Куп проблеми пред служебния кабинет: Подводни камъни, несвършени неща

Според експерти, бюджетът може би няма да излезе на плюс
2 авг 2022 22:38, Петя Славова
29

Влошил ли е президентът Румен Радев отношението си към социалистите, коментират експерти. Според политологът доц. Антоний Гълъбов, той се опитва да продължи да говори на избирателите на БСП и същевременно се дистанцира от Корнелия Нинова.

По думите на социолога Кольо Колев без всякакво съмнение шамарът е бил звучен от страна на Румен Радев.

"Той ясно демонстрира, че БСП не е Корнелия Нинова. Не остави възможности на Корнелия Нинова да прави нещо", допълни той в студиото на "Денят ON AIR".

"Видяхме нещо, което е необяснимо. Няма такова нещо като полагане на клетва пред президента. Това е нарушаване на Конституцията. Отишлото си правителство трябва да се опитат да намерят кое къде е скрито", смята доц. Гълъбов.

Мнението на Колев е, че има подводни камъни и купища несвършени неща.

"Има много проблеми с енергетиката, енергоносителите, които се отразяват на икономиката. Има много неща, които стоят пред служебното правителство. Аз мисля, че то няма да продължи да управлява само 2 месеца. Данните показват, че ако продължи тази обстановка, няма да има мнозинство", коментира социологът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Гълъбов се опасява, че този бюджет няма да излезе на плюс.

"Тези средства може да не са достатъчни да се изпълнят сключените договори в строителния бранш", заяви той и подчерта, че не Руската федерация е спряла газа за България, а страната ни е маневрирала зле и се е оказала в атакувана позиция.

"Ние вече минахме през това 2014 година. Руската федерация ни осъди за нещо, което тя си прибра като оборудване. Имаме мнозинство, което не знае какво означава дипломатически отношения", допълни доцентът.

Кольо Колев заключи, че характерното за това правителството е било, че в него няма политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4000лв
19
3
 
10
 
! Отговори
Дано да е завинаги! преди 1 година
Най-мафиотската, крадлива и лъжлива коалиция си отиде!
18
14
 
3
 
! Отговори
Защо се канят преди 1 година
из телевизиите такива загубеняци като тези два овена ? Какво трябва да свърши бившето правителство за 7 месеца като всяка институция му пречеше цялата опозиция и особенно съд и прокуратура най-корумпираната и най-антибългарска ? Имало подводни камъни, как разбраха тези палячовци, те ли ги заложиха, че знаят ?........Не е за вярване, че тези двама баламурника веднага разбраха, че имало подводни камъни, преди още да е започнало работа служебното ?
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправяме Промената...
16
14
 
5
 
! Отговори
Безброй пъти преди 1 година
ще напиша, че българинът е най-пRостото нещо на този свят и единствено той не можа да го разбере това за да се опита да го поправи ! Ето и днес простотията му водят разни политически врачки с подгряващи се фрази "куп проблеми", "подводни камъни", " несвършени неща" и т.н., а защо свалихте правителството бе хамаLи, за 7 месеца и магьосник не може да оправи 12 годишните кражби и измами, бъркотията в икономиката, здравеопазването, социалната политика, държавността изобщо, разделиха народа по партии
15
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Paula Хайде в Карлуково.Трият се коментари ако не се хареса на "журналиста" пишещ под различни имена а тази простотия се оставя.Европейски ценности
14
19
 
7
 
! Отговори
На какво се надява преди 1 година
Радев ! То и редовното правителство е имало планове и многократно ви предупреждаваха ,че ще настъпи хаус ,ама за герб страшното не е живота на хората ,а живота на боса застрашен от Рашков и новото КОМПИ ! ИТН се оказаха дълбоко законспирирани слуги на герб и свършиха мръсната работа без изобщо да ги интересува как народа ще я кара ,важното е ,че за известно време отърваха кожите на герберите ,които са невинни по закон докато не ги награби Рашков !
13
4
 
13
 
! Отговори
хахахахахаах преди 1 година
бюджетът няма да излезе на плюс, няма да лапкате. няма.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като окрадеш останалото след огледа, няма как да отчетеш плюс. Служебните ще се постараят в тази посока.
11
16
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
Кукловодите на ГЕРБ се мъчат да врачуват и да заработят някой лев да не гладуват !
10
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ възродиха държавата -ред,спокойствие,свършиха куп неща за обществото,а завариха само 40 млрд БВП- 2009 г.,с промеждутъци от БСП,служебни успяха БВП да е 120 млрд,банков съюз,чакалня на еврозоната,което не става без финансова дисциплина.А тия"антикорупционистите" ни върнаха в 90- те за нула време и не се знае колко са липсите,заемите към 30 млрд,без да са свършили нещо.Мантрата "с/у корупцията"," борците" които ни натресе една отиваща си посланичка,страшни съвети,е не видя ли докъде стигнаха
9
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемите са много,защото дойдоха с голямата кошница да си я разпределят и да си уреждат роднини и приятели,а дали са годни няма значение,същевременно да лобират и вършат задачите на кукловодите То не може хем да обслужваш олигарси,хем себе си,хем държавата!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами откажете се бе. Какво сте ми сте се затюхкали?? Като вземате големи пари, не охкате!!
7
1
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Гълъбов vs ГълъбШи пада мир и любоф
6
1
 
15
 
! Отговори
Сокол Врабчев преди 1 година
Няа са плашите, че го вържиме бюджета, че резнеме от тук от там и готово, даже че останиме на плюс да си раздаваме бонуси.
5
11
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
И герб и пп и дб един дол дренки сьрбахме им попарата и на трите партии бсп прооуснах
4
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кокорчо изпонатегли милиарди заеми и все пак бюджета ще е на минус?
3
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ за 12 години ни съсипа бъдещето. И направи милиардери 20 души приятели мафиоти на Тиквата. И обрули 1 милиона от населението - направо изчегъртаха 1 милион българи.
2
18
 
30
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Предния път ГЕРБ им оставиха пълна хазна и работеща държава . Сега е мазало и пари нема .
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз това се питах като видях, че се полага клетва. Клетва се полага в НС. Странни тълкувания на Конституцията. Те не я разбират тази Конституция. За това я интерпретират.