На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ

Условията са на сайта на дружеството
Обновена: 10 авг 2022 18:54 | 10 авг 2022 18:20, Анисия Иванова
82
На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на "Булгаргаз".

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от "Газпром" чрез посредници.

Още по темата

"МЕТ" е посредник по газа, който купува газ от "Газпром", плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. "МЕТ" е фирмата, от която идва сегашният директор на "Булгаргаз". Именно този посредник "МЕТ" си назначи шеф на "Булгаргаз" по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията", каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

"Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", повтори на няколко пъти Делян Добрев.

Темата за газовата криза беше поле на сблъсък днес между Лена Бориславова и Десислава Атанасова във Facebook. "Острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг": "Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори: "По комплексите на тема газ ще ги познаете".

Според нея седемте танкера втечнен газ, договорени от кабинета Петков, са им трън в очите. "Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.", написа тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
6
 
! Отговори
Русобил преди 1 година
До Анонимен35 то и джуджето психопат от Кремъл рядко излиза от бункера,страх го е от американските летящи ножове.
32
1
 
0
 
! Отговори
Тигър vs Лъв преди 1 година
Според мен ако се сбият тигър и лъв, тигъра ще победи защото е по-мощен физически от лъва! Тъгъра е най-силен от семейство котки.
31
4
 
4
 
! Отговори
Малеее преди 1 година
Балкански мошеници Киро,Боци,Мая,Корнелия,до един всички!!! Шенген ли ? През крив макарон!!! И визи да ни сложат даже че изпокрадохме Европа!!! Затваряй тоя цирк!!!
30
2
 
8
 
! Отговори
от Кирил Добрев преди 1 година
Нито една молекула американски газ не е пристигнала в България до момента. Двата танкера ги продадоха в Турция/Гърция и купиха руски газ от посредницитеГазът си е 100% руски. Диверсифицираха единствено паричните потоци. "Промяната" ни цакат с 30% над цената Трябва да мислят Киро и Асен е как да отърват затвора. В последните 3 месеца са ощетили държавата с 200 млн. евро само от газа. Газът е изцяло руски, но по-скъп с 30% В Бул.газ има фактури от посредническите фирми,от америк.газ-няма.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 милиона за 3 месеца са си поделили от сделката с газа с посредниците ,а Ленчето нейното си знае.Освен да не си й дали ?
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не казват най важната новина - ЗЕЛЕНСКИ ПАК ВЛЯЗЪЛ В БУНКЕРА. Страхувал са от кинжали . Тоз е бетер Хитлер . И той така ше свърши в бункера . Преди няколко седмици направили опит да го гръмнат също както и Хитлер на времето освен това искал и лично да ръководи контраатаката над Херсон както Хитлер го е правил .
27
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Има патентована технология за енергия от сероводород в Ч. Море! Неизчерпаема източник! Но на кой му дреме за енергийна независимост? По-лесно е да прибираме комисионните от Газпром!
26
0
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Затова само водороден двигател и водород получен от водата. Това е истината. Оставете ги тези търгаши, гледат си техните интереси, аз си гледам моите интереси. Няма да им купувам горивата.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малееей какви лоши времена настанаха, а ще станат и по-лоши...
24
12
 
3
 
! Отговори
Подпосредник преди 1 година
Да плащат на Газпром, че изтарвах морето!
23
13
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Нали Киро уж договори със САЩ ужким по-евтин газ от Русия, а то стана 2 пъти по-скъп. Гръмнаха корабите с евтин втечнен газ на Киро.
22
8
 
11
 
! Отговори
шопо преди 1 година
Нема страшно газа Лена ша го оправи! Вервайе ми 4-ри пъти по евтин-
21
0
 
5
 
! Отговори
До 27 Русия победи преди 1 година
Ама трябва всички да откажем тютюнопушенето!
20
12
 
8
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Къде ви е терминала да го разтоварите бе глопатси
19
3
 
4
 
! Отговори
Давайгаз преди 1 година
Булгаргаз е дъщерна фирма на Газпром! Сашо Дончев, как намира газ? Ако Булгаргаз се продаде на 3 частни фирми, няма да има никога проблем с газа! Както и Топлофикация София.!
18
13
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
В СХЕМАТА НА ПЛАЩАНЕ НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ИСКАЛ ЧУВАЛИ С РУБЛИ !!! ТОВА Е ОПРАВДАНИЕ ЗА НЕПРОЧЕЛИ !!!
17
8
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
АнонимеНчооо , НЕ СЪМ ТЕ ОБИДИЛ С НИЩО , НЕ ПИША КЪМ НИКОГО , ОСВЕН ЗА ПУБЛИЧНИ ЛИЧНОСТИ !!!
16
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНко - има договор, да си го спазват. В договора пише долари/евро, не рубли. Да са мислили навреме.
15
15
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА НИКОЛОВ : ПЛАТИХМЕ ПО СТАРИЯ НАЧИН , НО ГАЗПРОМ НИ ВЪРНА ДОЛАРИТЕ ...ДО ЦЕНТ !!! ДЪРЖАТ НА НОВАТА СХЕМА , ЗАЩОТО ПАРИТЕ ОСТАВАТ В БЛОКИРАНИ БАНКИ , А НЕ В ГАЗПРОМ !!!
14
5
 
16
 
! Отговори
Иваничка преди 1 година
Ако гласувате за Възраждане вие сте ром фашист който мрази останалите роми и срещу 50 лева може да продаде и баба си с шалварите.