Работодатели: "Под въпрос" са поставени "топлото и светлото" на българина

Според тях е скандално решението на "Булгаргаз" за търга за газа
12 авг 2022 21:55, Петя Славова
18
Работодатели: "Под въпрос" са поставени "топлото и светлото" на българина
Снимка: Bulgaria ON AIR

От Асоциацията на организациите на българските работодатели определиха като скандално решението на "Булгаргаз" да проведе търг за осигуряване на природен газ през септември с начална цена от 380 лева на мегаватчас.

В писмо до президента и министър-председателя БСК отбелязва, че индустрията, топлофикацията и домакинствата "вече изнемогват" при цени от 300 лева, и посочва, че ако България взима заявените количества от "Газпром експорт" цената за септември е щяла да бъде 250 лева на мегаватчас.

"Под въпрос" са поставени "топлото и светлото на българина и ... стабилността на цялата енергетика", пишат работодатели, цитирани от БНР.

"Настояваме Министерският съвет и кризисният щаб да преустановят хаоса и да започнат да вземат национално отговорни решения," пише в писмото, подкрепено от Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Булгаргазработодатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Каспър преди 1 година
Явно че е започнало вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони /Банкяра и Кирчо/ по върховете на власта.Започна се с газа, ще продължи с електроенергията, водата и храната. На финала - продадохме и братятна си в Македония.Съсипахме и дългогодишните си братски отношения с Русия.И когато местното ни население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук джалатите от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР за да си основат . . .новата държава !Защото от старата им, няма да има и помен !?ДА ЖИВЕЕ ВЪЗРАЖДАНЕ !!!
11
1
 
6
 
! Отговори
Зелена Сделка преди 1 година
В резултат на войната, зелената сделка ще бъде наложена насилствено! Чакат ви глад, студ и мизерия! Благодарение на ЕССР!
10
0
 
9
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Не виждам защо се плюе само по Простото. Всички медоко-фашистки "партии" дружно подкрепиха плана на ПП за "енергийна независимост" без доставки на газ от Русия - Герб, Итн, Бсп, Дб, Дпс. Това поне на мен ми говори, че тези продажници плюскaт от една паница и каквото им наредят от Козяк това правят.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
РАБОТОДАТЕЛИ СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ КЪДЕ БЯХТЕ ДОСЕГА ЗАЩО СЕ ОСТАВИХТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ КИРО КОКОРЧО И ШАЙКАТА МУ
8
1
 
17
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Нали евроатлантиците на ФАЩ и ЕС искаха да плащат повече само и само да се девирсефицират. Сега е момента всеки които го е казал да плаща и за другите които е наказал заради убежденията си. Това е отговорност, има ги на записи всичките евроатлантици които го говориха това, под списък и да им удържат за сметките на пенсионери, инвалиди и др. които трябва да плащат заради тях в София.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има санкции към Русия и Газпром. Искахте диверсификация да не зависите от Газпром. Плучихте независимост.
6
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските Андрешковци работонаематели няма да излизат от Русия, а ще влизат, за да заместят западните компании, които излязоха. Ще предлагат нова напитка Кока Кола и резервни части за самолети и автомобили. Българските Андрешкови бизнесмени намериха пазарна ниша и са готови за контрабандата към Русия. Следете ги, защото ще внасят и изнасят контрабандни стоки с Русия, както правеха с Югославия. Вкарвайте в затвора предателите на евроатлантизма и колаборационистите с врага.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умно-красивите *** къде се покриха,защо не правят протести?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали изгонихте руснаците - наслаждавайте се , на енергиината си независимост !
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На есен пак гласувайте доверие на хАрвардските продажници!
2
2
 
17
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Така е, когато не се гледа интересът на народа!Трябва добре да се помисли за бъдещето!
1
2
 
14
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Цените в ЕС какви са спрямо башите?