Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете

Двете се "сблъскаха" в социалните мрежи за газовата криза
10 авг 2022 11:37, Александър Попов
234
Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова отвърна на ехидния пост на Десислава Атанасова, в който "острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг".

"Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
39
 
! Отговори
от Кирил Добрев преди 1 година
Нито една молекула американски газ не е пристигнала в България до момента. Двата танкера ги продадоха в Турция/Гърция и купиха руски газ от посредницитеГазът си е 100% руски. Диверсифицираха единствено паричните потоци. "Промяната" ни цакат с 30% над цената Трябва да мислят Киро и Асен е как да отърват затвора. В последните 3 месеца са ощетили държавата с 200 млн. евро само от газа. Газът е изцяло руски, но по-скъп с 30% В Бул.газ има фактури от посредническите фирми,от америк.газ-няма.
136
11
 
8
 
! Отговори
откривател на америк преди 1 година
Всички отговорни специалисти в енергетиката са към Русия. Няма никакъв начин те да бъдат заменени. Това Русия НИКОГА няма да го допусне! Всеки опит за някакви "промени" е само кражби и разруха. Енергетика е била, е и ще бъде само руска. Набийте си го в главите, за да не ви го набива Руската Армия!
135
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има газ четири пъти по-евтино, ама друг път.
134
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загубено Ленче.. Газпром му бил виновен
133
3
 
41
 
! Отговори
Kolio преди 1 година
По наглостта ще познаете пп
132
4
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Сетих се за песента "..мятало Ленче ябълка..." . И се чудя кой ли ще я хване,за да му пристане...горко му.
131
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена ще те изпъна на парапета права
130
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По кюлчетата и наглостта ще ги познаете.
129
2
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Леночка, ти си добро дете, опитът ти е проблема, но и него ще придобиеш с времето!С Деси не се карайте, а си говорете и ...решавайте проблемите, не ги създавайте!Тигрите са много и са голееееми, с тях не можете да се разберете, но те трябва да са в ъгъла, не в центъра!Пожелавам ти добро здраве, характер, добър приятел, и успешно развитие в на следващото ти поприще!
128
5
 
47
 
! Отговори
Колето преди 1 година
Как може България да ражда такива простакеси !?
127
15
 
14
 
! Отговори
ДО преди 1 година
деса општата къде се вре?!
126
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАКТ - Борисов мутрата прекара през цяла България газа на Путин и Ердоган за наша сметка и сега на всичко отгоре нямаме никакви ползи като газ от тази далавера на мутрата!? Затвор за Б.БОРИСОВ!!
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с 800%
124
11
 
43
 
! Отговори
ПП-на прав път сте!! преди 1 година
Пожелавам на всички софиянци, гласували за киро сметките им за парно да са с 400 % повече от миналата година, и на есен да мислят като гласуват, дали Русия е само бензиностанция с ракети...
123
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не може да се сравняват двете жени, и в абсолютния и преносен смисъл. Деси е утвърден, опитен политик, с финес и женственост. Лена сега прохожда, напориста и арогантна, с подчертано мъжко поведение и излъчване, вероятно свързано с по- голямо количество на мъжки хормони.
122
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След зимата и двете ще се къпят в народната любов!Разбират от газ и газови доставки, колкото Черната Златка от география!
121
15
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ефтин газ и ефтино олио няма никаде на паара и стига сте ревали,щото времената са зле в цял свят,нито Ленчето е Светица да ви оправи положението!!!
120
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се казва "По-малкото е повече". Колкото по-малко говорите в този момент и двете, толкова по-добре за партиите ви, че 2 октомври ей го де, направо дошъл!
119
4
 
38
 
! Отговори
любопитен преди 1 година
Ленче ***, де го тоя четири пъти по-евтин газ,***?Булгаргаз драпа да вдигне цената с 60% и то само за август, за спетември не ми се мисли.Да не би да си си представяла, че ако надуеш вувузелата на газовите босове, като на Кики, ще ти пуснат тънко? Ако ще е трътката ти да е 24 заета пак няма да имат милост.
118
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всички нормални страни членове на ЕС. Горивана се доставят от 5- 6 различни фирми. Тук в България само эт Газпром / московпром/. Другите били опасно скъпи. Само московпром трябва да има. Е нетрябва ли да си избираме.