Радев "намигна" на Нинова със служебния кабинет

Политолози: Държи се като човек с комплекси към БСП
141

Румен Радев обяви състава на служебния кабинет, който ще трябва да подготви предсрочните избори на 2 октомври. Но ще трябва и да се справя с не една криза, особено в енергетиката.

Ще се справят ли новите министри с тежките задачи?

"Това, което прави впечатление, е, че част от тези министри са били министри в другите служебни кабинети, назначени от президента, или са били зам.-министри, хора от неговия екип. Въпросът тук е подготовката на изборите. Има няколко кризи, едната от тях е свързана с доставките на природен газ. Има големи очаквания към това служебно правителство да предприеме някакви стъпки на започване на разговори с "Газпром". Друга важна тема е, че то трябва да вземе всички превантивни мерки от гледна точка на опасността от руска намеса върху изборния процес в България", заяви политологът доц. Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той коментира състава на служебния кабинет като "анти Нинова", като каза, че не за първи път президентът Радев използва ресурсите, с които разполага, за да демонстрира отношение към председателя на БСП и към ръководството на партията. Според него Радев се държи като човек, който има някакъв комплекс към хората, които всъщност са му дали път в политиката.

"Препотвърждава се една устойчива линия на политическо поведение на Радев. Той връчва всеки един път третия мандат на БСП и явно не е било заради ръководството на партията, а заради нейните избиратели. Поредно доказателство е, че той номинира хора, които са вътрешна опозиция. Неслучайно е изказването на Сергей Станишев с критики във вътрешнополитически план, насочени към БСП", каза политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Любенов смята, че най-вероятно ще видим смени на лидерите след изборите - например в партиите БСП и ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" и със самостоятелно участие могат да победят на тези избори, защото ГЕРБ от 2 години се намира в електорално плато. От миналата година постепенно виждаме спад на твърдото ядро на ГЕРБ, докато "Продължаваме промяната" имат една доста по-широка периферия", казва той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Попов, грешите! ПП няма сили да спечели изборите: неговият електорат е тип плаващи пясъци и 40-50% от него на изборите на 2 октомври ще се разсее в други партии. А и няма другаНанси Пелоси, която 2-3 преди изборите да кацне на аерогара София и да прокламира Ние стоим зад Просто Киро, той е НАШИЯТ КАНДИДАТ! Манфред Вебер,шефът на ЕНП, на два пъти идва в навечерието на последните избори и агитираше за Боце, но ние сме българи и не го чухме.
114
2
 
1
 
! Отговори
Ъхъ! преди 1 година
Така намигна на БСП , че му излезе ечемик на намигащото око. Един Фигурант нито може да намига , нито да направи нещо свястно !!!! Това така и не разбра простолюдието българско и затова ще си носи ярема , който му сложи този невнятник дълги години !!!
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Radev ne e radev ot parvia si mandat mn 4engeta agenti ima okolo nego v presidenz.i posolstvata poslanizi komuneto marin raikov ot 40 g vse v 4ujbina sedi po posilstvata baschta mu oarvi priatel ns milko balev i lida4 na jivkov i sina e takav nischto sa bg ne sa napravili jadat pijat donosi i schoagati do radev e i ivan lisizata fuksa dimitrov na 77 g pensioner s 2000 i saplata schef orozokol agent ot bkp sega darji stola na radev sneschnizi bkp komunjagi no na vlast njama opravia v bg
112
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
ИТАЛИЯ - население 60 милиона. Правителство, кабинет: с 22 - 23 министтри. Малка България - Правителство, кабинет: с 21 министри???
111
4
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Едно си баба знае, едно си бае ...като навита пружина едни и същи мантри, белким хване декиш. Къде ти Костов, къде ти Нинова. Защо някои не виждат или се правят , че не виждат колко народ колко партии превъртя, та се хванаха за Нинова?Щом била министър при Костов, значи е седесарка.Ами Бойко не беше ли в БКП? Значи за него може да се нагнезди къде да е. Друг , щом сега е в БСП - чуждо тяло. Много ви пречи, бе другари бивши комунисти, които станахте капиталисти. Дръж се Нинова ! С тебе сме !
110
7
 
3
 
! Отговори
Непознат преди 1 година
Колкото и да си ***, трябва да видиш и признаеш, че това, което РР направи срещу Нинова и БСП, не му прави чест. Така ли мислят на довършат народеца и държавата ни - с лични удари , с личностни симпатии и антипатии. Ще се окаже, че нищо не се е променило в манталитета на живущите по нашите земи от времето на царе, ханове и придворни , които са се изтребвали един друг...Средствата са други, но ефектът е подобен. Затова сме цъфнали и са ни клали и онаждали кой от където ни подхване. Та до днес.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СЕ ОТЪРВЕН ОТ ЕДНА ЛОША ЖЕНА КОЯТО ПОЧТИ ЗАНУЛИ БСП ПО ЗАРЪКА НА КОСТОВ
108
6
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 1 година
Много си зле,да не си вземал кюлчета от чекмеджето?
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Червеният тумор. все пак, по-голям тумор от вас гербите няма
106
6
 
6
 
! Отговори
Червеният тумор преди 1 година
Туморът е БСП и пРезидента. Него ще изрежем първо и след това лустрация и ВНС, и България ще се оправи.
105
9
 
14
 
! Отговори
гост преди 1 година
Ако изборите не се нагласят ПП няма да вземат повече от 9 -10 процента . ИНФЛАЦИЯ , НЕКАДЪРНОСТ ФИНАНСОВО , КОМИСИОНИТЕ И СВОЯВАНЕТО НА МИЛИАРДИ , ДОКАЗВАТ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТА НА ПАРТИЯТА ПП . ВСЪЩНОСТ , ПП , ДБ И ГЕРБ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО . ВЪЗРАЖДАНЕ Е ИСТИНАТА . НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМИСИОНЕРИТЕ ОТ БСП . КОРНЕЛА Е АЛЧНА , ГОТОВА ДА ПРОДАДЕ МАЙКА СИ ЗА ВЛАСТ . БЕЗ ИТН НЯМАШЕ ДА СЪБОРИМ ТОВА ПОРОЧНО , НЕГРАМОТНО ПРАВИТЕЛСТВО . ХРВАРД , ДРУГ ПЪТ .
104
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу радев !
103
8
 
24
 
! Отговори
Няма оттърване преди 1 година
от комунисти и руски под логи
102
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП тръгнаха срещу Бокo, Доган и Пеефски. Естествено, че това не се харесва на гербoпитецитe.
101
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОФци,оФции!Не се пенявайте!Както и преди,така и сега,новата и говорилня и министерски съвет са определени от козяк и само чакат така наречените за оФцете "избори",за да им ги "спуснат"!Само *** не са схванали театъра,който им играят всички тези,толкова "различни" партии!!!За съжаление,те си остават мнозинството в кошаристан!От козяк гледат сеир със спуснатия,за кой ли път антирусизъм,а те стоят на сенчица и никой не смее да каже и гък!
100
6
 
28
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Както и друг път съм писал-Радев,като президент,е престъпник спрямо цялата нация.След завършената му идиотщина всеки ще си мисли,че може да управлява държава,зер какво хфалене беше на Кирчо и Асенчо,а днес...Лошото е,че такова престъпление няма осъждане,има само тегло,години наред.Години ще теглим от грешките на Радев.
99
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПуПу имсли по-голяма периферия - до-о-бре! Вероятно защото глупавите хора в България са повече от тези с твърди убеждения, та и периферията има потенциал да захрани поредната лъжа, или както се пее - Лъжи ме, лъжи ме...!
98
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Интересна снимка! Цялото изражение на Свиленски погледнал към Нинова говори,...къде ме натресе! Баджо и него си го работи, не само Нинова! Сапунките и сеирите в тази държава ще ни излязат доста скъпо!
97
4
 
23
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Що така бе другарю Радев,що ни лиши от РАДОСТТА на народа.Кой сега ще ни говори за чували,милиарди,купени гласове и т.н.Хората го слушаха в захлас и когато се появеше почваха залагания на колко ракии е.Що пренебрегна дядо Радул,ами Гела,ами дъртата Комита ,ами Стефчо Възхода.Дори Баджанака не взе ей така от кумова срама,ама иначе звучен шамар заби на Корнелата взе и най свидните чеда Крумчо и Веселка.
96
2
 
26
 
! Отговори
Намигна?! преди 1 година
Направо и бръкна под полата! Намигна на руснаците! Окака евроатлантизма!