Доставките на газ осигурени само до август, кабинетът търси изход

Ще се работи пълна диверсификация
79
Доставките на газ осигурени само до август, кабинетът търси изход

Проблемът с доставките на газ е много съществен, заяви служебният премиер Гълъб Донев пред БНТ.
Ще търсим всички сигурни възможности за доставки на газ към България, включително през Гърция и Турция, и държави, които не се споменават в коментарите предходното правителство, каза Донев.

Още по темата

"Ние сме отворени и ще осигурим доставките на България от сигурни източници, на достъпна цена, така че да не правим търгове от ден за ден", посочи служебният премиер.

Донев заяви, че много неща не са свършени от предното правителство по отношение на интеронектора с Гърция.

"Това, което имаме като анализ и отчет на "Булгаргаз“, е че са осигурени доставките на газ до август. Това, което се говори, че интерконекторът с Гърция ще бъде готов , защото той ни гарантира доставката на азерския газ. Има много неща, които трябва да бъдат извършени, които за тези 7 месеца не са били приключени - нямаме акт 15, да не говорим за акт 16. говори се за отмяна на надзорния съвет за интерконектора - тази отмяна е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на надзорния съвет. Отменя се, за да бъдат правилно написани имената", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: газГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
7
 
! Отговори
100 % преди 1 година
Фигурантът, вече е готов с поредния си пoдъл ход срещу България и в услуга на Рашистан... Това е началото на медийната част от плана му...
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва да витае съмнение, че Кирчо ни излъга.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що до август бъъ. То нали онзи с промяната си ни подсигури най "великия доставчик" на света -Фащ? Що стана сега ? Май ПростоКирчо заложи голяма клопка под България. За 7месеца замаза такива Л.А.Й.Н.A
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С отстъпките 1лв е газта.... на дали нещо което го няма или е в ограниченни количвства ще е левче.
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да въведем рублата в България и хем ще имаме хиляди в портфейла, хем ще има държавата необходимата валута на разположение да плаща
50
2
 
7
 
! Отговори
п.п. преди 1 година
аз от европейския съюз нищо хубаво не съм видял, пък от американците...да не говоря!
49
5
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Абе колко е газифицирана България,че ревете,колко домакинства и колко фирми са на газ,та вие живеете в"каменната"ера още и се тревожите за газа,а за беднотията си кога ще се разтревожите?Нима газът ви направи бедни, нима цялата държава зависи за топлото от Топлофикация-Сф,че ревете?Отвличат ви вниманието от продължаващото ви обедняване срещу което не се предприемат никакви мерки,само заплахи със студ получавате!Световна криза е и всеки разумен я вижда,разбира и приема,у вас вместо мерки заплахи!
48
8
 
2
 
! Отговори
До нет рубля преди 1 година
Голям шлем. Да, но не за България, а за Русия. Тотално заробване от братушките наставници и външно-политически проблеми и със съседи.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква криза у нас газа. България консумира само 3 млрд куб. метра газ само на година. Борбата е между различни икономически лобита, които не могат да се споразумеят и сега засегнатите ни замерват със собствения си страх, че няма да са близо до баницата.
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За изход не знам, но решението се нарича Газпром. По-добре да купуваме руски газ от източника, вместо през верига прекупвачи. Елементарно е.
45
3
 
10
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Още Сутринта ви го казах - Септември без Топла Вода и Октомври ***, с Парене и Сърбежи ще Гладувате против Мафията ПП, БСП, ДБ за дето Спряха Газа и разбира се против ГР0б, които спряха не само Газа, а Големият Шлем в Енергетиката ни - АЕЦ Белене, Южен Поток и Бургас-Александруполис. Това са Партиите Поробили Енергийно Майка-България!!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази овча кошара България продължавате да се надлъгвате ! Току-що по новините чух,че цените на автомобилите нови и втора ръка поскъпвали навсякъде в ЕС и така щяло да продължава и догодина, затова и в България поскъпвали ? Това явно е само в България, защото тук поевтиняват може с малко но това е факт за новите ( Ситроен, Рено, Пежо, Сеат,Нисан,Хонда ),а при втора ръка се забелязва чувствително поевтиняване ! В каква държава на измамници живеете не е за вярване,че и си "бършат" измамите с ЕС !
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 ти си роб, но не на Путин, а на Дедо. Свирват ти и ти лаеш с подвита опашка. Но пък е хубаво, че се самозаблуждаваш че мейд ин ю ес ей нашийника те прави свободен. Блажени са верующите, тяхно ще е царството господине. За целта първо трябва да отидат при Господ. И тази зима ако е студена ще имат шанс да си получат царството... директно при Господ.
42
2
 
7
 
! Отговори
Зелената сделка преди 1 година
се оказа абсолютна лъжа и измама.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изходът е един: Не чакайте 02.10. Незабавно връщате 70 руснака, гоните Урките, обявявате неутралитет за военните действия на Путин и готово.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев няма да издържи Гълъб още един ден и ще го набие както Борисов биеше Плевльо. За един ден му срина рейтинга, на втория ден създаде протести, на третия ще има чимбери от румбата
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска газ - чемодан, вокзал, Сибир. Там газ колкото искате.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно защо на Балкански поток не започнат да му се "чупят" турбините всеки месец?
37
3
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Аз вярвам на Кирчо Лъжата че 7 танкера порят океаните към нас, пълни с газ :)))
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера се видехме значи с едно приятелче, и той ми вика, приятелчето такова, айде вика да седнеме да пиеме по биричка, и седнахме значи, пееме си биричката и си лафиме такова, и приятелчето ми вика бех командировка значи в Бургас, на пристанището да освобождава стока за фирмата бил, и след работа се разхождал по дока, наблюдавал залеза в морето и размишлявал за нещата от живота, от къде сме дошли, накъде отиваме и такова, и като се разхождал размишлявайки такова изведнъж видял седемте кораба с втечнена газ които разтоварвали газта.