БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"

Икономиката имала нужда от сигурни доставки
Обновена: 8 авг 2022 14:55 | 8 авг 2022 09:30, Камелия Цветанова
96
БСП зове служебния кабинет да възстанови преговорите с "Газпром"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с всички доставчици на газ, в това число разбира се и с "Газпром". Очаквам служебното правителство да направи малко по-смели стъпки в тази насока, а не само да чуваме общи приказки. Даже очаквах вече тези разговори да са възобновени, защото времето неумолимо тече". Това каза пред bTV зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

"Българската икономика в момента има жизнена нужда от редовни постъпления на газ и то на добра цена. Простата аритметика показва, че пряко сили азерският газ може да осигури 1/3 от нужните доставки на България. Ако приемем, че 1/3 може да е от втечнен газ при условие, че се намери начин за транспортиране и разтоварване. То 1/3 остава като дефицит", каза той.

Още по темата
Зафиров подчерта, че това не е позицията на БСП, а становището на българския бизнес, който представлява над 80% от БВП на България и 82% от работните места.

Той призова служебното правителство да не се занимава с тревожни брифинги, а вече да търси контакт и решения.

Зафиров коментира дали тримата служебни министри - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от БСП ще бъдат изключени от партията.   

Преди дни от БСП съобщиха, че тримата са нарушили устава на социалистите.

Според него все още не е ясно как тримата ще се включат в предизборната кампания при положение, че те ще организират изборите.

“Те приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти. Това е тежък морален казус. Те на практика се самоизключиха от сърцата на българските социалисти”, обясни Зафиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
3
 
! Отговори
Това е хубаво преди 1 година
Ама защо взехте да зовете за това ,след като паднахте от власт? Да бяхте направили нещо, докато бяхте в тая Франкенщайн коалиция!
81
7
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 1 година
Безсмислено е да се водят преговори за доставки на газ с държава, която предстои в скоро време да изчезне от картата на света, а по същото време на мераклийте за тези преговори ще се наложи да се укриват от ударите на закона ...
80
7
 
6
 
! Отговори
Ме преди 1 година
Ами точно руснаците, решиха да променят правилата и спряха газта. Има от кой друг да се купи.
79
7
 
9
 
! Отговори
до МЕ преди 1 година
Якажи колко пъти ти е спиран газа от Русия,че не помин?!? Веджъж преди 10-на може би години,когато фашистите от украйна спряха да си плащат задълженият и наказаха всички по веригата като спряха кранчео за укрите.А сега го спряха защото кирчо и кокорчо решиха да не играят по други правила и отказаха да отоврят 2 сметки-рублова и доларова,сметки които си отвориха доста евро страни,начело с Германия.Продавача продава стоки и услуги и поставя правила,ако купувача не му изнася,не получава стоката....
78
10
 
8
 
! Отговори
Me преди 1 година
Как може да се твърди, че руския газ бил надежден??? Ми нали точно те го спират когато им е кеф а на всчкото отгоре е и скъп.
77
2
 
9
 
! Отговори
алоо преди 1 година
Абв Наско мамино,не бяхте ли вие, които управлявахте с ПП и с нищо не показхате, че сте се опълчили с тях за скъсаната връзка с Газпром.Тези твърдения тогава от рода на "ние не сме съгласни с това и онова,но коалицията така реши" са истинските празни приказки. Няма какво да се лъжем,за 6-те м. управление политиката ви беше насочена срещу Русия,какъвто беше първоначалният замисъл на кирчо и кокорчо,а гласподавателите ви са 99% русофили,просто не искам да ви мисля...
76
3
 
4
 
! Отговори
истински комунист преди 1 година
Корнелия Нинова не е никаква истинска социалистика, а тя е подставено лице на Иван Костов и градската десница заедно с Иво Прокопиев. През 1997 до 2001 Нинова е директор на Техноимпекс във време на правителството на Иван Костов и изпълява поръчения за ликвидиране на БСП ,но истинските ръководители на БСП които са около президента Румен Радев започнаха началото на изчегъртването на Нинова от БСП и завръщането на старата левица. Нинова загуби , Румен Радев и Миков победиха.
75
2
 
17
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
БСП трябва да се забрани като партия в България!
74
0
 
20
 
! Отговори
К Зарков преди 1 година
Това се казва шизофрения. До вчера управляваха,рамо до рамо хората дето взеха решение за скъсване с руснаците, сега призовават новите за руска газ.Корнелио къде беше последните 8 месеца и не разбра ли,че партньорите ти скъсаха с Газпром *** офцо ???
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 73 каракачанов - абе ако Красимир Каракачанов те чуе направо ще те заплюе защото той също иска България да внася газ от Русия , от Газпром и заяви че Кирил Петков е осквернил националните интереси на България като е станал с антируската си реторика виновник за спирането на руската газ.
72
2
 
4
 
! Отговори
калинка срещу корни преди 1 година
Преди няколко дни бившата вицепремиерка Калина Константинова от ПП се разграничи не само от Киро и Асен които воюват срещу президента Р. Радев като тя го защити, но и се разграничи и от К.Нинова като каза че нападките и срещу президента че той воюва с БСП са неоснователни и невярни. Според Константинова България не трябва да се кара с Русия и договор с Газпром трябва да има за руски газ. Дали и К.Константинова не мисли че е време да се преориентира : май
71
4
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А не искат ли да се откажем от еврото и да минем на копейки ,то сега там няма републики ама да станем някоя губерния не искат ли?
70
8
 
3
 
! Отговори
другарят вицепремиер преди 1 година
Ще бъде справедливо и нужно да възстанови България преговорите с Газпром. Това и правят президентът Р.Радев и служебният премиер Г. Донев който защитава истинското БСП а не лъжлата Корнелия Нинова - на Иван Костов шефката на Техноимпекс , която само приказва, но угодничи на Дай България на Ицката и ДСБ на гнома- все на Иван Костов хората, защото Нинова е пратена от Костов в БСП да унищожи Партията , тъй като много ги е страх седесарите че ще ги накаже БКП заради грабежите на Командира.
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бкп-бсп вън от парламента
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не го направиха те, докато бяха на власт...
67
13
 
13
 
! Отговори
сина преди 1 година
разбира се, че газа от Русия е най-евтината алтернатива, но сащ, хера, про10 киро, прокопи и компания НЕ РАЗРЕШАВАТ да купуваме руски газ. Може, но чрез посредници в Гърция, от които прокопи, ДБ и ПП трупат касичките си.... хахаха
66
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ НА ГАЗА ОТ РУСИЯ--НЕ НА РУСКАТА РОБИЯ И ПРОСТОТИЯ!
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглостта на изтривалката БСП на Киро-Кокорите е бездънна! Те са тези,които в продажната, антибългарска коалиция на българомразците Кокори спряха демонстративно газа по заповед на чужди господари! Имаха вицепремиер на икономиката,но патологичната властолюбка Корнела подличко си замълча и БСП продължиха да подпират престъпното правителство на из-ме-кя-ри-те,заедно с които доведоха БЪЛГАРИЯ до хаос от кризи, злини и скандали! Инфлация,глад,мизерия,безнадежност! БСП вън от властта завинаги!
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина столетницата има деменция! Нали до вчера управляваха! За какво сега зоват?
63
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Solar Power: Можеше преди да цъкнеш минус да провериш и да се убедиш,че е така , но комунделска работа какво да правиш :)