Уволненият шеф на "Кинтекс" показва документи за оръжеен износ за Украйна

Михайлов обвини Нинова, че е похарчила 70 000 лв. на министеството за две дела
4 авг 2022 08:50, Петя Славова
58
Уволненият шеф на "Кинтекс" показва документи за оръжеен износ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Уволненият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, който бе освободен от Корнелия Нинова, докато тя беше министър на икономиката и индустрията, ще представи документи, които според него, удостоверяват износа на българско оръжие за Украйна.

Още по темата

В позиция, изпратена до медиите вчера, Михайлов обвини Нинова, че е похарчила 70 000 лв. на министерството по две заведени дела срещу него, припомня БНР. Бившият директор на търговското оръжейно дружество "Кинтекс" Александър Михайлов от месеци е в задочен спор с вече бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която го освободи от длъжност през април. Мотивите на Нинова тогава - установени нарушения и конфликт на интереси, за които бе подаден и сигнал до прокуратурата.

Михайлов продължава да отрича твърденията и в позицията си обяви, че делата срещу него са заведени заради страха да не заеме длъжност, която да му позволи да изобличи лидера на БСП.

Нинова по време на церемонията, при която предаде министерството на Никола Стоянов, също уволнен от нея като шеф на Борда на директорите на "ВМЗ"-Сопот каза следното: "Специално съм удостоена с тази чест - да бъда сменена от човек, когото съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, например да назначи г-н Михайлов от "Кинтекс", срещу него поне има вече две дела."

В отговор Александър Михайлов твърди за злоупотреби с властови ресурс от страна на Корнелия Нинова, за износ на българско оръжия за Украйна и за ролята на Нинова като посочва, че може да предостави документи в подкрепа на думите си. Още в началото на юни той съобщи за търговия с оръжия към Украйна.

"Март, април, май тази година от български летища до полското летище Жешнев (Жешов – б.р.), ако не се лъжа, на 78 километра от украинската граница, които са пренасяли оръжие. Основната част от тези 200 милиона са 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ-21 "Град"." Но властта тогава продължи да отрича до последно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Поредната преди 1 година
"Партийна тайна."
42
5
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Американското оръжие е най-доброто! Но нека не забравяме приносът и на нашите оръжейници! Хиляди ***-де-руски св-ине-кучета кв-ичат в Ада благодарение на българското оръжие! И още много хиляди ще зак-вичат, хи-хи-хи... Слава на българските оръжейници! Слава на България! Слава на Америка! Слава Украини! Героям Слава! СМЪРТ ЗА РАШКА-ПИДО-РАШКА!
41
0
 
8
 
! Отговори
ПЕШО7 преди 1 година
Не е проблем, че продаваме оръжие на Украйна, всички го правят, дори Сърбия-любимката на Русия. Проблема е, че официално не продаваме оръжие, а го правим чрез посредници. Така печалбата оставя за посредника и политиците организирали продажбите, вместо да влизат в бюджета.
40
2
 
4
 
! Отговори
м...да преди 1 година
Много работа за Гешев! Очакат е поредните лъжи на Нинова!
39
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
37,ти гледай Тексас да не обяви независимост преди Сибир.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжието ни го купуват американски и полски фирми. Те за какво го ползват - не е наша работа. Едва ли го продават на талибаните. Най-вероятно е отишло в Украйна, но ние нямаме вина за това. Така че позицията на правителството е спазвана, макар и да е грешно че не помагаме на украинците официално.
37
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
То това ако е държавна тайна, няма как да покаже документи. Дори да има копия, ще бъде обвинен в шпионаж.Хвърлят приказки на вятъра.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се гордеем, че пращаме оръжия на Украйна, а не да позваме това за да злепоставим някого. Русия се разпада. Републиките в Сибир вече подготвят протести и референдуми за независимост от РФ. Рублата вече не става и за тоалетна хартия, десетки хиляди руски войници измряха и руските майки са бесни. Олигарсите също не са доволни, че им намаляват приходите.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35:Предполагам са го заплашвали и не е смеел по-рано.Ако погледнеш коментарите надолу има заплахи към човека.Обвиняват го в издаване на държавни тайни,а най-ветоятно това са същите,които издадоха на украинците с какви на вид и количество разполага България,което си е държавна тайна.Самият украински посланник беше прекалено добре запознат и без да иска се издаде.
34
2
 
3
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Ама и жени с неправилна ориентация има, я Деса поетеса, я Цеца /изпитателният й срок мина/, и т.н.
33
5
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Този *** тези документи откога ги има, защо не ги показа когато го махна от хранилката. Лошо е, че в държавата ни е пълно с такива ***
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше решено да не се изнася.Излъгаха хората.Хубяво е,че се разкри лъжата.
31
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шеф на Кинтекс и секретно предприятие издава държавна военна тайна. Съд за предателя.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО Нали? За да има с какво да трепят собствения си народ. А Михайлов нищо ново не казва, отдавна е известно какво прави другарката Нинова, нищо че декламира по тв в стил Кашпировски: "България не изнася оръжие за Украйна".
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се похвалим и ние. Утре, когато войната свърши и Украйна бъде приета в ЕС и НАТО, ние гордо ще вдигнем глава и ще покажем "Документа на бившия шеф на Кинтекс". И ще строшим на клеветата зъба.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова освен нагла се оказам че е и не-остра!
27
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този предател ни предаде и издаде държавна военна тайна. Киряк Стефчов ще докладва на Путин за тези заговорни слова срещу Източния Падишах. Този Поп Кръстю отново предаде делото и Левски. Анатема на предателя на България.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ний сме дали нещо на Украйна. И на вси славяни джепане да гърмят.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбът на мира ще донесе мир с мафията на ГЕРБ, ДПС и СЛАВИ. Този сламен човек ще върне всички фирми на Капъкуле да пазят контрабандата. Девизът му е: Където е текло, пак ще тече. Безлични никойковци, които няма да засегнат нито един интерес. Ще се носят по вълните на мафията на ГЕРБ и ДПС и СЛАВИ.
24
32
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Износът на оръжие за Украйна е благородно и полезно дело и всеки, който го спъва (като настоящият военен министър), заслужава куршум в тьпата глава.