Комитова: Цяло правителство падна заради парите за пътищата

Тя била огорчена от министър Караджов
12 авг 2022 22:34, Петя Славова
48

  Цяло правителство падна заради парите за пътища. Това обяви бившият регионален министър арх. Виолета Комитова пред Денят ON AIR.

Според нея, тези пари винаги са били ябълката на раздора. "Те са стар проблем, натрупан от времето на ГЕРБ. Смятам, че министър Шишков е подготвен в тази тема, защото все пак сме работили 7 месеца заедно. Познава проблемите, но какво е заварил след министър Караджов, не мога да кажа", допълни тя.

 Комитова отбеляза, че физическата проверка на място е трудоемка работа, затова тя е огорчена от министър Караджов, който е имал възможност да извърши физическа проверка, ако не на всички обекта, то на части, а там, където нещата са ок, да извършва плащания към фирмите.

"На министър Караджов му оставихме следното наследство - прекратени договори, които бяха петгодишни за текущ ремонт и поддържка, за да може да обяви нови обществени поръчки. Работа по по тези договори до юни месец тази година. Готова обществена поръчка за текущ ремонт и поддържка и време от 6 месеца да да избере нови изпълнители", каза арх. Комитова пред Bulgaria ON AIR.

Бившият министър смята, че Законът за обществените поръчки има две слаби места. Според нея текстовете за "инхаус" в Закона за обществените поръчки трябва да се коригират, така че в аварийни ситуации да използваме фирми за жизненоважни доставки. Тя обясни, че ако инженерингът се прецизира само за уникални обекти, ще се помогне за намаляване на корупционните практики и ще се подобрят цените на строителството. По думите ѝ това са две промени, които ще съдействат за намаляване на корупционната среда в България, без смяна на главния прокурор.


"Много ми е тъжно, че оставихме на министър Караджов 3 закона, които имат малки промени в техните текстове - Законът за етажната собственост, за движението по пътищата и за ВИК. Те се водят ключови реформи, за да получим парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Ние бяхме подготвили всички текстове по тези закони и тази инициатива не продължи. Аз видях едно нехайство в това отношение, поне не чух въобще да се говори за тези закони", подчерта арх. Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Значи караджов да почне да работи и да си плаща с трохите които му оставите, а близо 3-те милиарда които раздадохте авансово сте ги опростили, дърта ***, та сме глупаво племе българите, да не се хванем за оръжието и всички до крак до стената и огън
39
0
 
4
 
! Отговори
Вая преди 1 година
Тя започна забъркването на тая каша. Лесно се лае, трудно се строи како
38
1
 
5
 
! Отговори
Само преди 1 година
Не Мацо, правителството падна заради алчността на шепата самозвани хардвари. Искаха да си поделят милионите от пътищата и ги насочиха в своите ресори. А ресора на ИТН да духа супата и да бега да не го удари некой строителен чук. Ама ти така ще си говориш, за да ти напълнят и твойта гушка, нали затова си подкъси полето. Малко си старичка обаче. Хайде скрий се и това не ти беше малко, изровена от нищото посредствени да управлява мъжки ресор. Случайно успялите могат да разчитат само на случайността
37
3
 
3
 
! Отговори
Раде в преди 1 година
Тая ба-ба трябва да носи отговорност за спирането на строежа на магистрала Хемус, защото са положени много греди на мостовете, който стоят ненатоварени и са се деформирали, което ги прави негодни, като нея, за използване. Само от един участък при Боаза щетите са за милиони.
36
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Само си прехвърляте топката и нищо друго не правите! Стига сте говорили , а по-добре работете за хората, а не за себе си. Крайно време е да разре този народ,че е време да се събуди от дълбокия 100 годишен сън!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, заради парите? Като ги краде те? Единия краде, другия мисли че краде от краденото и падат. Това си е закона от улицата. Никой няма право да краде от краденото!!!! ЗАКОН!!!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тарикатите от фамилната порнопартия ПП си бяха поставили за цел, да разтурят ГЕРБ, да унижава Борисов и да си присвоят електората им. Такава бе заръката на червените олигарси към тях, които платиха преврата, с който дойдоха на власт най-надменните некадърници които България е имала. За за се задържат на власт те щедро обещаваха на чужди посолства всичко, което бе поискано от тях. Суверенът за тях е само маса наивници, която трябва да се лъже.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комитова така и не даде обяснение за къщите си до морето и на дъщеря й, по програмата "Селски туризъм", в които никога не е имало такъв. Никой и не я попита. Данс, МВР, прокуратура мълчат.
32
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Аз съм п'рост и вие сте п'рости, затова се разбираме." - колко е "талантливо" това НЕЩО изказало тази мисъл на истината ? Неговото "откритие" дава сила на п'р'о'ст'а'ците тук да храчат против жената разкрила схемите на кражби от пътища и да доказват "откритието" на НЕЩОТО, че е напълно право, без да разбират, че се отнася за тях, от п'ростотията си !
31
0
 
6
 
! Отговори
поговорка преди 1 година
Голям комат *** Комитовски лъжи не чети
30
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ...ЕЙ..СМЕХ преди 1 година
Голем смех пада , като почне да говори тая кукуригачка Комитова по ТВ-то.....ДАЖЕ ГОВОРИТЕЛКАТА ПОЧВА ДА СЕ ХИЛИ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СДЪРЖИ......!
29
7
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
ПRоста герберска ***, обвиняват жената която разкри цялата корупционна схема как са се крадяли парите от пътищата и фирмите на ГЕРБ които откраднаха заплатите на строителите на пътища ! Не е за чудене защо българинът е най-беден в ЕС, ами той още не е разбрал кой го ОБРА и направи най-беден ? Всеки народ изграден върху основата на пRостащината е беден, друга алтернатива той няма !
28
4
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
За 23 г. в чужбина не видях ремонт на една магистрала от които съм заварил ! Асфалтът на магистралите тук е с дебелина повече от 30 см. лично съм го измервал когато разбрах за вашият "ремонт на ремонта на ремонта" една схема от крадци за овце !
27
5
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Защо сте толкова пRoсти бе българчета ? Нищо не се строяло, не видяхте ли, че когато се строи се пълнят чекмеджета, на пътищата ви се правят "ремонт на ремонта", нямате магистрали, а скоростни пътища с асфалт дебел колкото "фолио", няма маркировки, изнасят се милиони в чувалчета, прокуратурата ви мълчи, строят ви "калдаръми" на вълни, Караджов си купи къща в Рим и я декларира, колко по-пRости можете да се докажете ?
26
2
 
14
 
! Отговори
Фактите са, че преди 1 година
Откакто дойдохте на власт от Промяната - 1,5 год. ( включително и служебните правителства на Радев) не се строи а само се руши и приказват общи приказки !
25
3
 
13
 
! Отговори
Интригантка преди 1 година
Комитова направи всичко възможно да не бъде излята и една лъжица асфалт !
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте на всички в парламента от старото статукво банковите сметки и ще разберете , къде са парите и за пътища и за хората оставени с най-ниски доходи в ЕС !
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов е бил зает да си купува имот в Италия на стойност повече от 2 милиона лева!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По отвратителен от тази бабичка е само ***
21
5
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
ГОЛА ВОДА СИ !!!ОТКРАДНАХТЕ ПАРИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ И ОБРЯКОХТЕ СЕМЕЙСТВАТА ИМ НА ГЛАД!! ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ КРАДЛИВИ !!!