Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете

Двете се "сблъскаха" в социалните мрежи за газовата криза
10 авг 2022 11:37, Александър Попов
234
Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова отвърна на ехидния пост на Десислава Атанасова, в който "острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг".

"Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
27
 
! Отговори
ТТодоров преди 1 година
До Христо ХристовПосредниците "направи". Кажи ми кой бизнес излиза на печалба с посредници, в коя икономическа дисциплина в Харвард-ъ се обсъжда колко готино и печелившо е да имаш посредници, кой народ иска да плаща с 20-30% по скъп газ само защото Всевишния от Харвард-ъ казва че така трябва, а оная на която същия и бърка под полата за да хване "парапета" припява че бил 3-4 пъти по евтин. Те така, истински евроатлантически политик ама само по усмивка, чака да се обърнеш за да ти "вдигне газа".
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвам, че напоследък всички започнаха да разбират от газ. Политици, журналисти и експерти. Моето мнение е, че вече няма газ в НС. Просто защото там няма депутати. Другата възможност е като се избере новия парламент, да започнат да ги хранят с боб.
75
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ленчето е "всичко коз"!
74
23
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Какво е направил Кирил Петков, което да не е евроатлантическо? КАЖЕТЕ БЕ, про'стаци неграмотни?!
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех Ленче, Ленче ако беше и умна ехееее!!!!!!
72
30
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Кирил Петков е истински евроатлантически политик. Факт! Не разбирам защо масово СТЕ недоволни, след като 95% САМИ гласувахте за евроинтеграция с ЕС и НАТО?! Какво е направил Кирил Петков, което да не е евроатлантическо? КАЖЕТЕ БЕ, про'стаци неграмотни?!
71
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапета с евтината газ наглее
70
0
 
22
 
! Отговори
мда преди 1 година
А цената към крайния клиент падна ли? То и бензина трябва да е под 3 лева.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая сега е млада и изглежда сравнително добре, ама като мине някоя годинка и качи 10 кила ще стане на тролка.
68
5
 
28
 
! Отговори
L. преди 1 година
Тая селска даскалица докога ще ни я тикате?
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дей дей какво заглавие, само лпсва думата "джигит"
66
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Мата космата е отвратителна лъжкиня.
65
0
 
13
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Ох тия ушенцааа...
64
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
най-обичам да гледам женски бой..Кут са фанат за косите,па са дърпат,дърпат,пищят и са кълнат адна-друга..Голем цирк..Обаче като фанат да са прават на "специалистки" и "политици",ми става тъжно.."Харем П "вс" Харем Б"..
63
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всички в България и Европа реват, че няма газ, сал Лената твърди, че газ има и си тече още от Джулая! Лено ***, пусни се по парапето и се скрий в дън гори! Срама си нямаш, некадърно, просто и нахално!
62
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези постоянни плюнки,...Атанасова взе да се излага.....
61
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето пак ли се е мъчила да мисли, пак си е попълвала лексикона хаха
60
2
 
16
 
! Отговори
Ситуацията преди 1 година
става много тежка - Бизнеса ще предяви иск към тази и цялата банда. Цитат на г-н Велев председател на АИКБ "Но това, което ще направим, е да предявим иск към хората, които са допуснали това да се случи. И ще направим един публичен процес, за да е ясно заради кой в момента плащаме близо 300 милиона месечно повече за гази заради кой ще платим над 1 милиард санкцииза количества газ, които сме заявили, но не сме взели".
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три пъти стана по-висока цената на газта при управлението на Кирил Петков!
58
3
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Поредните лъжи на шайката на Киро!