Ченчев: БСП направи немислимото за третия мандат

Даде подробности за програмата
27 юли 2022 10:38, Росен Стойчев
12

БСП ще се опита да реализира третия мандат за съставяне на правителство.

"Програмата, която предлагаме, не е нищо повече от мерките, които трябва да послужат на България да излезе от кризата. БСП последователно се опитва да реализира третия мандат. След като дойде при нас, ние решихме да направим всичко възможно, което ни позволява Конституцията, за да реализираме мандата.

Още по темата
Направихме немислимото - събрахме на една маса "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" в името на българските граждани. Това обаче не означава вкопчване във властта", заяви депутатът от БСП Иван Ченчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че в програмата, която представят за гласуване в Народното събрание, пише, че номинират и подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

"Ако програмата не бъде приета и върнем неизпълнен мандата, ние отиваме при избирателите и казваме какво сме постигнали. Благодарение на БСП се случиха много от социалните мерки, които се чакаха от много време. БСП беше социалният стълб в тази коалиция и ще продължи да бъде. Във всяка една политика водещите са хората", коментира депутатът от БСП.

По думите му, ако Народното събрание реши да приеме тази програма, БСП ще излезе със своята номинация за премиер, която ще е Асен Василев, защото като първа политическа сила "Продължаваме промяната" трябвало да излъчат премиер.

"Приоритет за нас е избирането на председател на КЕВР. Тази програма също е насочена антикорупционно, за да не се върне моделът ГЕРБ и ДПС. "Има такъв народ" счупиха държавата за четвърти път. Българинът се интересува дали държавата се грижи за него, защото той е лоялен данъкоплатец. Даваме за гласуване в Народното събрание тази програма, тъй като БСП никога няма да използва политическо търгашество. Така българското общество ще види как се съставя кабинета. Тази програма не визира идеологията на някоя от партиите, а визира каузата за страната", допълния Ченчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ф преди 1 година
Отивали при избирателите. Ама моля. В селските клубове останаха по някой пенсионер да ви вярва. Щели да обясняват.
10
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Да реализира собствената си далавера за това с кеф легана пред ДъБъ. Пълна гадост.
9
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
чейнчев , вие пипнете ли власт веднага се вкопчвате в нея , другото е лъжа !
8
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
Дааа, Чейнджев ще отвори още една дупка за смяна на валута ! Комунист само това може - да прави далавери и да живее на чужд гръб !
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задържа го пак извън Конституцията..
6
0
 
6
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ченчев ставаш за говорител на ЦСКА , ноне и за депутат! Да се хвалиш със социалните мерки е добре , но да разбиеш пенсионната система и да не кажеш откъде ще вземеш догодина 4,5 млд лв за пенсии е цинизъм! А колкото до Рашков каквато е и вашата Корнелка уволнена за корупция , ъака е и Еашков с 22 имота от една заплата и разследван за пари и имоти в чужбина! Това сте вие от БСП , за нищо не ставате!
5
0
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
БСП направиха немислимото, че те ако мислеха нямаше да сътворят тези циркове!
4
7
 
3
 
! Отговори
Сезирайте Л. Кьовеши преди 1 година
Главният прокурор Иван Гешев е назначил корумпирани прокурори из цялата Държава, например Даниела Методиева Кюстендил която е близка на Братя Галеви и терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник! Иван Стоименов Гешев е Терорист - убива Българи за собствено удоволствие!Иван Гешев извършва злоупотреба с власт и престъпления против Човечеството!
3
0
 
9
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...програмата била...да се курдиса Дамаджаната шеф на КОНПИ? Да ви имам програмата! Явно на него ,на Радев и на машинките на Мадуро разчитат за изборите!
2
2
 
5
 
! Отговори
Виденов 2 преди 1 година
Тия БСП и Гечката хиперинфлацията имат пряка вина за галопиращата инфлация налазила българина. Спекулативно "вдигане" на пенсии, което напрактика за много пенсионери е намаление, символични и неефективно намаление на цените на горивата, разбит Военнопромишлен сектор, източен Държавен резерв.. Ужас, ужас.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм, БСП направи немислимито и е пред разпадане, заради зависимостите на г-жа Лъжа.