Спецов аут от НАП, заменя го Борис Михайлов

Досегашният директор не изпълнил законови задължения
Обновена: 5 авг 2022 10:38 | 5 авг 2022 10:38, Елка Василева
62
Спецов аут от НАП, заменя го Борис Михайлов
Снимка: архив, БГНЕС

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите, съобщи правителствената пресслужба.

По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.

След приемането на актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и независимо от промените, настъпили при гласуването на закона, е подадена информация за очаквано преизпълнение.  

Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение, създава риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики.

Освен това съществува и допълнителен риск, който не се отчита в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на държавно дружество към бюджета. Към 31 юли 2022 г. просрочените задължения на дружеството към НАП са в особено големи размери. Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимото ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, администрирани от НАП.

За ръководител на Агенцията е назначен Борис Михайлов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Има завършени две магистратури - по икономика в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в България в областта на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Бил е ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като адвокат по данъчно и наказателно право. От 10 юни 2021 г. до 4 март 2022 г. е бил изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
GHOISA преди 1 година
До АнонименПлатили са печалба защото не са приспаднали загуба от минали години, която имат право да приспаднат.Много е просто.Посъветвали са ги, за да не дразнят.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57, Лукойл викаш бил почнал да плаща някакъв данък.... А бензина 4 лева как ти звучи? Или викаш нема връзка между събитията :)
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецов си е продал фирмата на клoшap. Хората от бранша знаят кога и защо се прави такава продажба. Толкова за Спецова.
41
1
 
3
 
! Отговори
z-rock преди 1 година
Аз пък в първия момент ми се видя БорисЛав Михайлов и си викам: Е те сега вече и данъците станаха като футбола ни - на световно ниво!
40
1
 
7
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 1 година
ТОВА СЕ ВИКА ПЪЛНА ПРОМЯНА.ТРЪГВАТ НЕЩАТА.ОСТАВА САМО БОЙКО ДА СЕ ВЪРНЕ!
39
2
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
СПЕЦА МИСЛЕШЕ ЧЕ ЩЕ ВЕКУВА КАКТО И ОНЕЗИ ШАЙКАТА ОТ ПЪПЪ И НИНОВА БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТЕЗИ НАЗНАЧЕНИТЕ С МАШИНИТЕ С РЕПРЕСИИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРА РАШКОВ С МЕНТОРА И РАДЕВ СРУТИХА ВСИЧКО КАКВОТО СЕ ДОКОСНЕХА ГЕШЕВ СПИШ ЛИ
38
1
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
е явно не е толко специален спецов :)
37
1
 
9
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Aбе, Спецов с конкурс ли оглави НАП?
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Спецов Лукойл за пръв път от 14 години започна да плаща данък печалба! Започнаха и ревизии за няколко години. Дори само заради това си заслужаваше да остане на поста.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биха му шута, лабаво нема.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормална смяна при ново правителство. Къде е новината?!
33
2
 
1
 
! Отговори
DEM преди 1 година
Mission accomplished by Спецов, моля следващият?
32
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Чегърт, чегърт..... Удри Рундьоооооооо :)))))))))))))))))))))))))))))))))
31
2
 
11
 
! Отговори
Jonsy преди 1 година
Спецов е най големия спец в окриването на данъци и прехвърляне на фирми на малограмотни!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гей дружинката аут.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румката знае че няма право на трети мандат затова реши нежно да го начука на половината от избирателите си
28
1
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Принципно сте прав/а, но да назначиш за шеф на НАП поредният тарикат, прехвърлил фирма с милиони задължения на клошар, е супер наглост.
27
6
 
2
 
! Отговори
,spas преди 1 година
Бойко излезна от отпуска ,сега ще ви направи лекция как се крадат парички.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев взе малко да изплисква легена. Назначава служебно правителство с мандат 3 месеца и изпоуволнява половината държавни служители. После защо чиновниците крадели и не им дремело. Ами как няма, като знаеш, че си на поста от ден до пладне. Идва поредният *** на власт, уволнява всички и си слага своите хора. След има няма година - друг. Така няма как да се прави държава. Всички виждаме плачевния резултат.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е културно да се говори така за президента,но в този случай....