Петков атакува служебния кабинет за газ, НАП, маски...

Защо правим крачки назад, пита бившият премиер
553
Петков атакува служебния кабинет за газ, НАП, маски...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад? С този въпрос се обърна бившият премиер Кирил Петков към служебния кабинет във Facebook. Ето какво написа той:

1. Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно – но нито има поискана информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма обаждане към компанията, която запази капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса, след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала. Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб?

2. Гръцката връзка се поставя под риск точно сега, когато сме на финалната права на пускането в експлоатация. С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи“. Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България!

3. Отменят се решения на нашето правителство, свързани с мястото на България в ОИСР, за детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол - защо?

4. Прави се немотивирана смяна на уравлението на НАП въпреки рекордните приходи много добра събираемост – защо?

5. Въвеждат се задължителни маски навсякъде на закрито в София, при положение че само 2.5% от интензивните легла са запълнени – защо?

6. Брикел започна отново да пуши и дими само часове след като нашето правителство си отиде.

България наистина е на вододел. Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл.

А най-важното в този момент за хората е да има стабилност, да има спокойствие, да се гради и гледа напред.

Ето защо силата е в ръцете на всички българи. Гласувайте на следващите избори! Стига толкова стъпки назад в нашата история, време е да се откъснем от всичко, което ни държи в миналото и да поискаме по-добър живот, в една нормална, просперираща европейска България!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
2
 
7
 
! Отговори
Свиквай, Кире преди 1 година
Вече си опозиция. Тук власта се взе от истински държавници.
432
2
 
16
 
! Отговори
РАМБО преди 1 година
ДРАЗНИТЕ ХОРАТА С ТИЯ ДВАМАТА И МОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА
431
2
 
16
 
! Отговори
красналиев русе преди 1 година
хора които докараха българия до това положение да расъждават на глас .....
430
5
 
12
 
! Отговори
САЩ са УРОДИ преди 1 година
всеки който служи на терористката държава САЩ трябва да бъде разстрелян - Кире-*** и компанията му също ! Идват избори - пак гласуваите за про-западните лайнарри с чуждестранни паскопрти, които ви оставиха без газ и бензин !!!
429
5
 
32
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Киро, ходи си в твоята родината Канада и не ни занимавай гниидо предателска !!!!!
428
0
 
22
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Би трябвало да има единствено и само БЪЛГАРСКИ интереси във всички области и сфери!
427
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, помоли да ти пишат речите на езика на Баце. Иначе голяма част от електората не разбира като му се говори интелигентно
426
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас американските интереси не ни интересуват. Трябваше да хванеш разбойниците от предишно управление и да си получат заслуженото. България е бедна защото до сега нямаше един родолюбец, само хора които се облагодетелстват от властта. 33 години избираме всякакви и резултата е един същ. Има депутати които цялото това време са го издремали в парламента, добре подплатени и осигурени, а това не е професия. Много грешно е всичко, така няма да има промяна за добро на хората, пак само те ще са добре.
425
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всеки, който се интересува поне малко от история знае , че Крим е руски.Отделен е въпроса , че е подарен от Хрушчов на украинците в знак на благодарност, че са били съюзници през втората световна война и са дали около 1 млн жертви. Има доста случаи,когато подаръци се изискват обратно.
424
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че да не би да не е руски.
423
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
посоката за двамата е една-към затвора,какви снимки и интервюта,ноември и заводите ни ще спрат
422
0
 
7
 
! Отговори
Патока преди 1 година
Петков вече не харесва гълъби.Прибра един,ама той го предаде...
421
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко интересна снимка(тази на Кирил с Лена)! А още по интересна е "фотографката" направила "снимката" или по-точно фотошопът. Г-жа Кулиева е първа фотографка на Бойко Борисов и ГЕРБ. Как Борисов отишъл в горно нанадолно и какво казал пред месните селяни. Снимка от мястото на събитието Десислава Кулиева.
420
15
 
7
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 1 година
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
419
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно нещо много бързо засегна финансови приходи на Петков.
418
8
 
5
 
! Отговори
Дали ? преди 1 година
Дали хората в Русия наливащи се с антифриз или почистващи препарати за вана са щастливи и удовлетворени от живота ?
417
2
 
11
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
В действителност е очевидно Крим чии е! Все едно да кажем, че САЩ е временно окупирана *** територия. Защо САЩ и ЕС не предприемат еквивалентни действия например срещу Турция поради действията и на остров Кипър например?
416
3
 
16
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Тая *** не разбра ли че вече не е никой, че да се обажда - долен предател и родоотстъпник! Ако хората искаха непрестанна инфлация и горива на астрономически цени той щеше да е още на власт и рейтинга му нямаше да е съизмерим с този на градска тоалетн.а! Колкото и да пробутва 200 човека на различни протести - само те ще гласуват за американските интереси! Настанаха тежки времена за Кики *** и Боко тиквата - ще трябва да се конкурират за *** на обувките на новия посланник... когато дойде.
415
1
 
10
 
! Отговори
Руска поодлога преди 1 година
Няма лъжа. Радев беше на живо. На живо каза КРИМ Е РУСКИ.
414
6
 
11
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Само банановите републики в Африка си избират в мирно време военни за президенти! България дегенерира тотално!