Кабинетът на Донев се залавя с купения и корпоративния вот

Другата задача е да спре войната по пътищата
12 авг 2022 19:07, Петя Славова
6

Борбата с купения и корпоративен вот - един от най-главните приоритети в работата на служебния кабинет. Това обяви премиерът Гълъб Донев на Национално съвещание на ръководството на МВР. Служебното правителство си постави и друга задача - край на войната по пътищата.

В навечерието на предсрочните избори държавата постави на прицел купения и контролиран вот с амбицията да го преустанови.

“Когато има съчетание на политическа воля и професионализъм, е напълно възможно да бъдат ограничени уродливи явления като купения и контролиран вот и различни изборни злоупотреби. Не сте сами, защото правителството ще направи всичко възможно в съпротивата срещу купения вот", изтъкна Донев.

Отговорността за изборния процес носи МВР. В борбата с порочните практики ще се разчита и на опита от поредицата избори преди година.

"Много добре знаем какви са порочните практики и ще изисквам този път да положим всички усилия да разкрием лицата, които стоят зад тези порочни практики - купеният, корпоративният вот, всякаква форма на изкривяване на изборния резултат и тези лица да бъдат издирени и изправени пред закона", заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Цел за служебния кабинет е спирането на войната по пътищата. Според премиера нужно е службите да започнат активна работа в тази насока.

"Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение и застрашава с поведението си човешки живот. Уверявам ви, че може да разчитате на пълната подкрепа на правителството и моята лична като министър-председател", коментира Донев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

А от силовото ведомство дадоха заявка да работят и по превенция на всякакви форми на престъпност.

"Ще изисквам в министерството да се ръководим от законност в действията на всеки служител. Превенцията на всякакви форми на престъпления е наша важна цел. Борбата с контрабандата и конвенционалната престъпност също са наши приоритети. Ние сме разработили мерки за пътна безопасност, с които ще бъдете запознати. Ситуацията с пътните инциденти е сериозна. Има указания по места да се издирят точките на конфликти за битовата престъпност", каза вътрешният министър.

Ръководството на МВР награди и трима полицаи за професионални постижения и отказан откуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МВРBulgaria ON AIRГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властта си е някъде в София и никой не в отразява !Само се води ,че е власт !!Анархията е модерна !
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, 'Как ще ги преследва??' --- къде пише че ще преследва? пише 'залавя се с купения вот'. панимаеш?
2
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Хайде бе ,сериозно,крадците да ловят крадците с машините няма купен вот нали Гълъбе?За това царя на коремните се ориентира към Венецуелски машини Мадуранкото няма загубен вот гласуваш за Иван,Драган,Първан вота отива за Асан.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ги преследва?? С патрулки ли? Ако се окаже, че не е купен вота?!?