БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"

Икономиката имала нужда от сигурни доставки
Обновена: 8 авг 2022 14:55 | 8 авг 2022 09:30, Камелия Цветанова
96
БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с всички доставчици на газ, в това число разбира се и с "Газпром". Очаквам служебното правителство да направи малко по-смели стъпки в тази насока, а не само да чуваме общи приказки. Даже очаквах вече тези разговори да са възобновени, защото времето неумолимо тече". Това каза пред bTV зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

"Българската икономика в момента има жизнена нужда от редовни постъпления на газ и то на добра цена. Простата аритметика показва, че пряко сили азерският газ може да осигури 1/3 от нужните доставки на България. Ако приемем, че 1/3 може да е от втечнен газ при условие, че се намери начин за транспортиране и разтоварване. То 1/3 остава като дефицит", каза той.

Още по темата
Зафиров подчерта, че това не е позицията на БСП, а становището на българския бизнес, който представлява над 80% от БВП на България и 82% от работните места.

Той призова служебното правителство да не се занимава с тревожни брифинги, а вече да търси контакт и решения.

Зафиров коментира дали тримата служебни министри - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от БСП ще бъдат изключени от партията.   

Преди дни от БСП съобщиха, че тримата са нарушили устава на социалистите.

Според него все още не е ясно как тримата ще се включат в предизборната кампания при положение, че те ще организират изборите.

“Те приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти. Това е тежък морален казус. Те на практика се самоизключиха от сърцата на българските социалисти”, обясни Зафиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Че за какво ти е руска газ ? Тя в момента е дори по скъпа от останалата. За справка виж на какви цени плаща газа Унгария :) Ако искаме евтина газ трябва да си копаме сами. Само,че не можем защото газпром плати на едни отворковци през 2012-та да си наложим мораториумче :) Ххахаха
61
3
 
12
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
АБЕ ОТВОРКОВЦИ ОТ БСП - КОГАТО ОТ ЯНУАРИ ДО АПРИЛ ГАЗПРОМ ПИСА 5 ПИСМА ДО МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА И БУЛГАРГАЗ ПО ПОВОД ИЗТИЧАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ. ТАРИКАТИТЕ ОТ МИ ПОД ВЕДРОТО РЪКОВОДСВО НА КАУНКА НИНОВА ТОЛКОВА СА ПРОСТИ, ЧЕ ДОРИ НЕ СЪМ ИМ ОТГОВОРИЛИ СЕГА ПЛАЧЕМ, ЩЕ ПЛАЧКАМЕ ОЩЕ. ТО АКЪЛ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА НЕ СТЕПЕН НА ИНВАЛИДНОСТ БЕЗ МОЗЪЧНОСТ И НАЙ-НАКРАЯ ПОЕМЕТЕ НЯКЪКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ ИЛИ КОМУНИСТ ВИНОВЕН НЯМА!!!
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на немците не им пускат газ, дето нарушиша санкциите и си плащат в рубли, пък на нас ли ще дадат?
59
2
 
18
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
"БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с всички доставчици на газ, в това число разбира се и с Газпром". - сериозно? А защо мълчахте като загинали терористи, когато Кирчо Случайника изпълняваше повелята на "Козяк" да прекъсне връзките с Газпром? Не беше ли точно Корнелия вицепремиер по икономиката по това време; защо не удари по масата и не се възпротиви, а скромно мълча?
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП имаха вицепремиер и министри! Управляваха! ТЕ скъсаха отношенията с Русия! Изнасяха оръжие, изгониха руски дипломати, предадоха Македония, излъгаха за пенсиите! Идват избори и им трябват гласоподаватели. Заблудените свършиха!
57
1
 
12
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Хранилкатааааааа!
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да се възтановят.Няма да ни дадат да се върнем към Газпром.Сега заради ЕК и цените са солени.Да мислят друга алтернатива.Няма друг начин.А виновниците заради,които сме отново на прага на бедност ще горят в ада.Господ вече им е уредил запазени места и дявола ги чака.
55
2
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 56: На неграмотен ли се правиш или наистина си такъв.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те беспету искат и утин да ни нападне
53
9
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 50: "Корнелия като беше министър в кабинета на Киро лъжеца защо не го призоваваше към възстановяване на преговорите с Газпром"? А ти откъде си сигурен че не го е призовавала? Но не беше неин ресор, имаше министър на енергетиката от ПП. А защо не са напуснали? Да направят като Слави и Тошко? Все пак работеха срещу модела ГЕРБ и за съдебна реформа. Това са го оценили като по-важно, затова направиха коалиция.
52
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Фатмаков и неговите гугутки заедно с БСП готвят газпромовски пуч за България.
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 "че в комбина с ПростоСлугите ни ограбиха, чрез цените на горивата и газа." Цените на горивата ти се контролират ДИРЕКТНО от Лукойл, та не знам ПП какво са ти виновни, че Лукойл те дере. За газа е по-неясно, но като е неясно не правиш бомбастични изводи, без да си наясно.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 "Ние ако нямаме газ на наша територия по-добре да развиваме ядрена енергетика или ВЕИ" Около Враца има открито значително количество газ, както и в Добруджа. ДА кажем, че Добруджа не трябва да я пипаме заради житото, но другото си беше чиста руска атака чрез екоталибаните на отчет при Кремъл.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия като беше министър в кабинета на Киро лъжеца защо не го призоваваше към възстановяване на преговорите с Газпром и изобщо защо не се оттеглиха от правителството като виждаха какви дивотии вършеха Кирчо и Кокорчо? Сега е много лесно - след като са *** всички пътеки.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Kypoнeлa когато управлява не иска руски газ, а когато трябва на всяка цена да мине 4% бариера видиш ли вече иска руски газ. Тази тотално затри БСП, сега всеки знае вече, че в комбина с ПростоСлугите ни ограбиха, чрез цените на горивата и газа. Дори заклетите пенсионери бесепари не искат да чуват повече за БСП.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците си откриха собствен газ и са напът да станат енергийно независими. Ние ако нямаме газ на наша територия по-добре да развиваме ядрена енергетика или ВЕИ. Мина времето да сме заависими от световните диктатори.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво му е сигурното на Газпром? Освен че едностранно нарушават договори, също и намаляват или спират газа когато си поискат дори и на страни като Германия, които се съгласиха да плащат в рубли. Нищо сигурно няма при руснаците. Едно говорят - друго вършат.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 Тя не е, защото комунистите се поддържат отвън, но когато фалира, Путин определено ще го направи, тъй че, по един много ироничен начин, Кървавия сатрап ще ни избави от тая 140 годишна проказа.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Импексова, да си жива и здрава че най-накрая видя сметката на комунистите.
43
3
 
16
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 1 година
Кога простия българин ще разбере ,че когато комунистите са на власт България фалира.