Правителството предлага минимална заплата от 770 лева

Това обяви Лазар Лазаров
Обновена: 10 авг 2022 14:07 | 10 авг 2022 14:05, Росен Стойчев
49
Правителството предлага минимална заплата от 770 лева
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство предлага минималната заплата догодина да се повиши от 710 на 770 лева.

Още по темата
Това съобщи служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров.

Лазаров уточни, че служебното правителство ще изготви базов проект на Закон за бюджета през следващата година.

"Ние ще предложим да де приложи един от залегналите принципи, а именно - 50 на сто от средната работна заплата за предходната година. Това в цифрово изражение би изглеждало в границите на 770 лева", коментира минстърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако я вдигнат честито на всички самоосигуряващи се
40
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Това че не познаваш не значи че няма такива хора.
39
0
 
4
 
! Отговори
Nqkakъв преди 1 година
Заплатата трябва да е 1000-1200 вече ама...
38
0
 
3
 
! Отговори
Бай преди 1 година
Много се радвам, че вдигат минималната заплата. Като човек, който работи за 1700 лв. с висше образование и плаща около 400-500 в данъци, се чувствам добре, че след някоя година, ромките които метат пред блока ще вземат колкото мен. Само че, освен минимална, има и средна заплата, която в моя сектор не е мърдала от 7 години. С 2 деца о жена, която работи за подобна на моята заплата, без детски - защото за разлика от въпросните ромки надвишаваме доходите, се чувствам ограбен.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре не мога да разбера защо има хора дето изкачат с квалифициран/не труд? Добре аз ли нещо бъркам или като се полага труд от човек дето е в това общество то същия трябва да може да си позволи да съществува забележете достойно? Значи какво правим като се окаже че стотици хиляди души не могат да си позволят елементарни неща? А Гугълнете пирамидата на Маслоу а сега сметнете кое от тия неща се купува с пари и си представете как би се чувствал човек като долния коментар дето пита квартира ли?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прошарен боклyк с тея 700лв тока или квартирада да платя ? Пeдераc нeдоклатен !!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние ще предложим да де приложи един от залегналите принципи, а именно - 50 на сто от средната работна заплата за предходната година." _ За пръв път казват "от предходната година". Сега остава да уточнят коя е предходната година. Бюджетът за 2023 се прави в края на 2022 и предходната година е 2021. Не това е принципа, а да не е по-малка от 50% от средната за същата година. Ако през 2023 средната е 1800 лева, то минималната трябва да е от 900 лева нагоре, примерно 1000, а не 770 лева.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау представете си каква инфлация ни готвят за 50% увеличение на минималната заплата. Ама и 50%увеличение на депутатската заплата.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам от догодина вие да живеиете с минимална заплата....!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
До 28 Човекът евро преди 1 година
Това, че изкарваш някой лев не е повод да си арогантен и неуважителен към хората с по-ниски доходи. И те са хора.То и аз на 21-22 години като бях правех доста пари и се мислех за нещо повече от обикновените хора, после доста неща ми се случиха - и здравословни и всякакви.Сега съм на 45, здрав и знам, че всеки човек трябва да се уважава - беден или богат
31
1
 
12
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Много щедро !Първо те ограбват и раздават милиарди на търговци и бизнесмени , сега 770 и какво да ги правим , да ги подарим на другарката Нинова , за една ескурзия до щатите при синчето
30
4
 
3
 
! Отговори
ИНФЛАЦИЯ преди 1 година
С нова МРЗ само се покачва инфлацията. В производствения сектор, който носи реалните пари, приходите не отговарят на МРЗ. Много от хората в България работят именно в такива сектори, с ниска добавена стойност. Т.е. Държавата просто ги ограбва. Печелят неработещите.
29
1
 
12
 
! Отговори
А,догодина преди 1 година
Защото няма да са те.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното правителство да започне процедура за едпосочно пътуване за Мурманск.
27
1
 
14
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
На минимална работна заплата са помощник възпитателите в детските градини и много други хора работещи на държана работа. Общо към 700 хил. души у нас получават минималната работна заплата.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете в заглавието служебното правителство, моля! Важно е. За разлика от редовното правителство, служебното има други задачи и приоритети. Не е приоритет на служебното правителство да определя минималната заплата или да тегли заеми. Това е абсолютно нарушение на конституцията.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната работна заплата се надчислява по време на престой като минимално заплащане обезщетение за неорганизирани работни дни и часове свързани с нарушени производителни процеси възпрепятстващи трудовия процес на персонала по звена и други като технологично-технически причини за престой непозволяващи на персонала да извършва трудовата дейност по назначение на договорните отношения и при минимални изисквания за трудова дейност на минимално количество трудови часове,дни уточнени по ТК зачетени.
24
1
 
27
 
! Отговори
до 21 преди 1 година
Робовладелците в България не позволяват. Казват, че много им излизало скъпо да плащат осигуровките на работещите. Ако някой пречи да се вдигат заплатите - това е бизнеса.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 покачва се пич има си статистика
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така още малко ще изравнят минималната заплата със средната за страната. После да питат пак що не искат да учат младите! Като се вдигне минималната трябва да се вдигне със същата стъпка и средната заплата. Тази работа не е като онази работа. Освен това служебното пpaвитeлcтвo oбaчeнямa пpaвo нa зaĸoнoдaтeлнa инициaтивa, нaпpимep дa пpaви бюджeт нa дъpжaвaтa или дa гo пpoмeня.