Аталай: Подведохме се по посланията на Фон дер Лайен да се къпем в неделя

Тодоров е знаел, че изборът му в КЕВР е противоконституционен
22 юли 2022 10:00, Елка Василева
70
Аталай: Подведохме се по посланията на Фон дер Лайен да се къпем в неделя
Снимка: архив, БГНЕС

Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек, само за да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира решението на Конституционния съд за назначението на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР.

Още по темата
"Не всички решения на комисията ще бъдат отменени, защото г-н Тодоров сам беше убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и дори е избягвал заседанията, когато неговият глас е бил решаващ", заяви депутатът пред БНТ.

Според Аталай и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но "знанието му граничело със самонадеяност".

"В това управление като че ли флагманът е: "да променим законите в името на човек". Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август," каза Аталай.

Според депутата цената на синьото гориво през следващия месец така или иначе няма да е евтина, защото управляващите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното в момента.

"Подведохме се по плоскостта на посланията на госпожа Фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са много несериозни и безотговорни. Вие как си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура?", коментира Рамадан Аталай енергийните планове на ЕС.

Когато си недалновиден и не знаеш как да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да направят и сегашните управляващи, каза още Аталай. Процедурата за избор нов председател на КЕВР трябвало да тръгне още вчера.

"Ще ни изиграе много лоша шега, ако изчакаме да излязат и мотивите на Конституционния съд. Изборът може да се случи в рамките на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова решават нещата. Тя ако рече, може за една седмица да назначат същия председател, като пуснат правила за него, като направят процедурите за него", заяви депутатът.

Той отправи послание към хората да излязат на избори и да гласуват, защото ни очаква тежка зима. Сегашните управляващи нямат поглед към себе си, за да видят какво донесоха като криза и незвъзможност за развитие на страната, смята Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
7
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Браво, отлично казано! Харесвам изтънчените подигравки. Аталай, гaвpи ce c ypcyла и киро, те го заслужиха.
59
15
 
8
 
! Отговори
Учител преди 1 година
Господин Аталай знае ли, че години наред температурата в класните стаи през зиматата е била около 10 градуса. Децата стояха с якета и ръкавици.Какво има да се кахъри, че при 16 ще е ужасно.
58
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама не се къпете изобщо,не карайте кола,не яжте ако можете,но бъдете толерантни и дарявайте за Украйна.
57
2
 
32
 
! Отговори
бай Тошо преди 1 година
Разправях ви аз че е полезно да се къпете само в неделя ... ама трябваше председателя на Европейската комисия да дойде за да го разберете ... Тъъъпи ли сте ? п.с. И не забравяйте че аз първи ви казах да си кърпите чорапите, да не се налага отново Еврокомисар да идва че да ви го разяснява . Подгответе и кюмбетата на дърва че зима иде.
56
10
 
7
 
! Отговори
Ро мите османлии преди 1 година
Основен електорат на ДПС и без това се къпят два пъти- рано на пролет и късно есента.
55
8
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Балко за него ако е толкова тьп да се подведе.Аз продължавам да си се къпя. Не разбрах, само той ли се е подвел или цялото ДПС се е усмърдяло?
54
0
 
26
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Холера и тиф,това чака европа.ще го видите,драги граждани на съюзъ
53
1
 
30
 
! Отговори
чичо Кърле преди 1 година
Що всяка неделя бе? - По добре както във средновековието когато западняците са се къпали един път годишно, и им излиза прозвището. НЕМИТАЯ ЕВРОПА.
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама , че интересно всички високо поставени които, имаха за задача да направят тоя хаус, в ЕС вече са свалени. Интересно назначават, изпълняват поръчка и ги свалят.. мм лъха ми на едно яко нещоо ,на мърщюаа :)
51
0
 
37
 
! Отговори
Перник преди 1 година
В Перник свикнахме без вода и без къпане дори преди Киро та ни спре газа. Продаваха ни водата на завода за метал. И без газ и без вода ке живее като в Среднавековието...но това ли е светлото бъдеще на демократичния либерален свят? Да се бориш за физическо оцеляване..
50
9
 
18
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Аталай,да ще излезем и ще гласуваме,но не за вас.И вие доказахте ,че не можете да управлявате.Всеки малко умен човек знае ,че икономиката се движи на цикли откакто свят светува.Не ни лъжете ,че това е криза.Това е просто нормално и логични развитие на нещата.
49
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка ви подготвя глад и безредици в ЕС , само нашите идо*ти не могат да разберът какво се случва. Не ви ли идва на акъла , че след като е студено хората ще излязат на улицата. Кой иска това да стане кой иска да дестабилизира всички страни Америка разбира се. Само ние ще си патим от Янките никой друг докато има господари над нас .. Най голямото зло на земята е СОРОС и Америка. Кой президен на българия се е опълчил на сорос знаете ли ? Прочета в нета и вижте след това как бързо е свален с пла
48
5
 
37
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Сато дойдат следващите избори през есента, гласувайте само за партия, която ще продължи договора с Газпром! Вчера унгарците отидоха до Москва и си подсигуриха евтин газ за населението им. А нашето просто Кире? Ако Фон дер Лайен му каже да скочи, той камо ще пита колко високо!
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно точно изявление. Всеоще има хора, мислещи със собствените си мозъци, не с телевизора.
46
45
 
4
 
! Отговори
?!? преди 1 година
За мен всичката тази безотговорност е умишлена, за да клекнем пред Газпром и да молим горещо за малко газ. Това е учевидно национално предателство и доклада на ДАНС , който е предаден на Прокуратурата отбелязва точно това. Тези работят за интересите на Русия. Рова трябва да спре.
45
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй голяма работа, ще се къпете с топла вода от котлона. Нищо страшно не е станало .
44
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС пищи явно нещата отиват на добре за България
43
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохохо. ДПС и те излязоха на "светло". Фон дер Лайен не е казвала нищо от това, което тоя руско-турски другар твърди.
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с какво се къпе Менелай като поскъпне водата или затворят топлофикация София за дългове.
41
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя колко е тъъъъп!