Карадайъ предложи Турция да реши енергийната ни криза

Южната ни съседка - алтернатива в търсенето на решение
5 авг 2022 09:58, Петя Славова
115
Карадайъ предложи Турция да реши енергийната ни криза
Снимка: БГНЕС

Енергийната криза продължава да е една от най-важните теми, с които трябва да се справи правителството на Гълъб Донев. Специалисти подчертават, че страната ни не разполага с газ за последното тримесечие на годината.

Според председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Турция е една от държавите, чрез които може да се реши проблема.

Още по темата

"С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара", обясни пред bTV той по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

"Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават сега и служебният кабинет, и политиците в следващия парламент още от сега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени", добави той.

Според него южната ни съседка се явява алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза. Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
6
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Колко ти е комисионната, представителю на противоконституционна партия.
96
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 51-вата/то: драго безполово, ако можеше да четеш и да вникваш в прочетеното щеше да разбереш, че въпроса не е къде е отишъл Карадайъ, а в качеството си на какво е отишъл! Когато партийните лидери самоволно отидат в чужда държава на среща с управлението и, значи не са там в качеството си на представители на Република България, а в качеството си на агенти на държавата която посещава! Сега стана ли ти ясно драго безполово?
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не благодаря. нека взаимоотношенията си останат на ниво чушки и домати от Одрин.
94
1
 
1
 
! Отговори
Тц, тц... преди 1 година
Я вижте, алтернатива.
93
1
 
1
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 година
Турците са просто , аз ги стрижа и доя , респективно - аз съм умен ! Виж ти не знаех .!.
92
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ТАКА СЕ ЗАВЛАДЯВА ТЕРИТОРИЯ
91
10
 
8
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Единственият държавник и политик,който умело водеше и вътрешната и външна политика в България беше Бойко Борисов и партията ГЕРБ. Той не игнорираше българските мюсюлмани-трудолюбиви и добродушни български граждани. Ремонтира много пътища в Родопите, откри Маказа и пътя за Гърция,съживи този забравен край. Не забравяйте например как възроди при неговото управление Златоград, колко пари се хвърлиха за археологически проучвания. Не забравяте,хора!
90
10
 
9
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Наистина на Турция и Ердоган трябва да гледаме като съюзници и приятели. С дипломацията на българските турци може да решим енергийната криза през зимата и безбожните цени да свалим. Омразата ,която свят *** от Позитано не ни донесе нищо положително,само мизерия и глад.
89
1
 
4
 
! Отговори
европески гном преди 1 година
няма кой д аурежда доставките че тоз ще оправя газа аман от играчи
88
4
 
6
 
! Отговори
Танов преди 1 година
Да и в замяна Турция на иска много - само югоизточна България и Делиормана (ако може, заедно с Варна), и после и ...
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти какво обеща на Ердоган , че раята пита?Наистина , когато българина не го мързи да ходи да гласува , може и да си вземем държавата от мафията !Ама да стоите в къщи и да се жалвате , колко сте бедни и нещастни , тогава други ще ви определят живота!
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички пред урните наесен!!!!Тия ни се качиха на главите, по една проста причина - ниската активност на българите.И така с техните пожизнени гласове, плю контролираните от Турция, плюс купените - и няма изчегъртване.Ще ми вземе гласа за три избори напред партията която предложи рамково споразумение между партиите - при никакви обстоятелства ,никакви споразумения и сътрудничество ДПС. Нито на местно, нито на национално, нито на ЕС ниво.
85
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ПЕТА КОЛОНА НА АНКАРА, ДПС И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ И КАРАДАЙЪ АГА ДА СИ ЗАВРАТ ТРЪБАТА ТАМ ОТКЪДЕТО ИЗЛИЗА МУ КАФЯВИЧКОТО !!!... ЩЕ ИЗКАРАМЕ И БЕЗ ГАЗ, НО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!!...
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега решава служебното правителство не някой си там
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция има работещ терминал за втечнен газ и има поръчани танкери. Няма криза, само плащат хората.
82
8
 
6
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Аман с този газ,незнам по заводите какво потребление на газ има но още не съм чул някой българин да се отоплява с газ,България е най слабо газифицираната страна в Европа,макар че уж нашите в кавички братушки никога не се погрижиха още като СССР за разлика от ГДР,пък и в Русия не ползват много газ по домовете,това е загадъчно,и там са на ТЕЦ,по далеч от московски зависимости каквото и да ни струва
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее България!!!!
80
2
 
6
 
! Отговори
Стига преди 1 година
С този доган бре, ТОЙ Е АУТ ОТ ДПС. Карадайъ отдавна му тегли шута. Сокола ще се крие и от Ердоган дълго време в бункера си, същия доган е пропутински олигарх
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде турците да си ходят в Турция, българите в България. Всяка жаба да си знае гьола.
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не познава историята си, не може да върви напред!