БСП задържа мандата до петък, утре решава окончателно

Изпълнителното бюро ще предложи два варианта на Националния съвет
Обновена: 25 юли 2022 12:29 | 25 юли 2022 12:26, Камелия Цветанова
194
БСП задържа мандата до петък, утре решава окончателно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство до петък, стана ясно от думите на председателя на ПГ на партията Георги Свиленски.

Още по темата


Изпълнителното бюро на левицата се събра днес, за да бъде решено как да се постъпи с мандата за съставяне на правителство.

Във вторник въпросът ще бъде обсъден и от Националния съвет на партията.

Тогава Изпълнителното бюро ще предложи два варианта на Националния съвет. Каквото реши съветът, това ще е, каза Свиленски.  




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: БСПмандатправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Конституцията не била уточнявала.И за този елементарен въпрос ли е бил сезиран преди години Ксъд?То е от ясно по-ясно след като е посочен седемдневен срок за първите два мандата.А Конституционния съд и той ли не е разбирал като е отсъдил?Няма страшно - на изборите народът ще отсъди кой е прав и кой е крив!
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 168 "До Майтап, за който..." __ПАК И ПАК И ПАК, ПАК И ПАК ИПАК, ПАК И ПАК И ПАК - СПАЗВАМ КРЕДОТО НА АЙНЩАЙН "ЛУДОСТ Е ДА ПОВТАРЯШ ЕДНО И СЪЩО И ДА ОЧАКВАШ ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ!" , НО ТИ БЛАГОДАРЯ, НИКОГА НЕ ПРОПУСКАМ ДА СЕ ПОУЧА ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ. ЯЗЪК ПРОПУСНАХ КАКВО СЕ ВИЖДАЛО ОТ КОСМОСА.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майтап, за който всичко е майтап и извънземни. Човек трябва не само да си записва, а и да разбира написаното. Затова са Оставачите.. Да повтарят, докато разберат! Прочети пак и пак, и дано накрая разбереш Конституцията, защото авно я четеш отгоре-отгоре. АЛ 4. НИ ОТПРАВЯ КЪМ АЛ.3, А ТЯ Е ОПРЕДЕЛЕНА ОТ ЧЛ 2 И Т.Н. Поздрави и ако пак нещо не разбираш запиши право. Никога не е късно!
153
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ясно е,че е заради Бузлуджа на 30 юли,но като мълчат отново си вкарват поредния автогол.Който напусна ИТН напусна преди да стане ясно,че идат избори.Могат и да предложат премиер,дори и правителство да има,ако не влезат от ГЕРБ,но едва ли,а и при нов вот на недоверие пак ще се повтори същата история.Най-добре е да върнат на момента мандата,дори и за тях,че идат избори,а Слави се е фокусирал и върху тях да твърди,че "Царят е гол" с изява като днешната.
152
1
 
1
 
! Отговори
МАЙТАП БЕ УИЛИ преди 1 година
До Анонимен 164__ЕТО ВИ ПРИМЕР ЗА НЕРАЗУМНО ПРАХОСАНИ ВРЕМЕ И ПАРИ В зала "Запад",НО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА "АКАДЕМИЧНАТА" ОЦЕНКА!!! НИМА МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ С ЧЛ.99 (3) "Ако и в този случай" СЛЕД КАТО ВИ ЦИТИРАМ СЛЕДВАЩАТА АЛИНЕЯ (4)??? ВЪОБЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ РАЗКРИЯ ЕДНА МАЛКА ТАЙНА: "НЕГАМОТНИЯТ ПОМНИ,А КУЛТУРНИЯТ СИ ЗАПИСВА!", ТАКА ЧЕ ВИНАГИ РАБОТЯ С ПИСМЕНИ ИЗТОЧНИЦИ. А СЕГА СИ ОТГОВОРИХ ЗАЩО КОНСТИТУЦИЯТА ИМА ТОЛКОВА МНОГО НЕДОСТАТЪЦИ. БЛАГОДАРЯ!
151
1
 
1
 
! Отговори
МАЙТАП БЕ УИЛИ преди 1 година
Дж Онониман 164 __ЕТО ВИ ПРИМЕР ЗА НЕРАЗУМНО ПРАХОСАНИ ВРЕМЕ И ПАРИ В зала "Запад",НО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА "АКАДЕМИЧНАТА" ОЦЕНКА!!! НИМА МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ С ЧЛ.99 (3) "Ако и в този случай" СЛЕД КАТО ВИ ЦИТИРАМ СЛЕДВАЩАТА АЛИНЕЯ (4)??? ВЪОБЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ РАЗКРИЯ ЕДНА МАЛКА ТАЙНА: "НЕГАМОТНИЯТ ПОМНИ,А КУЛТУРНИЯТ СИ ЗАПИСВА!", ТАКА ЧЕ ВИНАГИ РАБОТЯ С ПИСМЕНИ ИЗТОЧНИЦИ. А СЕГА СИ ОТГОВОРИХ ЗАЩО КОНСТИТУЦИЯТА ИМА ТОЛКОВА МНОГО НЕДОСТАТЪЦИ. БЛАГОДАРЯ!
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
163-бил си ОСТАВАЧ в курса, явно. Точно така е написано: "...Ако и в този случай..." За неопитните колеги, които не са идвали на лекции да им "светне" за трети път, какво имахме предвид в зала "Запад", едно време, когато го писахме. Не предполагахме, че такива недоносчета ще се опитват да управляват държава.
149
0
 
2
 
! Отговори
МАЙТАП БЕ УИЛИ преди 1 година
До Анонимен 161 ДЕТО ДАВА БЕЗПЛАТНИ УРОЦИ ПО КП __ АЛА СЛЕДВАЩАТА АЛИНЕЯ СЛЕД "Ако и в този случай" АЛ.(4) КАЗВА Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател. И ЗАЩОТО Е "СЛЕДВАЩАТА" СЛЕДВА, ЧЕ НИНОВА ТРЯБВА ДА ПРЕДЛОЖИ ПРОЕКТОКАБИНЕТ, КОЕТО НАЛАГА ДА ПОЧАКАТЕ!!!...
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправка. Пост 160 е отговор до гост 145
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 147. Днес давам безплатни уроци по КП( коституционно...) В чл. 99 има словосъчетанието " ако и в този случай", което автоматично изравнява условията между трите случай, без да е написано конкретно. И още едно " ...в срока по предходната алинея...". Би трябвало вече да си разбрал.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 142Непознати ми госпожо или господине. За да напиша нещо, значи съм прочел нещо. Немислещият лесно може да бъде подведен от неконкретизирания точно с цифра срок, но това не значи,че той не е определен по подусловие от първите два мандата от по 7 дни. Нелогично е да се мисли, че третият, "най-малкия" може де диктува условията, нали?! Или да задържи например мандата до края на редовният срок на Народното събрание. Нали не го мислите това?! Защото по вашата логика това е допустимо. Поздрави!
145
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв Национален съвет? Корни още преди повече от седмица е наредила никакви отпуски до 15 август! Защо се правят на дръж ми шапката? Чудят се как да оправдаят задържането на мандата. Радев май ще лапне започнатите сделки с оръжия от Корни, Кирчо и Методиев. Шъ да е плячка. А и всички далавери от последните 6 месеца ще са на "открито". И Корни ще попука. И "предателите" от ПП ще отвее, дето високомерно го пуснаха "у лево". Дали отново ГЕРБ и ДПС ще са виновни? Ааа, забравих Путин и Митрофанова!
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен юрист Така или иначе, тази конституция е писана от демократи! От онези, най-първите, може би най-истинските. Равни права за всички, нали така. Пак не става ясно какво ще решават утре и кое точно ще държат до петък. Държавата, може би ще е до петък.
143
2
 
0
 
! Отговори
анонимен юрист преди 1 година
Този едноседмичен срок ,кото цитирате в ал 3 чл 99 се отнася за връчването от страна на президента на мандата, а не за времето нужно на партията да излъчи министър председател,който да избере министрески съвет.
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ний тази власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем... стара комунистическа поговорка!
141
2
 
2
 
! Отговори
Да 153 преди 1 година
До Анонимен 153 Седмия ден от какво изтича днес? КАкъв е този срок?
140
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега не е време за избори" Ейй,вярно,бе! Сетих се!-Сега е време за лъжи,манипулиране,задкулисие,нагаждане,търсене на вината у опонента,скрити договорки,....и още , и още.................
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес изтича последният - 7-ми ден. Не става ясно какво ще решават утре и кое точно смятат да държат до петък.
138
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужава си да направят опит да има правителство. Сега не е време за избори.
137
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма срокове в Конституцивта след връчването на мандата на третата парламентарна група. Като цяло сроковете не са разписани в Конституцията ------------------------------------------------------------------------------Да, но герберските т.ролове полудяха, не знам защо изписаха стотина еднакви поста. Ще почакате приятелчета, недейте да се впрягате много, едва ли много стотинки ще заработите :D Наистина, има ли нещо по-жалко от вас?