Нинова: Стоянов лъже и манипулира за уволненията

Служебният министър да си носи отговорността
33
Нинова: Стоянов лъже и манипулира за уволненията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обвини наследника си Никола Стоянов, че лъже.

Още по темата

„От администрацията на Министерство на икономиката и индустрията не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани поради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени поради груби нарушения, включително и чрез свикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, когото аз назначих, веднага след като получих сигнали от различни институции за конфликт на интереси“, твърди Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

„В Държавната консолидационна компания има 16 дружества. От тях са сменени съветите на директорите на три, а не на 14, на други две са сменени само управителите и двама ликвидатори, единият поради  смърт. Всички нови членове на бордове са назначени временно до провеждане на конкурс. Конкурсите бяха стартирани. Някои приключиха, други би трябвало да продължават и сега. Ако бордът на ДКК сега е от 4 души, а трябва да е от петима по закон и според министър Стоянов, защо той ги увеличава на 7? За да уреди хора на заплати или, за да има ново мнозинство, което да започне чистка по дъщерните дружества? Това ще стане ясно скоро. Следете следващите му действия“, посочва още тя.

„Моята политика беше да намалявам броя на членовете на бордове, за да не се превръщат те в хранилка. Очевидно сега е обратно. Може би бяхме и единственото министерство, в което забраних политическия ми кабинет да получава допълнително материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите служители. Интересно ми е дали тази практика сега също е променена“, коментира още червената шефка.

„Що  се отнася до Комисията по оръжия: Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си правителство въпросът щеше да е: Как си позволяват в последния ден да разрешават износ за 1 млрд. евро. Сега въпросът е: Защо в последния момент не са изнесли оръжие за 1 млрд. евро. Защо си с шапка, защо си без шапка? Политиката е преди всичко носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята сега“, обобщава Нинова.

 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 1 месец
Боже ти унищожи БСП. Скрий се с арогантните си изявления и не мисли народа който досега е гласувал за БСП за некадърни. До сега гласувах за БСП, но от сега нататък заради теб няма да го направя никога. Освен ако не се махнеш от БСП из...ползвачка такава на власт.
28
0
 
2
 
! Отговори
teo преди 1 месец
До Анонимен Много си заблуден или хитър ***, че искаш да втълпиш по КОМУНИСТИЧЕСКИ НАЧИН , че *** не е комунистка !!! Тя е комунист под прикритие на социалистите ! До като не се изчегъртат комунистите заедно с тяхната партия БСП-БКП и не се допускат до властта, България няма да се оправи !!! Българино !!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25 - Тази е всичко друго , което се сетиш но не и " комунистка" ! Няма вече жив комунист - разберете го веднъж за винаги !
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази освен че краде , а сега и лъже като за последно ! Хора , НЕ я пускайте повече в парламента !
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистът е научен да отрича до край.
24
0
 
4
 
! Отговори
Еее преди 1 месец
Тая жена колко социалисти отблъсна.и продължава с пълна сила.жена когато да разбие БКП, БСП, но в нейна полза.от оръжия колко милиона взе.е синчето и да живее добре.може да е пълен г.л.у.п.ак но майка лъжа на истинските комунисти и социалистите.
23
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Каза гжа льжа
22
1
 
7
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 месец
Палачинката се обърна, а другарко Нинова.
21
1
 
6
 
! Отговори
модерният ляв преди 1 месец
Кака все някой я лъже.
20
0
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 1 месец
Бях на Бузлуджа.Бях до Нинова. Тази жена толкова се е заела на сериозно да обезглави БСП,че буквално спазва призива на ЕС да се пести от всичко,даже от топла вода! Телесният и аромат предизвика в мен обилно отделяне на течност в очите,та трябваше деликатно да се отдалеча на метър два! А от лакърдиите и за власт на хората и всичко в името на народа ,направо ми се доповръща! Това ми беше последна Бузлуджа,заклех се повече да не си причинявам това!
19
0
 
9
 
! Отговори
ОТВРАТИТЕЛНА ТЬОТКА преди 1 месец
Тази свърши отлична работа.За има няма 6 месеца довърши БСП. Дебелата дърта лъжкиня ще отпадне от борда,дано и в Сливенския затвор да я посрещнат подобаващо!
18
1
 
3
 
! Отговори
Гери преди 1 месец
Корнело,що не идете в Съдебен спор по Нова .Нивото на всичките ви от ,,промяна"е точно като на участниците там ,поне веднъж седмично да ви гледаме сеира .А бе ей,как може да избирате такива елементари,или и вие сте като тях?!
17
0
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 месец
Света Нинова, честната калутга. От нея няма по-непорочна, направо е девица. Тя и за оръжията нищо не знаеше, за управление на БСП и ДПС не бе чувала, за Дилян Пеевски и как става собственик на Булгартабак при нейното управление на холдинга и т.н., т.н. Абе пред нея Дева Мария е за Ада
16
0
 
2
 
! Отговори
Ох преди 1 месец
Точно ти ли бабет
15
1
 
8
 
! Отговори
Манчев преди 1 месец
Нинова, никой не може да лъже като теб ! В лъготенето си ненадмината !!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У лево!
13
0
 
5
 
! Отговори
другаре преди 1 месец
Дръжте я Корни, тя ще ви закрие и ще бъде възвисена като Жана д'Арк на България. Изберете си я пак, вече два пъти подава оставка и пак я избират. Явно нямате по свестни хора от нея. Явно другите и за *** за зеле не стават.
12
2
 
2
 
! Отговори
Бунгур преди 1 месец
Корнелия Нинова никога не лъже и никога не е лъгала? Ето,такива политици и трябват на Велика България,честни.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е "новото ляво" насаждано от ЕС и неолибералите в сащ. бсп дб и пп , не случайно дб са с бсп, грешка няма, новите леви които ненавиждат нормалните хора, работещите, ненавиждат семейството и морала. за тях е важно да лъжат и крадат и убиват всеки които не е с тях. 3те неолиберални партии в България - Бсп Дб и ПП
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-жо Нинова, вие вече сте пята песен за участие в нов кабинет. Понастоящем сте все още новоуволнена в рамките на кабинета К-К и като такава медиите ви обръщат внимание. След 2-3 месеци ще забравят да ви интервюират, а след 2 октомври ще попълните колоната на х.Генов, Манолова, Капон, Патриотите и т.н.

Спонсорирани публикации