БСП връща неизпълнения мандат на Радев без забавяне

Социалистите отиват в президентството утре сутринта
Обновена: 27 юли 2022 14:24 | 27 юли 2022 14:18, Камелия Цветанова
71
БСП връща неизпълнения мандат на Радев без забавяне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръководството на парламентарната група на “БСП за България” уведоми президентството, че ще върне без забавяне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в четвъртък в 10:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на левицита.

Още по темата

До това решение се стигна, след като опозицията в НС отказа да включи като точка в дневния ред управленската програмата на БСП. Условието на левицата беше, че ако тя бъде приета от НС, те ще предложат кабинет с премиер Асен Василев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ хвърлиха държавата в хаос. Те искат хаос и разруха в държавата, обвини Свиленски.

„Това, което се случи днес показа на обществото кой от коя страна на тази разделителна линия на хората и партиите е. Кои искат да се борят с корупцията и кои са тези, които я защитават. Разработихме програма на трите партии, включващи и предложенията на ИТН. Програмата отразява това как искаме да се развива България. В нея беше записано приемане на закона за антикорупция и избор на председател на на КЕВР до12 август. Опасността пред държавата сега е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и парламент“, каза той.

По думите му ПГ на ИТН, на ДПС и на „Възраждане“ саботираха законодателната програма на БСП.

„Ясно стана, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. Ясно стана, че от първия ден, в който ИТН заявиха желание за разговори е било лицемерно поведение и те не са искали да има правителство“, скочи още Свиленски.

„Утре връщаме неизпълнен мандат на Румен Радев отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие остава в ръцете на тези, които днес саботираха това България да има правителство“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: БСПмандатправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Джонсън преди 1 година
До БСП трябва да се самозакрие. Така ГЕРБ, а и вероятно ДПС ще изчезнат
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо все си мисля, че бъдещият парламент би изглеждал по-добре без ПП и ДБ.
59
1
 
0
 
! Отговори
БСП МУЛТАК преди 1 година
Гола вода сте, щом не можете една власт да задържите....
58
1
 
1
 
! Отговори
БАДЖАНАК преди 1 година
Ела да пием по едно, да си удавиш мъката....
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супеееррр!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Спокойно Сикаджийте са завръщат-моля повече да гласуват и те ще ви оправят много бързо този път.
55
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Връщайте по-бързо , че протежето ви Янев губи проценти и накрая вместо да прилапате , ще го налапа.те , червени продажници !
54
0
 
2
 
! Отговори
БАДЖАНАК преди 1 година
Не се коси. *** при Радев да му цапнете по едно за отскок
53
0
 
9
 
! Отговори
иво преди 1 година
ВРЕМЕ Е КОРНИ О Т Н О В О ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАФФКАТА , НО ТОЯ ПЪТ " МАЙ " ЩЕ Я ПРИЕМАТ ! ТРЯБВА ДА Я ЗАПИШАТ В КНИГАТА НА ГИНЕС , ЗА НЕУСПЕШНИ ОСТАВКИ ! ЧЕ ПУСНЕТЕ Я НА СВОБОДА Б.И.В.О/Л.И,Ц.А.Т.А БРЕ , НЕ Я МЪЧЕТЕ !
52
3
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Радев; Взех ти жената, а сега ми връщай и мандата като си никадърен!
51
3
 
7
 
! Отговори
Сата*ната Херо-ин преди 1 година
ПРОСТОТО КИРО ТЪРЧИ КЪМ АЕЦ КОЗЛОДУЙ ДА ГИЛОТИНИРА ШЕФА НА ЦЕНТРАЛАТА В ПОЛЗА НА УЕСТИНГХАУС ПО ЗАРЪКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ!. . . . . .Целта е със заплахи и изнудване да принуди ръководството на АЕЦ да подпише обвързващ договор за закупуване на американско ядрено гориво, преди то да е лицензирано от българския ядрен регулатор.. . . . . .Янките ни готвят българската ФУКУШИМА с помоща на еничара Киро Наркомана !
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано никога вече не се връщате на власт. ЗАКРИВАЙ.
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП отдавна трябваше да бъде закрита, като партия изчерпала своята идеология, останала в мракобесното ни минало. Партийни, като ДБ, ПП, които се проявяват като мутанти на БСП, трябва да бъдат държани далеч от властта.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георги, баджанака от два дена те чака. Какво ти е крива опозицията, нали вие искате да управлявате, ама миналата седмица не ви стигнаха 5 гласа, а днес - 15
47
2
 
11
 
! Отговори
помните ли преди 1 година
през цялото време се хвалеха че коалицията е стабилна :)
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дтън- дрън. Айде довиждане о дано повече не се виждаме, че с такива "реформатори" врагове не ни трябват
45
2
 
11
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Дъртите, пишман кому-няги, са в катастрофален шок. Да се изпустне такъв шанс за властване над хорските тегоби и неволи, над простите човешки радости и копнежи е пълен идиотизъм. Какво ли не опитаха? Какви ли не злодейски похвати не приложиха. Не стана и не стана. Пълна скръб и мъка витае в техните коптори. Горко им на всички. Просто, да ги съжали човек А, казват, че съжалението е на крачка от презрението???...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** - ПРЕДЛОЖЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ ИМА КВОРУМ ИЛИ НЕ, ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНО ИЛИ НЕ. АКО СТАНЕ - СТАНЕ, А АКО НЕ ЩЕ Е НАПЪЛНО ЯСНО КОИ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЪРЛЯНИЯТА В ПАРЛАМЕНТА, А ЗА АКТ - СЪЗНАТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ "TO BE OR NOT TO BE" НА ОПОНЕНТИТЕ ОТ ГЕРБ-СДС, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН !!!
43
5
 
1
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
учиндоският чалгар вече за четвърти пт дава властта в ръцете на путиниста резидент Радев ,като саботира всяккъв опит за създаване на работещо правителство и то в условията на епидемия и война.оттук може да разберете на кого служи.що се отнася до нинова това е на-точния подход според мен.определя се какво има да се върши и след това се рашава с кого да се свърши .ивсичко това без никакъв деструктивизъм и чегъртане .просто има ного неща за вършене в държавата.току виж съм гласувал за нинова.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам БСП от какъв зор изобщо се водят "реформатори" и "против статуквото". Те носят да не кажем, че и най-голямата отговорност за корупцията в България. Като изключим последните 10тина години, те учавстват във почти всяко управление на страната. Ако бяха толкова добри, днешното ниво на корупция изобщо нямаше да е възможно. Бойко Борисов не е измислил корупцията, а просто е сложил свои хора на хранилката. Но това нямаше да е възможно, ако системата беше направена така, че да не допуска кору