"Булгаргаз" ще натрупа още 1,5 млрд. лева несъбрани вземания

Добрев: Газът и сега е руски, но през посредници е по-скъп
8 авг 2022 16:32, Петя Славова
39
"Булгаргаз" ще натрупа още 1,5 млрд. лева несъбрани вземания
Снимка: БГНЕС

"Газът, който получава България, си е от "Газпром", но оскъпен от посредници, които ние махнахме през 2012 година. Посредниците си работят и през служебния кабинет... Газ, купен директно от "Газпром" е лош, а през посредници - не".

Още по темата

Това каза Делян Добрев, енергиен министър в първото правителство на Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че през следващите шест месеца "Булгаргаз" ще натрупа още 1,5 млрд. лева несъбрани вземания:

"Тази компания е фалирала.Това дружество е докарано до фалит заради посредниците, които оскъпяват цената, заради нов мениджмънт, който не си събира парите, мениджмънт, назначен от посредниците. Това дружество беше от най-стабилните в енергетиката, само за 6-8 месеца успяха да го съсипят". Добрев допълни, че газът си е все руски, само че през посредници, за да пълни партийни каси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
този преди 1 година
е дежурен от герб за да плюе по всичко във форумите-утре ще е някой друг от същите-НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ
37
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау...милиарди...като ги имаш..кой си?щастлив ли си или се озърташ?те се печатат...милиардите!обаче хляба...месото,млякото и сиренето...няма начин,фрау меркел върна Света ни в...нищото с юнкер и вебер разбира се...със кгб-щази,манипулаций и лъжи приятели..България не е потребител...е "столичани в повече"не плащащи си сметките ще им се наложи да ги платят,превръщат ви роби,Народа на България плаща от десетилетия топлото на"столичани"през данъците си и на грабещите дружеството...като вальо топлото
36
0
 
1
 
! Отговори
цензура преди 1 година
дпс-гроб-крадат и от сащ...и от ес...и от русия...и от турците...мафия сте ,лъжете всички дпс-гроб...и грабите...от 30 г.,и не мога да повярвам,че хора с претенции ви позволяват да ги минавате с 200...Света ни се управлява от...ид.о.и
35
5
 
2
 
! Отговори
СТИГА РУСКИ ЛЪЖИ! преди 1 година
НА МЕН ---СВОБОДАТА МИ Е ПО-СКЪПА , ОТ РУСКАТА ГАЗ И РУСКИЯ РЕКЕТ----РУСИЯ Е ГАДЕН ЛЪЖЕЦ И НЕНАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР --КОЙТО МОЖЕ ДА ТИ ПОИСКА ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ , ПРОМЯНА В ЦЕНИТЕ ИЛИ УСЛОВИЯТА НА ДОСТАВКА , КАКГО ВЕЧЕ ГО НАПРАВИ !
34
4
 
5
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Ей ***, г,а .дни,дол .ни и непросветени,точно,точно Борисов махна посредниците Сашо Дончев-Овъргаз който купуваше газ от Газпром и фукаше цените.На всичко отгоре беше задлъжнял към Газпром с 150 000 000 и Борисов го спаси да не фалира.Засрамете се бе,Нищо ..жест..ва, толкова низко сте паднали с лъжите си ,че отвръщавате
33
4
 
2
 
! Отговори
Йоана преди 1 година
Да ги плащат тия от ОФ-то начело с Киро.Да върнат откаднатото Нагли типиве
32
2
 
3
 
! Отговори
Владимиров преди 1 година
А какво му е лошото да имаш сметка в рубли в Газпромбанк? Сега по- добре ли е? Увеличение на газа с 60% от Булгаргаз само за август. За юли искаха 30%. Общо 90% за два месеца, и ще искат още. Много ли сте умни?
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28Русия ни спря газа, щото не преведохме парите в Газпромбанк, която си ги обръщаше автоматично в рубли))))))Русофилистка лъжа!Русия искаше ние да отворим сметка в рубли в,, Газпромбанк". Варианта който описваш, важи за , Германия, Австрия някой други.Дори сега България всеки месец превежда парите по договор и руснаците ги връщат, защото нямаме сметка в рубли в,, Газпромбанк"
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези 1.5 млрд Булгаргаз ги натрупа през вашето 12-годишно управление и то най-вече от Топлофикация-София, която пък е ваша поне от 17 години.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при Тиквата нямаше никакви посредници и най-вече комисионни. Тоя пачки и кюлчета в Чекмеджето ги донесе пролетния дъжд.
28
3
 
2
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Русия ни спря газа, щото не преведохме парите в Газпромбанк, която си ги обръщаше автоматично в рубли. Това се искаше от България, нищо повече.
27
1
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Делян Добрев е едно жалко перекенде!
26
3
 
3
 
! Отговори
Ме преди 1 година
Откога, азерския газ или американския от танкерите е руски? Да не би Русия да превзе целия свят вече?А и да не забравяме, че точно русия ни спря газта а не ние!
25
3
 
3
 
! Отговори
Герб младежи преди 1 година
както казва Овчаров , най-хубавото на промяната е ,че приключи.Кокора и Киро за 7 месеца показаха ,че е възможно да се копае дъното.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във връзка със закупувания газ: Нека К..Петков се закълне,че закупеният за месец юли газ с 50% надценка НЕ Е РУСКИ! Да не се окаже,че харвардският възпитаник ни накара и сега да купуваме руски газ, но той през април се направи на Велик Киро, отказа на Газпром и продължава да се хвали,че единствен е унижил Путин?! Г-н експремиерът е за преглед в специализиран кабинет, защото хем ни лъже, хем си вярва!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите утре ще гласувам за Възраждане! Напук на главните ти букви.
22
4
 
2
 
! Отговори
НА ИЗБОРИТЕ УТРЕ: преди 1 година
ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ --ЗА АБСОЛЮТНА СВОБОДА НА ЕНЕРГИЙНИЯ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ И ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА РУСКИЯ И ДЪРЖАВЕН РУСКИ МОНОПОЛ ВЪРХУ ГАЗА И ГОРИВАТА В НАШАТА СТРАНА!!!----ТОВА Е ИСТИНАТА И ТРЪНЛИВИЯ ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА НИ!!....ОСТАНАЛОТО Е РОБСКО УНИЖЕНИЕ , МИЗЕРИЯ И СРАМ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА!!!!
21
4
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ ДНЕС преди 1 година
....НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ --ОТ РУСКИЯ ГАЗОВ , ЕНЕРГИЕН И ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ И ПРИЕМАНЕ АБСОЛЮТНА СВОБОДА ЗА ВНОСА НА ГОРИВА В БЪЛГАРИЯ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР!!!!
20
5
 
5
 
! Отговори
ВСЕКИ КОЙТО : преди 1 година
..ПРЕДПОЧИТА , РУСКИЯ ГАЗОВ И ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ НА "ГАЗПРОМ" И "ЛУКОЙЛ"---НИТО Е БЪЛГАРИН , НИТО МИЛЕЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!!---ТОЙ Е СРАМ И ПОЗОР-- ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАЦИЯ!!!
19
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
През посредници де, е как ще се лишат от комисионни. Ние ще с плащаме като попчета, защото сме "много умни" и си ги избрахме та да ни довършат съвсем.