Ръст на туристите по Черноморието от 40% спрямо лято 2021

Англичани, израелци, чехи, поляци и руснаци идват у нас
8
Ръст на туристите по Черноморието от 40% спрямо лято 2021
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър на туризма Илин Димитров ще работи за удължаването на летния сезон.
Той отчете, че тази година се отчита спад на туристите с около 25% спрямо 2019 година, но има ръст от около 40% спрямо 2021 г.

Още по темата

Туристите, които идват у нас са предимно от Великобритания, Израел, Чехия, Полша и Русия, като руснаците са предимно собственици на имоти у нас, поясни Димитров.

Димитров посочи, че зимният сезон е ключов.

„Миналата година беше добър. За нещастие тогава цените на енергоносителите бяха скъпи, тази година са с таван и зимният сезон ни е приоритет. Отново ще работим с близки пазари”, каза още Димитров и допълни, че ще се работи в 2 направления - сигурност и предвидимост.

Друг основен фокус на министъра ще е отчетност на бежанците.

“Тази година един от основните проблеми е отчетността спрямо мярката за бежанците. Тя е основен приоритет. Ще работим активно и по удължаване на сезона, тъй като очакваме септември той да е по-слаб на вътрешен пазар и на съседни пазари. Третият проблем е кадровата обезпеченост. Имаме над 7500 бежанци, които помагат. Това минава обаче сорка на служебното правителство като проблем”, поясни Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
В туризма има голям ръст на средния пръст.
7
1
 
5
 
! Отговори
брей, преди 1 година
но има ръст от около 40% спрямо 2021 г.когато докажете че има има увеличение в приходите от туризма с 40% и хотелиерите не мрънкат следващия месец.7500 бежанци, които помагат.С какво помагат? Че спят и ядат за 15 лв на ден платени от държавата - мечта за бг туриста готов и двойно да си плати за тези условия
6
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Определено хората през август поне на север са много по-малко.Има свободни места за паркиране в Балчик на крайбрежната. Румънците са 1/3 в сравнение с ковид години като 2020 например .Има малко поляци .Виждаме ги в ЛИДЪЛ и украинци.Но,сигурно има причина да лъжат за броя на туристите.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще го "удължи" сезона като вече стана студено. Ткзи още живеят в живкови комунистически времена. Министъра като каже времето ще се промени.. то и народа още на каишка. Сигурно си мислят че от *** му тече шоколад..
4
0
 
16
 
! Отговори
Алтав гербер преди 1 година
Една седмица няма никой другата седмица било пълно.Ужас всеки пише каквото му кажат.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек трябва да е луд за да си причини това мъчение почивка на българското черноморие.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасно скъсани са туристите тази година. Нямат пукнат лев в джоба! Ни украинци, ни руснаци за цяр. Тъжна гледка. В Поморие няма един нормален ресторант с кухня и сервитьори- професионалисти! Навред невкусно, бавно с туткави студенти и ученици сервитьори. 4 човека в заведение една звезда без алкохол с по една салатка и две порции риба и една пица - 100лв. с чакането.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръст от заблудени чуждоземни бедняци. Халал да са ви на изсраното черноморие.