Електронната идентификация може да се забави

Това обяви Божидар Божанов
28 юли 2022 11:11, Росен Стойчев
25
Електронната идентификация може да се забави
Снимка: БГНЕС

Изборите може да забавят въвеждането на електронната идентификация.

Още по темата
Това каза в отчета си пред ресорната парламентарна комисия министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов, съобщи БНР.

"Системният проект е готов, приет, така че там се напредва. Решението на Министерски съвет за електронната идентификация е със срок до края на годината. Предвид форсмажорното обстоятелство – избори, което окупира голяма част от капацитета на "Информационно обслужване", може да има там малко забавяне с месец-два", добави министърът.

Електронната идентификация трябваше да направи мобилният телефон равностоен на личната карта, с която да се осигури достъп до услуги. В момента с разработката се занимава „Информационно обслужване“, но то ще е заето с изборите, посочи Божанов пред малкото депутати, дошли за заседанието.

С ЦИК ще бъде обсъден и начинът, по който партиите да получат кода от машините за гласуване, каза Божанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Niki13 преди 1 година
Това е мобилна, не елетронна идентификация
15
0
 
1
 
! Отговори
Една преди 1 година
хубава новина за днес. Да ви се разпаднат сървърите дано, не на следенето на хората
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нали беше много умен бре? На 20то място в Stack Overflow. Още един комсомолец внедрен на запад се завърна с киротъпото.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанов свърши добра работа. Браво.
12
4
 
4
 
! Отговори
Ама наистина? преди 1 година
Това е най-маловажното и дори ненужно нещо мобилно приложение за смартфони у нас. Като имаме хиперинфлация, финансова, икономическа, енергийна кризи - да ни занимават с глупостите на Блогъра Божанов.
11
2
 
4
 
! Отговори
Отлична снимка преди 1 година
Така ще запомним тоя Блогър с тъпияя си телешки поглед и ПП пълният провал и също поука да не се прекланяме на авторитети с харвърдски купени хартийки. Както и на обикновени прости блогъри като Божанов. Освен че си е осигурил вече висок пенсия щото е бил министър турен и парички спестил друго няма нищо от тоя направено.
10
3
 
5
 
! Отговори
Руменеее, преди 1 година
Лъжеш, ама мнооого несръчно! Ще им се на западните пара/зити да им подаряват газ, ама няма такъв филм. Хамериканците да са подарили нещо някому!? Само грабят. Оказа се, срорици хиляди декари земя в Украйна са на Монсанто, Дюпон и други компании.
9
4
 
16
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Едно едничко добро нещо свършиха ли тези из мам ни ци!? И Асан без диплома май, само курсове в Харвард. Наско Културата напушеното и той без висше... *** искат да управляват, искат да са министри. Че какви друго могат да работят пее ра сите тъ/пи и алчни!?
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електронната идентификация я направиха през последните две години. Поне за тази половина от населението, което го ваксинираха. Всяка ваксина си има серийно номерче, кодирано в нанобота за всяка ампула. Оттам нататък връзката с 5G е лесна.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 4Кой ти формира на теб мнението за геополитическата ситуация и за мотивите на войната? Не са ли онези така наречени "четирихилядници" от бивши ченгета, соц-университетски-преподаватели и всякакви други фалшиви авторитети, редовно канени по всички предавания. Манипулативно въртят и сучат всякакви истини и неистини за да те вкарат в техния наратив, който е обратен на общоевропейския.
6
8
 
22
 
! Отговори
мда преди 1 година
Подготвят материала за дигитално робство. Който не слушка го зануляват дистанционно. А с махането на кеша с едно цъкане на мишката и банковата сметка ще е занулена. Който не се боцка и не се маскира ще го зануляват. Няма да може нито да купувате нито да продавате ако не сте одобрени от Големия брат. Или влизате в неговата система или хващате гората. Дошло е време за избор.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не съм усетил като облекчение в работата с администрацията! Някой нещо да е усетил? Този младеж освен да гледа като теле друго не виждам.
4
4
 
29
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Точно така, за всичко е виновна Русия и Путин и там дежурните опорки. Дори за това, че Кирчо погази конституцията и подаде декларация с невярно съдържание за да се намърда във властта, пак Путин е виновен...
3
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМного можеше да свърши ако нямаше мощен московски отпор по всички етажи на властта и мощна про-руска информационна медийна пропаганда.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то въобще свърши ли нещо това правителство за 6 месеца? Освен най-важните неща за държавата де, гоненето на руските дипломати и спирането на газа...
1
10
 
1
 
! Отговори
За протокола преди 1 година
Хомофоба Прокурор Иван Стоименов Гешев е Идентифицира всички Гейове, дори и в Европейският Съюз - трябвало да се избиват но за сега само изтезания и гаври !