Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него

Двамата разочаровали младите и образованите
271
Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него
Снимка: БГНЕС

Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една точка на търпение както сред обществото, така и в мнозинството в Народното събрание и се получи така, че падна първото правителство от власт с вот на недоверие след като една от партиите в коалицията отказа да бъде част от мнозинството и нормално се стигна до предсрочни избори. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

"За първи път в най-новата история на България, а и преди това имаше толкова сложна коалиция от четири партии, които наистина са много различни. И това, което предлагат на обществото като политики, и като убеждения, дори и като идеология, макар че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази сложност на коалицията в едно кризисно време очевидно предизвикваше и тези съмнения и за съжаление, те се оправдаха", посочи Йотова.

Още по темата

"И Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади хора с претенции за сериозно образование, свежи идеи и нов поглед. Всичко това е чудесна предпоставка за много сериозен успех. Президентът има само една "вина" - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу президента, вместо да потърсят съюз. И сега изведнъж разочарованието у нас, българските граждани, е това, че те разочароваха младите и образованите", настоя Йотова. 

Лично тя е смятала, че тази коалиция ще се задържи, защото споразуменията бяха подписани с "Продължаваме Промяната", имаше категорично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, реформи, които трябваше да бъдат направени.

"Сякаш в самото начало имаше много сериозно съгласие за това, какво трябва да извърши тази коалиция. Идването на ПП на власт беше с много сериозни очаквания от хората. След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е възможна тази промяна. И натоварени с много очаквания, разочарованието беше много бързо и от голямата любов, се получиха големите резерви в хората, включително и в мен", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова поясни, че бързината, с която са се опитали да правят реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следваха една след друга в България и като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда.

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и Йотова вече си повярваха че сме президенска република :) Дай на фурашка власт за да му видиш акъл :)
130
3
 
11
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Радев не е направил нищо добро за народа и държавата. Неговото появяване в политиката доведе до много политически брожения ,задкулисие,разруха и омраза в обществото. Но българският мазохист продължава за му се възхищава и да го подкрепя. Това, че кандидата на БСП бе избран два пъти е доказателстмо че в България демокрацията вече е мираж. Така може да постъпи само един робски народ.
129
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е като Путин иска Петков и Василев да му се кланят цял живот защото им е дал шанс :) Много си зле Йотова
128
4
 
9
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Че защо ти ***, червена и в червата комунистке, защо ти и онзи от село Славяново, който измами и излъга хиляди хора да гласуват за него и с тези лъжи и измами допълзя до втори мандат, защо вие не си посипете главите с пепел? Вие сте национални предатели и лакеи на кремълския масов убиец, ясно ли ти е, червената вице?!Само че, да обадиш на рецитатора, че народът ни няма да ви позволи да предадете България! Няма ***, лъжкиньо и злобна продажнице!
127
4
 
14
 
! Отговори
Криза преди 1 година
Радев си прави експерименти с българите дал шанс и сега на нови ли ще дава шанс
126
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големи грях е на тези дето искат да са съучастници на убиеца Путин и да тикат България в руската орбита защото взимат едни пари тези грехове кой ще ги плаща нашите деца ????
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов му даде шанс на Радев за първия мандат.А Кирил и Асен му дадоха шанс за втория мандат.
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев не е достоен президент щом вицето му почна да плюе няма лице да се изправи пред тези дето го избраха и да заяви ясно каква позиция заема освен за Руския Крим нищо друго от това не чухме Радев е голям позор
123
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До132 твоят грях е че си непоправим гербаджия убеден че светът се върти около Борисов.
122
6
 
10
 
! Отговори
До136 преди 1 година
Кой я избра тази президенска двойка. Радев и сега има най-голяма подкрепа. Никъде няма толкова ограничени, заблудени и немислещи избиратели. Само в България.
121
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порадвай се на президенството че скоро може да се пенсионирате с пилота :) п р о т и в я г и Благодарете на Василев и Петков че вдигнаха и пенсиите :)
120
5
 
9
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Вместо да се обяснява и оправдава Радев трябва да излезе и да се извини на хората заради некадърното управление на неговите протежета. Сега трябва да вдигне юмрука и да изкрещи-мутри вън на управлявалите последните 7месеца.
119
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова това ли ти каза Митрофана??? Какво и обещахте с Радев??? Толкова сте елементарни че е жалко да имаме такава президенска двойка срам и позор
118
7
 
11
 
! Отговори
До132 преди 1 година
Първият грях на Петков е, че се оказа най-големият лъжец след Нинова. Вторият, че наложи най-голямата шуробазжанащина в управлението. Третият и най-голям грях е, че докара най-голямата разруха,бедност и инфлация.
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички е ясно какъв беше "грехът" на Петков. Това че той скъса вечната зависимост на България от руския газ. Срещу Петков се обърна президента ни русофил работещ изключително за руския интерес. На практика подписването на дългосрочен договор за доставка на газ от Азербайджан и САЩ или други доставчици означава край на газовата зависимост на България от Русия, нещо недопустимо за русофилството.
116
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противна жена
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев направи само едно добро нещо за България и това са Петков и Василев Радев реши да ги употреби за свойте рашиски интереси да спечели изборите и да ги захвърли но сгреши сега ние ще го захвърлим защото неговата маска падна
114
1
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Йотови надежди говежди;))) Лично аз, бях дълбоко убеден, че четворната кокалиция ще се разпадне бързо. В България, Тангра не е дал на никого правото да управлява държавата, която е Негова Собственост сиреч въпросните беха слуги на тъма тархана Яга Албасти, но не и на небесният Тангра, както и всички останали междувпрочем, дето сте ги нацвъкале на политичексата сцена! Във вас нема Небесност, дами и господа, поради, което си чакайте да цъфнат налъмите. България като държава, не е ваша!
113
4
 
6
 
! Отговори
Олд преди 1 година
До Дрън-дрънСлед Бойко да наречеш някого крадец и измамник е несириозно.
112
2
 
12
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Пак ли кравата Марга ни е пробутват.За две пари работа не е свършило през живота си това туловище, а само разнасяне на задните си части из Брюксел и Европа. Избирайте тандем от нищоправещи и после пак ще се чешите по кратуните.