Карадайъ призова: Час по-скоро президентът да насрочи избори

Държавата е на ръба на пропастта, смята лидерът на ДПС
22 юли 2022 17:07, Красимир Ангелов
19
Карадайъ призова: Час по-скоро президентът да насрочи избори
Снимка: БГНЕС

Президентът час по-скоро да насрочи предсрочни парламентарни избори, призова председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната трибуна.

"Държавата е на ръба на пропастта", заяви Карадайъ. В разгара на световна енергийна криза, когато доставките на горива са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15 процента от газа, България остана без най-важния си регулатор - Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), посочи той.

"Оказа се, че както цялата "власт на промяната", и КЕВР е зачената в грях и лъжа, председателят ѝ е избран в нарушение на Конституцията, така както, прегазвайки основния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерския съвет, за да употреби властта в интерес на себе си и приятелския си кръг", коментира председателят на ДПС, цитиран от БТА.

Още по темата
По думите му незаконните решения са станали основен закон.

"Вместо премиерът в оставка да е в парламента да търси изход от патовата ситуация, той отиде в Азербайджан да договаря газ, без кабинетът да е обявил каквато и да е стратегия за решаване на енергийната криза", отбеляза Карадайъ.

"Енергетиката е в колапс, бизнесът - в ступор, хората - в ужас как ще вържат двата края", коментира още лидерът на ДПС. Според него Планът за възстановяване не само буксува, но и ще бъде “орязан най-вероятно с още един милиард заради скандалната ви сделка с офшорката Gemcorp", обърна се той към управляващите.

България вече е в тежка политическа криза, коментира още Мустафа Карадайъ. По думите му белезите за това са, първо, че "има министри, няма власт, всеки член на кабинета спасява собствената си кожа". Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, не за да се определят приоритети, а да се приемат нови репресивни органи преди избори, посочи на второ място той. "За всички е ясно каква ще бъде новата роля на Бойко Рашков в КПКОНПИ и чия бухалка ще бъде там, естествено, пак в нарушение на Конституцията и законите на страната, защото това беше условието изобщо да се водят преговори за съставяне на правителство с третия мандат", каза Карадайъ.

"Изходът е само един и ние от ДПС ясно го заявихме - незабавно разпускане на 47-ото НС и предсрочни избори наесен, а не, както днес чуваме, с болшевишки прийоми от времето на правителството на Жан Виденов да задържат властта, както тогава се казваше - до кръв”, заяви председателят на ДПС. "Дори и четворната болшевишка коалиция отново да излъчи правителство, неговият живот ще бъде не повече от шест месеца", смята лидерът на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Специално за дпс преди 1 година
И на всеки който е различен от Българина да научи и запомни,че:"ЧОВЕК БЕЗ РОДИНА Е ПЕЧАЛЕН ЧУЖДЕНЕЦ"-СПАРТАК.
18
0
 
1
 
! Отговори
КОЙ ИДИОТ преди 1 година
Пуска тази пасмина във Български парламент да му ***.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек който другаде казва моята родина на какво се надява
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предложения всякакви Той решава
15
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Цитираните изявления са точната картина на политическата и на икономическата криза в България- С тях, с нагорещено желязо, се дамгосват и повсеместните и груби нарушения на БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ и на всички други закони и разпоредби от, вече отдавна обреченото "правителство в оставка". Наистина е задължителна намесата на президентската институция в този момент, за да се сложи ред и законност и на всички действия на развилнялите се партии и партийки в боричканията им за власт и лични облаги.
14
0
 
1
 
! Отговори
УРАН ПРО преди 1 година
Скоро избори нЕма
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
резидентът на САЩ да не се ослушва като гърмян заек. Показаха фашистката си същност от БКП/БСП.
12
1
 
7
 
! Отговори
тези преди 1 година
преговори са все едно всички да знаем, че няма как да има повече азерски газ и кирчо да ходи до там, за да го разбере, така и с преговорите. Всички разбират, че има непреодолеми противоречия и няма как да има правителство и въпреки това се забавя топката. Има някакъв келепир от това!
11
0
 
7
 
! Отговори
Може би преди 1 година
след време ще излезе защо корнела и киро искат да задържи мандата, при положение, че за всички е ясно, че при тръгване на преговори за постове ще стане ужасно. Всеки ще поставя условия. А да съставяш правителство с хиляди неизвестни и 100% рискове с мандат на една партия, означава за същата партия аут при следващи изборил Има международни обещания и затова се май се задържа мандата!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафа, я кажи де *** се.
9
1
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Спокойно.Радев ще наложи вето на този закон.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ нещо се объркал, не знае ли, че комунист само с бой дава власта.?!Корнелка сигурно е заключил в сейф папката с документите за мандат за съставяне на правителство,да неби някой вътрешнопартиен враг да върне документите на президента. А, както каза тя мандата ще го върне не къде през август.
7
6
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо Главният Прокурор Иван Гешев прикрива криминално проявения си приятел Юлиян Борисов Георгиев от Перник, обвинен за над 20 убийства и заплахи срещу Българи!?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само едно уточнение, в случай че избранора шеф на КЕВР е отменено от КС, то в този случай стария трябва да продължи да заема длъжноста до избора на нов, така че КЕВР формално не остава шеф, може би и КС трябва да излезе и с някакви указания по случая и да се внесе повече яснота
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е на ръба на пропастта, а оставкаджийте искат да протакат и да продължават да управляват до 15.08. Къде дават така?
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я марш у Борино!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1, И да млъкне Карадайъ, това не променя реалността - последните няколко години управлението на държавата бе престъпно, предателско, съсипващо-разоряващо и престъпниците трябва да бъдат съдени. Нуждаем се спешно от пробългарско правителство и напускане на ЕС и НАТО. Всяко забавяне и смъртно опасно за държавата. Която може и вече да е в неспасяемо положение.
2
2
 
11
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Няма как. Корнела не е върнала папката. Вече не търси кабинет, но каза, че до август 15 е на море. С папката. Какво да правиш, летният сезон е така. Бавно текат процедурите.
1
10
 
4
 
! Отговори
хххй преди 1 година
млъквай турче мазно размазано