Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа

Можем да преговаряме на изток и на запад без зависимости, твърдят от партията
Обновена: 13 авг 2022 19:44 | 13 авг 2022 18:29, Анисия Иванова
480
Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа
Снимка: БГНЕС

Единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е "Възраждане", се посочва в позиция на партията.

"Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости. В тази посока "Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", смятат от Възраждане.

В текста се изтъква, че на фона одобрените цени от КЕВР от 297,89 лв. за МВтЧ от 1 август и увеличение от 60 на сто, преговорите с "Газпром" били на нивото, на което ги е завещало правителството на четворната коалиция на Кирил Петков.

За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

В текста се поставя въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която ние в България получаваме.

Според тях всеки българин ще плати сметката за решенията на политиците от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата четворна коалиция.

Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40 процента недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата "take or pay", да платим количествата, които не сме взели директно.

Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13 април 2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от "Газпром" за България, се посочва в позицията на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето е другия Киро,подобно корумпе,разиграва театри и дърпа към раша за лична изгода и слугинаж.За партньорство няма капацитет.По долу негов ненормалник от хибридките ще гони " фашисти".Е това какво е?Другата страна на монетата на просто Ки,с друг изказ.Копейкин не напразно е Копейкин,но и други известни от родния му град го пробутват.А къде са парите на депутатите дето еднолично си ги усвоявал др.Костадинов ,питаше колежката му която напусна Възраждане.
289
3
 
9
 
! Отговори
До Радослав преди 1 година
Радо, в Русия е студено! Също така заплатата на чистача в Русия и БГ сигурно са подобни, но чистачите на запад взимат повече! Та така - на запад толкова обичат да ходят българите , защото за пари, правят всичко- или поне масата като теб! В Русия няма нужда да се ходи, нали живеем тук, то си е същото! И защо трябва да ходя някъде като си имаме собствена държава, не благодарение на Англия,.Франция, Германия.....!!!!
288
10
 
10
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Браво, Коста! За теб ще гласувам октомври- малко си болничък, ама май така е по- добре . На тези здравите, хич не вярвам!
287
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трролът пише усърдно, защото дойдат ли Възраждане на власт, ще бъдат осъдени и натикани в затвора всички ковид фашисти. Еми, крайно време беше. Няма да ви търпим цял живот с тая лъжа. Реви, робе, малко ти остана да 02.10!
286
6
 
11
 
! Отговори
До 340 преди 1 година
Никой не ми е пречил да се предпазвам от пик на измислена пандемия. Предпазих се сам от бъркочите, с които ви инжектираха, предпазих и семейството си.
285
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да се джафкате тук, факт е, че Възраждане ще спечелят. Да сте мислели, преди да се продадете на Урсула и останалите западняци. Народът решава.
284
13
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Къде ги тези искащи да се махнат от ЕС? Нещо ги няма на гишетата за визи за Русия! Защо като има по думите ви толкова желаещи да напуснат ЕС миграцията от България е към ЕС, а не към Русия? И преди войната и след войната желаещите да емигрират в Русия ще се броят на пръстите на една ръка!
283
8
 
6
 
! Отговори
До 339 преди 1 година
Вероятно нямаш връзка с главния мозък.Никой не може да ни окупира,ако националния интерес и равностойните партньорства са приоритет.Тука некви пишат за изолация от целия свят,но клонейки към дивия изток на диктатури и беззаконие.Абсурдни сте.Проблема на БГ са продажниците които винаги са корумпирани и освен чужди интереси гледат и касичката им да е пълна догоре,без оглед последствията за държавата,нейния имидж и в ушърб на обществото.А държавник е много,много висока топка.
282
10
 
11
 
! Отговори
До 335 преди 1 година
По голяма глупост да пречиш на хората да се предпазвар по време на ПИК може да сътвори само кухото Копейкин. Евтини спектакли за простолюдието.По време на пик маски се слагат за да спре дифузното разпространение и точно благодарение на хората които имат глава на раменете си и които за известно време слагаха маски до голяма степен се пресече вълната.А Костя държи да говори отблизо и взаимно да си плюят в устите.Е глупаво е!
281
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не се траят,нищо не могат,почнаха с опорките,че и " единствени".И на каква цена ще е" газът",ще ни продава на *** ли,за да му направи кефа?Като нищо,някакъв блюдолизец!.Ще излизаме от ЕС и НАТО за евтин газ,на Копейчо простотиите и зарибявките.Няма да излизаме отникъде и няма нужда да хващаме гората,нито Путин е вечен.Няма нужда и е вредно.Ако Копейко ще търси газ на наша територия може,но и на газа времето ще отмине скоро.
280
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените които се изправиха срещу сертифицираните лаянари които затваряха хората по къщите както и нацистите не са правили преди! Лиглиоото киру да си взима рапара с обратната захапка и да ходят да ядат лаяна
279
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия явно прекаляват с боба.
278
10
 
10
 
! Отговори
Не че нещо ама... преди 1 година
Копейкин и ти се оля тотално и колко пъти да ви хващат на калъп че да ги говиш тия РИБКА
277
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, за западняка ние сме калта по подметките им. Единствените които ни уважаваха са руснаците. Лично съм го видял след 6 години странство. Или с Русия или България до 2030 изчезва.
276
7
 
11
 
! Отговори
циркадижята Шолц преди 1 година
Циркаджията Шолц с цяла делегация костюми слизат от мерцедесите и отиват да "инспектират" турбината на Газпром, дават го по централната немска телевизия, погали я с ръка, гледа в дупката на турбината и направи експертиза - тубината е изправна. Газпром да си я вземе. А Газпром казаха - какво прави някакъв съвършено чужд човек при нашат турбина, и защо е в Германия, като Сименс трябваше да ни я достави на нас. Не можем да я приемем при това положение, Сименс наруши договорите.
275
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре утрепан отколкото в руски плен!
274
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Greenpeace : Полша има газ до декември, след това ще се натъкне на дефицит на ниво 40%.
273
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе всички говорят за прословутите Евроантлантически ценности. Някой ще ми каже ли какво е това. Да ставаме гейове, лесбоси паадрази, да се дупчим с татуси или да ставаме наркомани ? Моля обеснете ми.
272
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Джендърчета, покрай тази война станах голям русофил. ------ личи ти, хептен си изпростял.
271
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***: Единствено ние можем да решим проблема с газа --------- ше си забодете по едно цветенце в аспуха и ше се надупите на изток :)))