представители на ИТН. И двете партии декларираха воля за съставяне на кабинет.

От "Продължаваме промяната" поставиха условие, докато текат консултациите, да се придвижи антикорупционният закон и Бойко Рашков да бъде избран начело на КПКОНПИ, за "да се докаже, че в парламента работи антикорупционно мнозинство", припомня БНТ.

От партията на Слави Трифонов заявиха, че приемат управленската програма на трите формации, като ще внесат предложения за промени в нея. Обявиха подкрепа и че ще подкрепят на първо четене антикорупционния закон, макар че имат сериозни забележки, които ще внесат преди второто гласуване.

Ако първият кръг преговори мине успешно и днес, предстоят разговори за структура и персонален състав на кабинета. Корнелия Нинова досега няколко пъти заяви, че кандидатът за премиер трябва да бъде предложен от най-голямата парламентарна група - "Продължаваме промяната".

Ако бъде формирана нова четворна коалиция, ПП, БСП, ИТН и ДБ ще съберат мнозинство от 128 депутати, дори и без подкрепата на независимите депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Корна пак ще абортира политически
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всички в коалицията най-гнус.ни са ДБ. Другите си бяха комунисти по начало. Но тези така рязко обърнаха резбата, че... даже лявото ще провалят.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да сформират правителство, кратък ще е животът му. Но през това време така ще задълбочат разделението, кризата и такива поразии ще направят, че десетки години след тях ще трябва да мизерстваме. Ще се маргинализират всички бедни, средната класа ще изчезне, престъпността при Рашков отсега тръгна нагоре. Той гони само политически неудобните, а убийците не може да озапти. Властта е лудост. Нелечима.
18
0
 
2
 
! Отговори
Ком преди 1 година
33 години, ченге,комунист, комунист,ченге! Големия бизнес няма да го коментирам в чии ръце е!
17
0
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Никой не ги иска,ни тия,ни някои други! Нещастна България,поробена пак от 30год. насам
16
1
 
7
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Тая да спре да се мотае и да държи още това правителство.
15
1
 
10
 
! Отговори
Начи преди 1 година
безпринцилна, нелогична аморална политическа лИбов... до вчера коалиционни партньори, впоследствие се разведоха... тази седмица се опитват да демонстрират старата лИбов ръжда не я лови... ляво, дясно, център йок, има само интереси и власт... политически буламач, ае на избори, че сте вредни за цялата държава, а да полезни сте единствено и само за вас...
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неслучи народа на уоравление , страшни гадове
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи консултации бре,мошеници гадове
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо ги наричат социалисти , социопати са СРАМ ПОЗОР и тая конярка от крушовица слуша американското посолство ИЗБОРИ
11
0
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
БСП и ДъБъ нямат проблеми ще се разберат.Ала Надка има проблем с този Гешев сън не я хваща какво да направи за да го махне.И сега и хрумнала страхотна идея НЯКАКЪВ съдия да бъде избран от НЯКАКЪВ софтуер и въз основа на НЯКАКВО нарушение на Гешев този съдия да го махне.Хубаво бе Надке ама и това не е сигурно че ще стане.По сигурно е някой да му даде чай с НОВИЧОК,да го блъсне кола да му гръмне колата и т н така че се замисли над тази идея и побързай че може слънцето на не те огрее за мин
10
0
 
13
 
! Отговори
Продьлжаваме пеша преди 1 година
Предлагам - черепа за анти корупционната комисия той е с повече имоти от рашков
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да не е рашков с -22 та имота
8
4
 
10
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Стабилно правителство без ГЕРБ не може да има.Най голямата и стабилна партия , доказала че може.Всичко друго е лакомия и некадърност.
7
2
 
12
 
! Отговори
перко преди 1 година
Разтуряите седянката! Стига сте тупали топката. Избираите си Рашкоф за шеф на ПК КОЙПИ то се видя, че това е динственната ви цел.
6
0
 
12
 
! Отговори
Продьлжаваме пеша преди 1 година
Да не бавят мандата и да губят ценно време на бьлгария - избори е единственното решениеДори да сьставят кабинет за колко време ще се задьржьт - месец , два по малко - вчера са вдигнали тока на бизнеса с -20% които ще платим пак ние в цените на всички стоки
5
1
 
15
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Четворната-продажна коалиция иска отново и отново властта, а газ няма и изобщо нищо вече няма, а "народа" блее - но...тя зимата ще дойде !
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докараха народа до просешка тояга , големи управници
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинет няма да има, но нарочно протакат времето и изборите вместо септември ще са през октомври. Всичко това е скроено от жалкият фигурант- кРадев.
2
1
 
18
 
! Отговори
Цирк БСП гастролира преди 1 година
Кога ще свърши този цирк? Очевидно никой не иска да прави кабинет, поне не и от ПП. Сега, че тези им се ще, понеже може да им е за последно, е друга тема.