ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина

10 години от ГЕРБ си затваряли очите за монопола
255
ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Една от най-мащабните битки на кабинета „Петков“ срещу корупцията - за държавния контрол върху ГКПП „Капитан Андреево“, отбеляза важна победа.

Със заповед на проф. Христо Даскалов, БАБХ официално извършва и товаро-разтоварните дейности на Капитан Андреево.

Благодарение на «Продължаваме промяната», Евролаб 2011 вече няма монопол и при лицата, отговорни за разтоварването на стоки на границата,посочват от пресцентъра на политическата сила.

Още по темата

Нещо повече, заради незаконното блокиране на служители на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, жандармерията ще следи за спазването на закона на място, а Евролаб 2011 следва да бъде санкционирана, отбелязват от ПП.

На 2 август съвместна междуинституционална проверка установи, че Евролаб 2011 е в тежки нарушения на Закона за държавната собственост и по претендирания от тях договор за наем на имотите на БАБХ на границата. Заради установените нарушения фирмата следва да бъде изведена от тях.

Тези решителни действия на държавата трябва да неутрализират четирите стълба на монопола.

В продължение на 10 години управлението на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многобройните проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към ЕС - въпреки сигналите и забележките дори от европейски институции и евродепутати.

Ние сложихме край на схемата, която позволяваше държавата да е златната кокошка за малцина избрани. С действията си станахме неудобни на мафиотски, лобистки и политически кръгове. Върнахме държавността на границата с цената на заплахи, предложения за подкупи, клеветнически кампании и сваляне на правителството. а българските граждани платиха за частните интереси с поредните избори, пише в съобщението на ПП.

Вместо в джоба на Евролаб 2011 и техните политически лобисти и закрилници, стотици милиони вече ще влизат в бюджета, за всички граждани.

Необратимо е затягането и на лабораторния контрол, което започна още на 20 май, така че никога повече хората да не се съмняват дали слагат на масата си плодове и зеленчуци със завишено съдържание на пестициди.

Вносните продукти в България и ЕС от трети страни дълги години са оказвали ценови натиск върху българските производители на плодове и зеленчуци, защото строгият контрол не важеше за тях. С разбиването на тази схема българските производители станаха по-конкурентоспособни! И нещо много важно за всички българи, които искат да живеят като граждани на демократична Европа и да могат да пътуват свободно в ЕС – краят на частния монопол на Капитан Андреево доближава България с още една стъпка към Шенген - приоритет на кабинета Петков. На финала на процеса сме, като предстоят последни проверки. Очакваме положителен резултат до края на година и приемане на България в Шенген, обобщават от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: Капитан Андреевопп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
0
 
! Отговори
АЙСИКТИР КИРО преди 1 година
За тебе киро определено вече не е златната кокошка държавата.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия мър.ши уредиха посредниците дето сега продават руския газ със добра надценка- тия кагато и да ги провесиш си закъснял
159
0
 
1
 
! Отговори
anon преди 1 година
Има няма 6 месеца след каквито и да е промени, мафията ще успее да купи или принуди новите хора отговорни за разтоварванети и проверките. И всичко ще си тръгне по старо му.
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименБъгарския народ има нужда от великани не от кастрати! - полк.Борис Дрангов . Петков и Василев са кастрати.
157
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле Петков,как успя да изхарчиш 9 млрд. долара за 9 дена???Това се крие,но е факт.Не случайно на Шипка те целеха със снежни топки.Бягай момче,спасявай се.Бягай,махай се от България,,нещастнико!!!България те МРАЗИ!!!Изчезвай,преди някой да ти изтрие мазната предателсска усмивка от гнусната физиономия.
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Роко 2 ; - 50 милиона годишно , ха-аха !Малко и някак си удобно си скаран с математиката :около 2 милиона са само на ден ! Годишните са около 700 милиона - егати кокошкарските истории , нали?! Дай Боже всекиму такива кокошкарски истории ...
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не е ли на прайда в Стокхолм или Амстердам има богат избор откъдето да лепне маймунска шарка.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМА ЛИ ТАМ ЗЛАТНИ ЯЙЦА НА ФАБЕРЖЕ ОТ ЩРАУС?
153
3
 
15
 
! Отговори
Гугъла преди 1 година
Гугъл ми казва ,че единия не спазва конститутията,а другия е прецакал създателя на Скайп оня датчанина дето му дал пълномощно на Асен като управител на фирма за програмиране в София хахах балък
152
5
 
20
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Еее ама тая далавера за 50 милиона годишно дето я взехте от арменеца Евролаб 2011 добре разбрахме.Само дето след година ще връщаме милярди на ЕС за Струма и други проекти .Набутахте ни с едно 10 милярда ,а ни занимавате с теа кокшкарски истории
151
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бре псевдо-энтэлэгэнтни ПростоКиро-кокорчовци, само вие двамцата ли още не сте се досетили, че НИКОЙ отдавна НЕ вярва на нито една ваша ЛЪЖА? Малцината, които се обогатяват, за НАША - не Ваша СМЕТКА, сте си все СЪЩИТЕ, най-вече ПРОКОПчо, Черепа, Маджо и прочие щедри ВАШИ и Рондьовски "благодетели". Изкарайте поне още един семестър в ЮЗУ-то, Шуменския или Турну-Мъгурерийския Хуниверситет, белким най-после вденете що е то правопис, правоговор и правомисъл!
150
3
 
21
 
! Отговори
Простовати момчета преди 1 година
тръгнали с политика да се занимават..
149
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като дойде голямата инфлация и се обезценят парите ще ми е само до Шенген зоната! Със всяко изказване на тези ми става ясно че са били нещо като фантоми. Няма как нормален бизнесмен да довери милиарди в ръцете на такива ***. Според мен Киро и Асен са нищо повече от политически вариант на Ружа Игнатова. Правят обвързващи кратки договори с големи суми и прибират комисионни затова че са избрали правилната фирма и после беж . Очертават ни се лоши ,лоши години !
148
0
 
8
 
! Отговори
Мнозина преди 1 година
Да ама ние гриндърете сме мнозина. Цял легион.
147
8
 
21
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Простото КирКор обяви приватизацията на Капитан Андреево. Браво прости КирКор, захлебихте.
146
8
 
20
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 година
Велика победа .... Златната кокошка спря да "снася" за хората на ГЕРБ .... НАШИ ХОРА вече събират златните и яйчица .
145
18
 
16
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Тиквата и шайката му ГЕП трябва да върнат откраднатите милиарди от Кап.Андреево в последните 12 години.Абсолютно същото е и на другите КППТа ,летищата ,морските гари, пристанищата ,общините и навсякъде , до където се е докопала крадливата герберска ръка.Дано се задавят с откраднатото тези разбойници!!!ДАНО!!!
144
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво ни скубаха герб, ще плачем за *** на бащицата
143
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни докараха само червените куфарчета, некадърници с платено образование в Харвард които ни смятат за талаш, октомври обаче ние ще им покажем за какво става на въпрос и дано поне някои от безбройните им далавери да си излежат.
142
6
 
24
 
! Отговори
дддд преди 1 година
Киро Лъжеца и Асен Крадеца се активизираха,и пак започнаха с лъжите.А иначе,не знам какъв натиск имало от външни фирми за нашите производители,но краставиците и доматите отново с с нови цени нагоре.