Поскъпване на природния газ с 60% поиска "Булгаргаз"

Предложената цена през август е 297,89 лв. за мегаватчас
2 авг 2022 08:20, Елка Василева
164
Поскъпване на природния газ с 60% поиска "Булгаргаз"
Снимка: архив, БГНЕС

"Булгаргаз" иска увеличение на цената на природния газ и предлага през август тя да бъде 297,89 лв. за мегаватчас.

Още по темата
Това стана ясно от съобщение на сайта на дружеството.

Предложеното увеличение е с около 60% повече спрямо цената за юли - 186,17 лв./MWh, съобщи БНР.

Причина са високите цени, по които държавното дружество купува синьото гориво.

За сравнение цените на европейските газови пазари за доставки през август 2022 г. надвишават 171 EUR/MWh, уточняват от "Булгаргаз".

Предстои КЕВР да насрочи дата, на която да се проведе обществено обсъждане на заявлението на "Булгаргаз".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1000% ТРЯБВАШЕ да се вдигне цената и фирмите да затворят и уволнят европеидните про'стаци! Само така щяхме да изпълним заповедите на Урсулата и европеидите почувстват истински евроинтеграцията за която тласуваха 95% от матряла.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Само евроинтеграцията ще помогне на България да тръгне напред, след като некадърните европеидни про'с'таци измрат от студ и глад. Жалко, че шайката на Киро Лъжата не се задържа още 6 месеца да ги умори всичките!
103
2
 
3
 
! Отговори
Събитията се повтаря преди 1 година
За втори път в близката история САЩ дестабилизират Европа, за да я използват срещу Русия. Спонсорираха Хитлер през ВСВ, а сега отново цяла Европа се е озъбила на Русия. Остава само да докарат хората и до глад, и до студ и вече ще са готови да нарамят и пушките.
102
0
 
3
 
! Отговори
Кой ни с*а в.. преди 1 година
До aaaТой азерския нямаше да е с 30% по-евтин, а цели три пъти по-евтин бил, нали Кокорчо обикаляше студиата да го повтаря
101
0
 
1
 
! Отговори
Диляна преди 1 година
Нека и с 100% да се вдигне, но работещите в ГАЗКРАДАТ, да бъдат с две минимални заплати!
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕСТИТОООООО. РУСКИЯТ СЪС 60% ЗАЩОТО КРАВАРСКИЯ СЕ КУПУВА СЪС 80% ПО СКЪПО И ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ ПОНЕ МАЛКО ЗАГУБИТЕ.
99
3
 
11
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Къдеее си Кире, къде се скри? Къде е с 30% по евтиният газ от САЩ, от Азер, от Катар, от не знам си къде? Как така се случи, че ще плащаме 100% по скъп газ спрямо Април 2022?
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 139 Ха познай защо дървата и пелетите са на двойна цена. Първо се вдигат разходите заради инфлация, по-високо заплащане на дърварите, транспорт(гориво). Второ търсенето се вдига в небесата от прехода на куп газифицирани към твърдо гориво. Или очакваш проблем като това да няма гориво в цялата страна да не се отрази на повечето неща и особено пряко свързаните с пазара на горива?
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо Я кажи кога са ни казали да плащаме в рубли, че нещо май всички сме изпуснали. Блокираха сметките на Газпром и съответно фирмата посочи нови за плащане в евро или долари спрямо договора на неговата цена. Това как руските банки тия пари ги обръщали в рубли няма нищо общо с плащането. Или искаш да доставят газ, но да не получават пари заради блокираните сметки? И кажи защо Германия, Австрия, Италия и всъщност всички без нас и Полша плащат по тия лошите нови сметки, а само ние скочихме.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия хранилищата им са пълни на 65% и пак са в паника, а Кирчо ни остави Чирен на 35% запълнен. И сега ще го пълним на цени много по високи от преди няколко месеца, защото кирчовците са много умни.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 128 Германия не плачат само за цената. Проблемът е по-дълбок и е в това, че няма откъде да доставят газ, даже и да имат по 2 пари. За LNG ще ти трябват много кораби(един е 120-150000 кубика 600 пъти сгъстени или към 90 милиона). Милиард нужни са има-няма 10 кораба на месец. В света има към 700 танкера, а трябва да резервират примерно 30-40 от тях. Пристанища за разтоварване? Газопровод от там до немския? Има ли заводи да произведат този газ? Не е само до пари и желание.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо ... Я кажи какво стана с гордостта на идола ти от банкя. Кой ще плаща 3 милиарда за тръба , която не ползваме.
93
11
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен......България не си спази договора и не си плати сметката.......... Алоуууу, другарю. България не е подписала договор в рубли. Ай сиктир!!! Елементарната руска пропаганда не върви хич :)))))))))))))))))))))))))) Психопата путин ще свърши зле.
92
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде видяхте радост ... Напротив има изтрезняване. Който е вярвал на ленчето за 4 пъти по евтин газ си го получи
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 126 Просто е. България не си спази договора и не си плати сметката. От там наистина Газпром ни отрязаха и спряха доставките. Но пък *** съди енергото или мобилния оператор, че ти спират услугата, като не платиш сметката. Киро про100то направи гафа, като на всичкото отгоре в цял ЕС само той и поляците отказаха да си плащат. После защо нямало газ и цените били безумни... Добре поне, че не спря доставките на петрол, та да няма и гориво за разнос на стоки и т.н.
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли защо Германия толкова плачат от намалените доставки на газ. Защото имаха дългосрочни договори и цената им за тях е 3 Пъти по ниска от борсовата. Затова е голямото мрънкане. Досега икономиката им е ползвал много по евтин газ и като започнат да купуват по пазарни цени и става мазало.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От същия сайт фуело. Цената на килограм метан в Сърбия на 2 август 2022 година струва средно 90 динара или 1.50 лева. В Сърбия 1.50 средно, а в България 4.30
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не е калкулирано новото поскъпване по бензиностанциите. 5 лева за кг метан или 300% Промяна. Да ви .... промяната
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на блокадите и катуните на Орлов мост на 2 август 2020 година кг метан е струвал 1.22. На 2 август 2022 струва средно 4.30 за кг. От сайта на фуело. Честита ви промяна
86
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кирю и Асан, партия "Приключихме Промяната" до изборите ще са последна политическа сила :))))))))))))))))))))))))))) Даже и след БСП.... Ще сме готови да приемем еврото 2024г., защото цените тук вече ще са по-високи от в Германия :))))))))))))))))))))))))))))) Да благодарим на другаря Рундю :))))))))) Ама много бедни социалисти ще дадат фира...