Всеки трети шофьор - пиян, дрогиран или без книжка

Спецакцията на МВР по пътищата нямало да спре
96
Всеки трети шофьор - пиян, дрогиран или без книжка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В нашата страна всеки трети водач или е повлиян от наркотици, или от алкохол, или управлява без шофьорска книжка, или управлява превозно средство, което не е регистрирано, показаха нашите проверки, коментира министърът в оставка Бойко Рашков по време на шестмесечния отчет на вътрешното ведомство.

Още по темата

"Затова обявихме война на тези, които управляват в подобно състояние превозни средства", отбеляза той и посочи, че това е една от причините за негативните резултати при пътния травматизъм в сравнение с 2020 г. и 2021 г.

По думите на министъра започналата акция на МВР по тази линия в цялата страна няма да спре.

Бойко Рашков отчете като успех увеличението на заплатите на служителите в МВР с 20%. По думите му такова увеличение досега не е имало и отбеляза, че за целта са осигурени 185 млн. лв. Също така с актуализацията на бюджета е осигурено увеличение на парите за облекло от 400 на 800 лева.

"За около половин година успяхме да постигнем много и се надявам това да бъде оценено от всеки служител на МВР.  Убеден съм ,че всеки от тях ще започне да изпълнява още по-добре служебните си задължения", коментира министърът в оставка, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
2
 
! Отговори
вие преди 1 година
можете да се справите с тези-разбойници-вярваме във вас
87
0
 
8
 
! Отговори
Милиционер преди 1 година
или са "особено ценни" за полицията, мафията или политиците (то има ли разлика) 4. Пиянките (с възможности) винаги могат да разчитат на любезно отношение от страна на милиционерите срещу съответната "почерпка".
86
0
 
13
 
! Отговори
Милиционер преди 1 година
А всеки първи началник на КАТ корумпиран от връвките на обувките до козирката! У нас всичко е бизнес в автотранспорта, който МВР контролира: 1. Джигитите или са приятели на шефа, или приятели на приятели, или са "уважавани" хора. 2. Всеки *** може да се сдобие с шофьорска книжка без образование или срещу фслшива диплома на което КАТ широко си затварят очите (срещу "почерпка" естествено). 3. Дрогите не са в затвора, а се мотаят и убиват по пътищата, щото или са синчета на "правилните" хора, и
85
2
 
8
 
! Отговори
МВР СА ИЗВРАЩЕНИЯ преди 1 година
За мен всички са хора само не и милицйонерите и много често виждам че не само мен ме отвращават като същества
84
0
 
15
 
! Отговори
Бухала преди 1 година
КАТ къде са??Като сте *** и не знаете,какво да правите,вижте как действат в Гърция и Румъния.Отказ за проверка на алкохол в Гърция-затвор до 5 г.,глоба няколко хиляди евро и конфискуване на колата.При второ нарушение,санкциите стават невъобразими.Построява се един затвор само за такива *** и до месец е пълен с ***.Иначе оправия няма.
83
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Трябва здрави наказания за шофьорите.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Рашков, от 30 години в МВР работят само единици , а не повече служители.
81
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Този Плашков е Пешо плаши Кокошков.Драги ,ти си от старите *** ,свикнали да вземат парите с дисаги .Много имоти си вземáл ,и дето си минáл, само големи си ги с.ал.Само отчиташ дейност ти сега, и си отваряш г.за за властта.Стар ,алчен ,крадлив к.му.ист ,трябва да те третират като р.ц.див.ист.Популизмът , твоя тъй природа ,като Нинова ,важната особа.Всички от едно сте изтъкани ,голи обещания , седене по меките дивани, всеки от вас властта да хване ,то се знае...... там е голямото имане.
80
4
 
10
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Кой го казва баш " трезвеника" дето се клатушкаше пред камерата като млада върба от вятър.....
79
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И какво направи Рошков през своето царуване..... Дрога има под път и над път, във всяко училище, във всяка дискотека. Той още ми говори за купен вот от ланските избори. Да беше направил поне нещо минимално за по-добър ред, за спазване на законите, за справедливи наказания за нарушителите. И не прокурора му е виновен, защото тези с многото престъпления не стигнаха до прокурор, бяха потулвани.....
78
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Питайте за затвора ,който е бил начело на държавата и не си е свършил работата,а увреденото поколение също дело на бащите и майките челували ръка на БОЖДА !!!
77
1
 
10
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
А колко вкарахте в затвора????
76
0
 
11
 
! Отговори
Клуб преди 1 година
Нарко имоти.Всеки трети КАТаджия купува имот до 30 к евро😁
75
0
 
10
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Дръж ги в твойта картотека,все някой ден ще ти потрябват компромати( твойта сила е ТАМ)!
74
2
 
10
 
! Отговори
Клуб преди 1 година
Приятели на Прашков, Свети дрогирани, пиени, безкнижни.Спонсори на Кат, Ама тихо, тихо.Прашков е в същото положение, Тихо, тихо.КАТо изтрезнее, ще го събудим.Клуб Праш-Дроги-Алко-Холик.
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфискация на колите е решението. Нужна е законодателна промяна.
72
4
 
15
 
! Отговори
факт преди 1 година
тоя само размахва некакви папки и хвърчащи листчета , нищо друго . до сега не е показал никакви доказателства !
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това твърдение няма как да е вярно! Вероятно всеки 3-ти спрян и проверен визира, но има лееека рразлика. Явно трудно забележимаа разлика, като за министър. :-)
70
5
 
13
 
! Отговори
12322222222222222222 преди 1 година
много шум за нищо се оказа този човек
69
0
 
15
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Да им бяха взели книжките.