Министър Денков: Петков и Василев искаха бързи промени

Готов е да отстъпи своя пост
26 юли 2022 19:45, Росен Стойчев
22
Министър Денков:  Петков и Василев искаха бързи промени
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието в оставка Николай Денков би желал да отстъпи поста си на нов министър при евентуален служебен кабинет на президента Румен Радев.

Още по темата
Това коментира той в ефира на Нова Нюз.

„Мисля, че трябва да потърсим вариант за стабилно политическо присъствие в НС и трябва да се положат всички усилия да има мнозинство в следващия парламент, което да позволи извършването на реформите. Затова мисля, че е по-добре да се фокусирам върху дейността, която би осигурила такова присъствие. Миналата година останах в служебния кабинет, тъй като имаше нужда да се подготви учебната година. Тази година обаче сме доста по-добре подготвени – така че - предпочитам да изляза и друг служебен министър да изпълни тези ангажименти”, заяви академик Денков в отговор на въпрос би ли приел да остане в нов служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев.

По думите му това не било причина за падането на правителството. „Истинският проблем е, че когато бяха поставени въпросите за правосъдната реформа, за по-строг контрол върху харченето на пари, свързани с големи инфраструктурни проекти – се оказа, че една от партиите в коалицията не е готова да направи тези стъпка. Това е причината да падне правителството, а не грешките на Василев и Петков”.

Той коментира и действията на Асен Василев и Кирил Петков. „Грешки, когато работиш -  винаги се правят. Кирил Петков и Асен Василев – и въобще цялата коалиция, искаха много бързо да направят промени, които са задържани с години. За мен най-големите проблеми бяха свързани с комуникацията. Всъщност бяха изпълнени много дейности, които са полезни за държавата, в много трудни и кризисни времена. Но те не бяха много добре обяснени на публиката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да пророци и сълза за това,че си отивате г-н министър в оставка.Гледайте си химията, в тая област на науката може да сте добър, но за упра вле..нец не ставате!
17
2
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
те и започнаха с бързи подмени.ТОЧКА 1-ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ-15 ПЪТИ НАД МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА,ЗА ДРУГИТЕ ПОРАЗИИ ДА НЕ ГОВОРИМ
16
4
 
9
 
! Отговори
Бързо преди 1 година
Бягай в Харвард!
15
2
 
6
 
! Отговори
Гангстер преди 1 година
Нема да Рашков на конпито и на тоя ще му запорират сметките.
14
1
 
5
 
! Отговори
ТРАФИКАНТИ НА МОЗЪЦИ преди 1 година
ПП са трафиканти на български талантливи деца и ученици за чужди милиардери......
13
1
 
10
 
! Отговори
Пожарникарят преди 1 година
*** нали Кокорчо ще става премиер! Що говори в минало време? Да не е объркал граматиката?
12
3
 
8
 
! Отговори
Я па тоя преди 1 година
Ако го сложи пак тоя, значи да затрие партията на Янев.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде и този взе да го дава скромно. Отказват се да са министри, депутати... но пък наглите не. На къде отиваме така?!?!? Денков имаш да изплащаш кредит, а си гол като мишка..
10
0
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ДЕНКОВ ПРОМЕНИТЕ СА БЪРЗИ И ВИДНИ БЪЛГАРИЯ Е В ПРОПАСТТА СЕГА ТЕЗИ СЪЩИТЕ ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНАЗАЩОТО ЩЕ СИ ЗАМИНАТ ТЕЗИ СЪЩИТЕ БЕЛИТЕ КОМИСИОНЕРИ А ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО ГОДИНИ НИ ТРЯБВА ДА СТЪПИМ НА ЗДРАВО
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът е вреден за образованието и колкото повече стои на поста, толкова по-зле за всички, които са свързани с тази система.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кльощав гангстер караше децата да плюят, беше готов и да ги надупче тайно от родителите им. Активен съучастник на ковидмафията при експериментите с деца! Те май го бяха заливали с кофа с вода, малко му е!
7
0
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Ама някой пита ли те дали си готов, или ти да си кажеш. Те и децата така приказват - аз пък съм й умрял за скапаната шестица..
6
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Като начало си струва да отбележим, че само роденото коте е не само сляпо, но и глухо. Вярно е, че това състояние не трае дълго, около 10 дни, след това котето започва да отваря очи, да свикне със светлината и постепенно се развива. Понякога се случва, че някои бебета се раждат с напълно зрели функции.Така е и с кучетата.Гестационният период на котка не е толкова дълъг, ражда ги бързо и приглеждат след това.Друга причина е защитна -развиват се в нечиста течност.Очите и ушите са плътно затворени.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Денков, ни управленска програма имахте, ни списък със закони, нищо!!! та нищо! Как ще управлявате бре? С Джемкорп и лобиране за Лукойл?! Много сте зле. Идете си с мир.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 Бързата ккучка, слепи ги ражда не котката.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчезни бе сороссоид.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Котката от бързане слепи ги ражда.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готов бил да отстъпи този пост - та той изобщо не ставаше за него