Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа

Можем да преговаряме на изток и на запад без зависимости, твърдят от партията
Обновена: 13 авг 2022 19:44 | 13 авг 2022 18:29, Анисия Иванова
480
Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа
Снимка: БГНЕС

Единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е "Възраждане", се посочва в позиция на партията.

"Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости. В тази посока "Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", смятат от Възраждане.

В текста се изтъква, че на фона одобрените цени от КЕВР от 297,89 лв. за МВтЧ от 1 август и увеличение от 60 на сто, преговорите с "Газпром" били на нивото, на което ги е завещало правителството на четворната коалиция на Кирил Петков.

За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

В текста се поставя въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която ние в България получаваме.

Според тях всеки българин ще плати сметката за решенията на политиците от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата четворна коалиция.

Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40 процента недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата "take or pay", да платим количествата, които не сме взели директно.

Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13 април 2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от "Газпром" за България, се посочва в позицията на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито. Русия категорично отказва да поставя газ за България дори за рубли. Казват: - давай, довиждане! :(
329
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са първа политическа сила....според данни на Възраждане.Много им се иска,ама не!
328
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Възраждане спечели това означава,че нашият народ е много зле и че за България няма никакъв шанс! Как може толкова да са заблудени хората,че да гласуват за този руски предател?
327
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя няма ли да построи най-накрая тая вила, че да ни освободи от присъствието си?
326
2
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Решете първо - собствените си проблеми.
325
11
 
11
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 година
Психично нестабилен човечец с мегаломански мечти само невежи хора биха повярвали и гласували. Да припомним фактите: - предателят вика дръжте предателя! - Коцето напусна ВМРО , и до ден днешен не разбира, че е предател! - човекът против ковид мерките, и неговите придворни са ваксинирани! Да се обявиш против здравето на хората е да заявиш, че желаеш тяхната смърт! - човекът против Еврото, държи спестявания в Евро! Има ли смисъл от допълнение?! Вие избирате!
324
6
 
6
 
! Отговори
До 342 преди 1 година
За теб и тези които отричат ковид....бъдете сигурни,рано или късно ще се запознаете......
323
10
 
11
 
! Отговори
Емигрирам преди 1 година
Ако болни хора,като копейкин имат болшинството на гласовете,няма надежда за тази страна. Родната ми сестра каза, че ще гласува за този индивид, независимо,че същият заяви, че тези, които мислят различно от него ще ги прати в Белене. Разбира се , това са само думи на психично болни хора,но ако спечели изборите....то явно цяла България е психясала.
322
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русофилска партия начело с Копейкин какво възраждане какви пет лева направо у ляво и под 4%
321
13
 
11
 
! Отговори
До Разграждане преди 1 година
Не се хаби да джафкаш. Ще изберем Възраждане. Между другото, проверих какво се търси на трудовата борса- общаци, комбайнери, трактористи. Имаш шанс за нова работа, въпреки отрицателното ти iq.
320
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето обеща да върне субсидията - не я върна. Обяви се против ваксините - оказаха се ваксинирани. Обяви се за вън от ЕС и НАТО - сърбите признаха че ще им трябват 10г да догонят сегашните ни заплати. Прави списъци, който е против него да го хвърля в Белене. Случайно всичко което прави съвпада с кремълския интерес но се обявява за Български патриот. На изборите - под чертата.
319
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори да допуснем хипотетично, че Възраждане спечелят през октомври, феновете на Копейкин сериозно ли си мислят, че останалите българи ще оставят руски подставени агенти да управляват България ?! тук може и война да избухне, но този път Русия ще се прости окончателно с българския си анклав. Или се самоопределяме като западно ориентирана страна, или излизаме от ЕС и ставаме за смях на цял свят!
318
12
 
15
 
! Отговори
Разграждане преди 1 година
Трябва да бъде разпуснато а Копейката и съратниците му натикани в затвора за предателство към българския народ, слугинаж на Русия и говорене на пълни глупости, въвеждайки чрез лъжи и демагогия в заблуда по-простоватата част от Българскоро население. Гласуваш за ***, избираш Путин, мутрата Борисов и Доган.
317
13
 
8
 
! Отговори
До:@ преди 1 година
Ще видиш колко сме, ама ще те боли много. След 02.10 оставаш безработен. Хахааааааааа
316
7
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Бързо ще си набавиш нужните черни печати в паспорта за трайно застопоряване
315
10
 
15
 
! Отговори
продажник е тоя преди 1 година
Абе тоя много добре се разбира с Доган. Хем е от Варна, а Сокола нали там има ТЕЦ. Копейкин не съм го чул да казва нещо за Доган. На една хранилка са май
314
11
 
26
 
! Отговори
сс преди 1 година
Копейкин предложи България да спре военното производство и загуби от износ за милярди, за да не би нещо от това което се произвежда да отиде в Украйна. Това ли е националният интерес. Да се лишим от млр печалба за държавата, за да угодим на Русия ?!
313
27
 
12
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЩЕ ПОДКРЕПЯ ВЪЗРАЖДАНЕ АКО ИЗГОНЯТ БАЗИТЕ НА С.А.Щ.,ГАРГИТЕ КОИТО СЕ КАНЯТ ДА ПРИСТИГНАТ ,КОНЦЕСИЯТА НА СЛАТОТО НИ,НЕЗВИСИМИ ОТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, СЪД ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРО ЛЪЖЕЦА.
312
17
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Мен 362 Благодарим за съвета , но няма да се възползваме.Искаме си Бойко.
311
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им стигаше иван костов, сега се захласнали по *** Копейкин..