Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
20
 
12
 
! Отговори
Много си велик! преди 1 година
Има разлика между редовно избрано правителство и служебно правителство, на което работата е да подготви изборите! Защо си пъхате ГАГАТА там, където не ви е работа? Само паника създавате! Добре ви е обработила Митрофанова - да плашите хората, па и ако можете - колкото можете да се облажите от високите цени! Няма никакъв контрол за формирането на цените на стоки с продукти от миналата година (например олиото)...
46
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кан, то Газпром не си е тръгвал от България бе пич, зарежи ги тия приказки на Киро и Асен, хем купуваме техен газ, хем продължаваме да им осигуряваме транзит на техния газ до Сърбия
45
4
 
40
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Защо ревете на чужди гробища и защо ви е зор дали Германия ще спре да купува газ от Русия?И Германия ще си намери газ, и Русия ще си намери пазар....Проблемът е, че Германия може да си позволи да плаща за скъп газ, но "ние с гайдите" не можем да си позволим.....Просто сме голи, боси и гладни и трябва да цепим стотинката....Нашето е на гол тумбак - чифте пищови....😁
44
24
 
9
 
! Отговори
Кан преди 1 година
В момента се извършва Подготовка да върнат Газпром. Готвят се да поемат политически условия в полза на Русия замяна на газ. Готвят се да предадът България за пореден път. Илюзия е, чо дакато изнасяме оръжие в огромни количества ще получим нещо от Русия. Какво ще ни струва газта скоро ще разберем.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64, интересно, и като се занимаваш с това от 40 години, би ли ми обяснил как си го правил преди 40 години, когато в Бг немаше метан, и още нещо да те питам, с колко ти увеличава ацетилана продукцията, и въобще знаеш ли как се получава ацетилен:)
42
3
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
БСП нали си препълни партийната каса от продажбата на оръжия за Украйна - еви маааму на българската икономика...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64 "Мислиш ли че не съм го мислил." Ти какъв си по образование и професия?
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 До 6 месеца няма да е, защото руския терорист ще се опита да ги тероризира още с настъпването на зимата, но при всички положения Русия като доставчик на газ за Германия, е пътник, дори да не го спре сама.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55.....С тази алтернатива дето си ми дал знаеш ли колко ще струват коленовият и разпределителният валове. Мислиш ли че не съм го мислил. От 40 години работя това По евтиният вариант е само газта с другото продукцията се оскъпява в пъти и никой не иска да купува на такава огромна цена. Панимаеш.
38
3
 
21
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Президентът носи цялата отговорност за тия дето ни ги натресе. Тази катастрофа за която вече сам си признава е на неговата сметка, но ние ще му платим за: Разделението на нацията, за юмручето вдигнато за проруска революция, за подкрепата на паважната революция с ковчезите и яйцата. Той не е моят президент.
37
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР РАзбира се, че можеш, а тръбния газ може да идва от огромни резервоари. Не само, че може, ами така държавите в нормални ситуации си захранват индустриите, ако има смущения на газозахранването. Сега ситуацията не е нормална, защото газа се използва от руснаците като инструмент за принуда, което прави ОЩЕ ПО-ЗАДЪЛЖИТЛЕНО да им го ОТНЕМЕМ.
36
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60, След цирка, който разиграва в момента Газпром, мога да ти кажа че до 6 месеца в Германия нема да се ползва и един кубичен метър руска газ, запомни ми думата, гемранците най-мразат някои да им врътка номера
35
16
 
3
 
! Отговори
ДС тактики преди 1 година
До До ДС тактики "Не е желателен, ами е наложителен договор с Газпром" Цяла Европа прекъсва зависимостта си от Газпром, кой с колкото бързо темпо му позволява икономимката, само в България руско-турската ДС мафия в момента активно подкрепяна от мутренската герб мафия ни "уверяват", че "бъдещето ни е с Газпром". Това се нарича "работа срещу националния интерес" и има член в Наказателния кодекс за него.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР, има си и големи цистерни, а и никой не е казал че газта ще спре на 100 % говори се редуциране на потреблението, естественно ако за тоя завод е по ефективни да ползва метан при тези цени, ще ползват метан, ама за много други още миналата година цената на метана беше вече неизгодна, особенно за битовите потрбители, казвам го като човек живеещ в газофициран район, още миналата година почнаха да свалят газовите котлета и да ги заменят, кой с такива на пелето, кой с климатици
33
2
 
26
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Уважаеми 48, пропан бутанът се доставя в бутилки, няма как завод примерно като " Златна панега цимент" с огромни пещи да го захранват така. Заводите искат тръбен газ. Не можеш да замениш водата от душа с вода от кофата. Неудобно е и е тъпо!
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50, то понеже ние сме големи производители колЕнови валове:) и да ще дам алтернатива, кокс, пропан бутан, ацетилен
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31....Дай ми алтернатива за цементация на коленови валове и разпределителни валове за двигатели на автомобили. Искаш ли да ти продадат автомобил без цементация на тези части и да блокира на първите 20 км. Ако изобщо знаеш какво е това цементация. Алтрнативата е да започнат да плащат и руската газ да ттъгне по тръбата.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР до 31, е като бачкатор, предполагам знаеш че газта както викаш не е само природна демек метан, има и пропан бутан преминаването от метан на прупан бутан е доста лесна процедура, а в момента с пропан бутан излиза 3 пъти по-евтино отколкото на метан, не случайни всички таксиджии в момента сменяват метановите бутилки, а що се отнася до мандрите, да ти кажа почти няма мандра която да ползва газ, основно се ползва ток, поне така е в България
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме ли болшевисти във властта положението е такова!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажниците се гърчат и чакат господарите да им кажат какво да правят.