Гечев: Бъдете спокойни, реколтата е добра

Служебното правителство ще избягва изненади
10 авг 2022 11:07, Росен Стойчев
14
Гечев: Бъдете спокойни, реколтата е добра
Снимка: БГНЕС

Служебният земеделски министър Явор Гечев изрази готовност за работа и държавническо управление “без изненади”. “Не очаквайте изненади от наша страна, а държавност и то в пълна степен.

Още по темата
А новото правителство, което дойде, ще трябва да вземеш тежки решения. От служебното правителство ще остане добро наследство”, заяви Гечев в ефира на Нова.

Той категорично заяви, че проблем с изхранването на населението - няма. “Зърнени култури, включително пшеница, имаме. Реколтата е добра, по-слаба от миналата година, но нямаме проблеми с това”, каза Гечев.

Той постави цели за него и министерство на земеделието за следващите 3 месеца. “Трябва да се завърши целият стратегически план, който представлява всичко, което ще прави държавата в следващите 5 години - в него са заложени програмата за развитие на селските райони, директните плащания за земеделските производители и редица други инструменти”, поясни Гечев. “Планът за възстановяване и устойчивост също трябва да започне да се прилага в следващия месец и половина”, допълни още той.

Ресорният министър каза още, че подготвя план за подпомагане на уязвимите групи през зимата. “Опитваме се да организираме нещата така, че уязвимите групи да са осигурени за зимата, включително подсилваме добивите, реорганизация кой да получава дадената дървесина и се опитваме поне за тези социални групи да са нормални цените. Всички инструменти, които министерство на земеделието има, ще бъдат използвани в тази посока”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Явор Гечевпланреколта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, моряци, корабът потъва бавно, вода има за всички!
7
1
 
7
 
! Отговори
И н преди 1 година
На какво да се радваме, на цената на хляба ли?!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реколтата е добра, но това в цената на хляба не личи! Пак тръгна нагоре и то при 0% ДДС и на хляба и на брашното, и дори поевтиняващ бензин (дето преди им оскъпявал доставките)??? Докога ще търпите картелни споразумения и спекула в цялата българска икономика?
5
1
 
9
 
! Отговори
та така преди 1 година
да де но цената на хляба отново се дигна
4
1
 
9
 
! Отговори
мноо спокоен преди 1 година
е убаво ама цените що не падат ?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки това пак ще скочат цените. Това съм го виждал и преди - реколта добра обаче цените пак нагоре.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е зам министъра....вие въобще знаете ли кой кой е или просто някаква снимка да има....
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе спокоен спкоен ... ама по-дбре да изкупя ВСИЧКО което мога, отколктоо да се надявам на вас ... Па полсе може и лев да правя.