БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"

Икономиката имала нужда от сигурни доставки
Обновена: 8 авг 2022 14:55 | 8 авг 2022 09:30, Камелия Цветанова
96
БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с всички доставчици на газ, в това число разбира се и с "Газпром". Очаквам служебното правителство да направи малко по-смели стъпки в тази насока, а не само да чуваме общи приказки. Даже очаквах вече тези разговори да са възобновени, защото времето неумолимо тече". Това каза пред bTV зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

"Българската икономика в момента има жизнена нужда от редовни постъпления на газ и то на добра цена. Простата аритметика показва, че пряко сили азерският газ може да осигури 1/3 от нужните доставки на България. Ако приемем, че 1/3 може да е от втечнен газ при условие, че се намери начин за транспортиране и разтоварване. То 1/3 остава като дефицит", каза той.

Още по темата
Зафиров подчерта, че това не е позицията на БСП, а становището на българския бизнес, който представлява над 80% от БВП на България и 82% от работните места.

Той призова служебното правителство да не се занимава с тревожни брифинги, а вече да търси контакт и решения.

Зафиров коментира дали тримата служебни министри - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от БСП ще бъдат изключени от партията.   

Преди дни от БСП съобщиха, че тримата са нарушили устава на социалистите.

Според него все още не е ясно как тримата ще се включат в предизборната кампания при положение, че те ще организират изборите.

“Те приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти. Това е тежък морален казус. Те на практика се самоизключиха от сърцата на българските социалисти”, обясни Зафиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ПП на следващите избори. Иначе горка ни майка. Между БСП и ГЕРБ-ДПС няма много голяма разлика. Всички са отрочета на Путин.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром не е търговска компания , Газпром е оръжие на Путин срещу ЕС, това всички го разбраха, само БСП и путинистите в България не го разбраха , но май са го разбрали, а не им оттърва ,защото се финансират директно от Газпром и Москва! И кой ще гарантира че ако клекнем на Москва през декември лудия Путин няма да ни спре газа и тогава кой ще е виновен?!
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно с руски гъззолизци в тая държава.
19
4
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
До Анонимен 18 Да, съгласен съм, но когато заради абсурдните санкции страната им се оказа с блокирани пари, бяха принудени да поискат плащането да е в рубли, защото се парализира разплащателната система. Отделно, че конвертирането от една валута в друга в случая не е водило до оскъпвяване, а само дотам, че да си получат сумата за стоката (газа), която са продали. В други държави от ЕС се съобразиха с това, само че харварТци се направиха на много хитри... бяха предупредени няколко пъти преди.
18
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
И преговорите за руска республика!?
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Софиянец Много зор да си на амбразурата за Кремъл, но само за яснота (не за теб, ти си ясен): България не се е отказвала от доставките по договора, който е подписала с Газпром. Газпром ни спря ЕДНОСТРАННО газа, въпреки, че правителството на Петков плащаше ТОЧНО КАКТО Е ПО ДОГОВОР който са подписали и България и Русия.
16
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А чл. 1 от Конституцията на бай Тошо не искате ли да върнем? Каквото и да въртите, повече власт няма да видите. Нагли типове ей...
15
7
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Който иска нека си протестира, аз искам да ми е топло през зимата, както и възрастните ми близки да не са болни и да не студуват. Това е задължение на управляващите да подсигурят доставки, било от Газпром или някой друг. Когато друг няма или неговият дял е недостатъчен и стоката е дефицитна, за да покрие, се търси и Газпром, с тях имаме и договор, който още е валиден! Диверсификация означава разнообразяване на източниците, да не е само един, но не значи да отрежем основния! Справка - речника!
14
3
 
7
 
! Отговори
Другарката Нинова преди 1 година
"Демокрацията много ни отне. Особено на мен."
13
1
 
4
 
! Отговори
Начи преди 1 година
я па тия, докат бяха на власт друга песен пяха... аха сега вече е предизборно, сещингс... да си купите убави гоуеми тиливизори, да го гледате парламенту на гоуем екран...
12
6
 
11
 
! Отговори
преди 1 година
аз зова бкп вървете при крайцера москва!
11
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, започва се... Отново сервилност и подлизурство към Империята на злото...
10
2
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 1 година
"тежък морален казус" __________________ Една от причините, поради които много съвестни хора си остават безпартийни. Не било тежък морален казус социалист да е капиталист, експлоататор на работническата класа и селяните - олигарх, а било тежък морален казус социалисти да уволняват социалисти.
9
6
 
12
 
! Отговори
Ох майко преди 1 година
Тез пък лъжци, пак почват да ЛЪЖАТ избирателите си, сакън да не изпаднат въобще от политическият живот на страната. Абе дoлни ДС кумунистически твари, нали бяхте в управлението? Защо разрешихте на най-големия ви враг-*** на САЩ да спрът газа и да изхвърлят 70 дипломати? Правехте се на ударени, ама ГА ядойте кюфтетата не ревахте, а? Бяхте в управлението жалки ***, защо не спряхте"това безумие"? Кое ви попречи, взимането на комисионна, за изгладнелия ви ***, от 12 години без управление?
8
3
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Политическа ши зо фре ния...
7
1
 
9
 
! Отговори
перко преди 1 година
ДД првят протест срещу Газпром, БСП направете контрапротест поне цирка да е пълен! Нема такава държава!
6
11
 
16
 
! Отговори
... преди 1 година
Няма никакъв смисъл да правиш бизнес с някой дето те е излъгал многократно при това! Защото това говори, че ти не ставаш за бизнес! Та поради тази една основна причина е най-добре да нямаме вземане даване с газпром!!!
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видя БСП да критикува умишленото бавене на въвеждането на експлоатация на интерконектора с Гърция, и да оказва натиск за по-бързото му пускане, тогава ще повярвам, че е за "преговори с всички доставчици на газ". За това защо искат да преговарят с една нацистка фирма, без да има крайна небходимост от това, може да се говори после.
4
11
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
бсп - предателска партия !!!___Никой не иска да има нищо общо с руските нацисти, само предателите от бсп, герПдпс, въZZраждане и др. !!!___рашистан е ненадежден доставчик на каквото и да е , освен бомби !!!
3
4
 
18
 
! Отговори
де го чукаш преди 1 година
До Хахахаха мухахаха БСП -то са пълна шизофрения!