Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
7
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
каква безпомощност на пАсолството грабещо путин и РФ в милиони,с 20 минуса опитва диана,анонимна,митрофанова...да заблуди ...дори не това да заплаши,изплаши...хората с вменени апокалипсиси...те създават затрудненията с подобни на пеканов,резиденто,мая...много са,разбира се има решения,ок ще плащаме по-скъпо,ще живеем година некомфортно...но ще живеем Свободни,и ще знаем...на руснак доверие никога!!!...искат Свободата ви хора...през цените на газа и заплахите от руските тв-та в ЕС...избирайте!!!
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно комунистите ще закрият България завинаги.
85
17
 
6
 
! Отговори
Най важния министър преди 1 година
Пеканов има право. Крум Зарков също като казват че загубите без газ ще са катастрофални. Радвам се че изгонихме Киро и Кокорчо че инак щеше да се разкатае страната! Да живее Гълъб донев- той е велик!!!!!!
84
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам на Петканов нито на служебното правителство ! Радев се извъртя изведнъж и смени рязко посоката , заради нарушените руски интереси в БГ ! А това вече ни дава , повод за размисъл чии интереси в действителност той защитава?
83
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама вие в какъв свят живеете ? В някаква паралелна вселена ли сте , където няма война и много тежка инфлация в следствие на това има ценови шок във всички държави ! Да не мислите че само тук цените са скочили или ще платите с рубли и газът ви ще стане автоматично евтин !? Путин използва ресурсите си , като оръжие към нас и ще си продава газа и петрола както си иска и на каквито цени си иска , пак ще си плащаме като попове ! А лошото е че ще ни държи здраво за топ..те !
82
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклятието на България е че руската империя е орекалено близо !И отърване няма - България е обречена да е васал/губерния/ придатък а някой ден и част на сибирските главорези.
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това са тлъсти лъжи на хора , чиито интереси бяха нарушени от управлението на ПП! Мафията ви го внушава за да си я върнете на власт! Нищо от това не е вярно , дори от ЕС потвърдиха , ръст в икономиката ни и за това ни намалиха част от парите на плана за въстановяване !
80
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той народа ще научи за "отличните постижения" на Кирчовото правителство някъде около коледа и февруари тогава всички ще видят, че царят на "промяната" е гол, а цените на енергоносителите са непосилни дори и за богатите...
79
12
 
15
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 1 година
Ха! Добро утро! Всичко започна от летището и това, че даде дупето на *** за втори мандат! Издокараха ли го? Издокараха го! Кирчо и Кокорчо започнаха Голямата разпродажба! Баталясаха държавата по-бързо от Шани Виденов! Газ-нема! Зимата ще има Йоку-току! Дървата станаха като златото! Храната стана по-скъпа от европейската! А бе...разкатаха ни лелито тия червени ченгесари! Колкото пъти са дошли червените на власт, все съсипия за народа!
78
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
виденова зима 2. инфлуенсърчетата, дето не са били родени ще се опулят набързичко
77
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
канадеца и кокорчо в затвора
76
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младият *** *** добре рецитира саксонската пропаганда която се преподава на запад
75
14
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
КироГлупака и ПП бяха създадени от Козяк, но Радев беше изпълнителчето, който ни ги натресе. Сега тоя Faтмak е редно да си гласува сам импийчмънта и да отива на съд заедно с ПП и останалата пасмина от Герб, Итн, Дб, Бсп и Дпс. За изминалите 2 години горепосочените съсипаха всичко с измислената "пандемия" и слугинажа си на ЕС и Сащ.
74
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Прогнозите за икономиката са катастрофални" - каза пл.аз.мо.дият Запеканов и отхапа от пицата с кристали.
73
11
 
23
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Споко, братя, *** вече са в процес на уреждане да откраднат спестяванията ви - пари в държавата има само в банките - именно спестените ви пари . Сега мисленето на шайката "десни" комунисти е съсредоточено в далаверата за открадване на тези 65 милиарда спестени народни парици ! ( те вече се стопяват от инфлацията, но и останалите ще окрадат) !
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резидентовият къде скри нищо неработещият в събота и неделя гълъб, който му свали имунитета.
71
10
 
21
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
Този сополанко довчера е смукал бонбончета и е питал майка си дали може да си избърше носа , а днес се изцепва по държавни въпроси ! Не е ли по-добре да си навре дипломата в задната дупка и да не ни досажда повече ?
70
2
 
7
 
! Отговори
анонимен до 77Аноним преди 1 година
Каква препродажба-2 танкера вт.газ са за има-няма месец.
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74, и Орбан и Вучич имат стратегия, макар и националистчна. А ние само се подлагаме и не пеем в нито един хор... Също добре се вижда, че не Путин, а западът води война до последния украинец.
68
1
 
12
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 1 година
НЕМАМЕ МВР НЕМАМЕ СЛУЖБИ ..НЕ МОЖЕ партиино подставнеите компаниики да крадат милиарди месечно от бизнеса и анрода и да има бизнес и народ.. НЕМА.НАД 1 000 000 нямат никакви доходи.Нямат право на помощи..Работните им места са ограбени от същите престъпнци менкани на власт след 1990 .. В Момента сме най зле в Европата..Убиват ни през лични карти и през паспорти