МЕ отрича да е блокирало газовата връзка с Гърция

Росен Христов не е отменил назначенията в компанията-оператор
Обновена: 5 авг 2022 19:17 | 5 авг 2022 18:50, Камелия Цветанова
9
МЕ отрича да е блокирало газовата връзка с Гърция
Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката опроверга информацията, че служебният министър Росен Христов е отменил назначенията в компанията-оператор на газовата връзка с Гърция и така е блокирал проекта.

"Няма нито заповед, нито протоколно решение за спиране на вписването", се казва в съобщението от министерството.

Оттам посочват, че отказът е от Агенцията по вписванията и е мотивиран с предписания, които трябва да се изпълнят.

Сред тях са неизпълнени административни изисквания и липсващи задължителни документи. Предписанията включват и отстраняване на фрапиращи правописни грешки в изписването на името на новия член на Управителния съвет на дружеството.

По-рано днес бившият премиер Кирил Петков написа във Фейсбук:

"Гръцката връзка се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи“. Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок".

 


9
Още по темата: МЕГърциягазова връзка
Още от Политика
ДБ свиква протест пред президентството заради газовата политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 3 дни
КИРОООО ТИ СИ НИКОЙ СПРИ ДА ЛЪЖЕШ КИРООО РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ШАЙКА ОКОЛО ТЕБ НАЛИ БЯХТЕ И СИЕ С РАДЕВ ЗАЩО СЕ ЧЕГЪРТАТЕ ПОЗОР СИ
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А да видим кой лъже - Киро по навик или от служебното правителство. Не разбирам, като се иска диверсификация, защо да не получаваме някакви количества и руски газ? Ами в тоя географски район сме, не сме залепени до САЩ, пък да ревем за руски газ. Ако руският газ ни е по-изгоден и по-лесен за получаване трябва да сме *** за да не го искаме. Зависимости не коментирам, за мен е търговия, предлагат - купуваме, ако ни изнася цената.
6
6
 
4
 
! Отговори
Под вола теле преди 3 дни
Рублофили гадни.Не търсете повод да стопирате втория газов доставчик в БГ!!75
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рундьовски пинизи
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нямам никаква вяра на хората на Резидента, със сигурност действат срщу интерконектора в интерес на Русия.
3
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Националните предатели от петата колона на Москва начело с продажника Радев отново ще ни надянат хомота на Газпром. За няма и два дни прекъснаха газовата връзка с Гърция, от в, рлиха договорите за втечнен газ и са на път да клекна през Москва и са целуват окървавената десница на психопата Путин. Ако всичко това действително се Случи адев ще се впише в историята като най-големият национален предател за 21 век!
2
0
 
10
 
! Отговори
ОТТ СЕЛО преди 3 дни
Авалите си плетат кошницата и си правят парите *** народа мизерува и гладува !!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Правят ни на маймуни!Онез *** там горе от всички партии все не чули,не видели,не разбрали!Правят се на улави,играят си игричките а ние робовете ядем бахуря!Само ак47 ще ги оправи