КПКОНПИ проверява ректора на УХТ

Това обяви Ивайло Мирчев
10 авг 2022 21:47, Росен Стойчев
18
КПКОНПИ проверява ректора на УХТ
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е образувала производство за установяване на конфликт на интереси на ректора на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Пламен Моллов, съобщи Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Още по темата
Информацията е на базата на негово запитване на КПКОНПИ.

Причината за проверката в КПКОНПИ е, че в средата на 2020 г. назначено от Пламен Моллов длъжностно лице в УХТ изпраща покана за пряко договаряне към фирма "Люпеан" ЕООД за 165 хиляди лева без ДДС. В документацията има изискване фирмата да се занимава със строително-ремонтни дейности. В Търговския регистър обаче "Люпеан" ЕООД няма регистриран такъв предмет на дейност. По данни от СЕБРА от 2020 г. насам "Люпеан" ЕООД е получила допълнително сума от 71 851,68 лв. от УХТ.

Името на Моллов нашумя отново, след като наскоро изтече запис, в който предлага на шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) подкуп, за да бъде запазена дейността на "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево". Той е бил шеф на БАБХ по времето на кабинета "Орешарски", а също и учредител на партията на Стефан Янев. След случая със записа е образувано досъдебно производство, а Пламен Моллов продължава да заема позицията на ректор на УХТ.

Едноличен собственик на "Люпеан" ЕООД е Любен Йочков. Той е и съсобственик на "Монело" ООД заедно с Неделчо Моллов и Петя Моллова - син и съпруга на ректора на УХТ Пламен Моллов, а също и на "Мултихрис" ООД , съобщиха от пресцентъра на "Демократична България".


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
На снимката преди 1 месец
неизменна част от коледната трапеза, добре охранен и тлъст, само липсва лимонче в устата и гарнитура кисело зеле...
15
1
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
До АнонименКолкото и да е клиширано -трябва да защитава интересите на обществото (след като е на държавна позиция- УХТ все още не е частен университет), а не на сина си и на жена си. Този "ректор" го беше уволнил и Борисов през 2015г от шефското място на БАБХ, поради подобни истории с рекет към фирма . Явно нравите не се променят! Като го привличат далаверките и бизнес игрите, да преминава в частния сектор, към фирмата на жена си, ама явно на държавна ясла се краде повече.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вуйна Герджа с начервените устни от Софийския ше я проверяваме ли и нея
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхте ли го Иво как гледаше в камерата на зала Запад в лайфа на живо? Гледаше точно като кой ми напълни памперса. Хахахахаха. Също като глътнал граматиката си. И такъв оглежда камерата да види сякаш търси да види кой го гледа. :D
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха новия ШИШИ го тропосали на снимката тапет над статията. Гледам и не вярвам на очите си. За миг помислих, че Иво е станал Ректор. Хахахаха що ме стрескате, бе?
11
3
 
4
 
! Отговори
моч преди 1 месец
До10 Анонимен......коледа ?! Кой ще чака чак до коледа........дай да си погледнем работата по с време и да зарадваме другарите му съпартийци още за 9-ти септември.....примерно :) !
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този беше добро дете. Винаги си изяждаше баничките на целия клас без да мрънка. Освен ако не си дадеш баничката доброволно.
9
3
 
7
 
! Отговори
моч преди 1 месец
До Tест........:) това се казва научен парадокс и физически феномен.......тяло с обем колкото каца за зеле , маса от поне 170 кг. и подвлатно на гравитацията ( пада все по-ниско и по-ниско ) да е такова безподобно Н И Щ О Ж Е С Т В О........:))))
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коледа иде.
7
2
 
10
 
! Отговори
оп преди 1 месец
трябва да плаща двойна такса смет
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак гледа като глиган сред жълъди
5
3
 
15
 
! Отговори
Tест преди 1 месец
Ивайло Мирчев тежи повече от 170 кг - палче горе, Ивайло Мирчев тежи по-малко от 170 кг - палче долу!
4
2
 
13
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Кой би гласувал за това нещо ?!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моллов е "професор" в кавички по управление на безопасността на храните в УХТ, но го питайте как е станал професор с две публикации. Той е една цяла ходеща мафия. Урежда дипломи срещу заплащане, срещу заплащане дава и изпити.
2
2
 
13
 
! Отговори
гну преди 1 месец
Мирише на мечка .
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'образувала производство за установяване на конфликт на интереси' --- чии интереси са правилните?