БСП: Служебният кабинет масово назначава кадри на ГЕРБ в земеделието

Прави смени в ръководствата на държавните горски предприятия
57
БСП: Служебният кабинет масово назначава кадри на ГЕРБ в земеделието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Развитието на сектор “Земеделие” последните седмици може да бъде обобщено с няколко думи - назначаване на кадри от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ, докато в някои министерства се уволняват кадри на БСП. Това няма как да не буди притеснение и съответно възниква въпросът какво стои зад тази политика.“ Това пише във Фейсбук пост членът на Националния съвет на БСП и бивш земеделски министър Иван Иванов.

Той посочва, че в същото време Бойко Борисов изсипва купища лъжи, чертаейки апокалиптична картина в родното земеделие, забравяйки удобно как превърна сектора в развалина и символ на корупция след изхарчени милиарди европейски и национални средства в няколко програмни периода.

„Резултатът е хиляди залежали проекти в ДФЗ, защото някой е чакал да му се напълни чекмеджето, ширеща се корупция на „Капитан Андреево“, приготвено източване на „Напоителни системи“, разпокъсано земеделско производство и тънещи в нищета малки и средни производители – чакащи поредното подаяние от самозабравилия се тогава премиер и куп други нарушения, за които е сезирана прокуратурата“, припомня Иванов.

„В тази тежка ситуация за страната ни не се говори за така чаканите от земеделците плащания, които успяхме да осигурим с много усилия, а именно близо 3,4 млрд. лева национални и европейски средства, които да бъдат отпуснати до края на годината, гарантирани именно при управлението на БСП в Министерството на земеделието – едно безпрецедентно подпомагане, което вдигна летвата изключително високо“, пише още доскорошният министър, добавяйки, че  няма и дума за работата по Стратегическия план, от който зависят средствата за българското земеделие през следващите пет години и който именно предходното редовно правителство съфинансира с 60%, за разлика от предходните 15%.

„За сметка на това се назначават кадри, свързани с бившите управляващи на различни позиции, докато от ГЕРБ говорят за несправяне в сектора. Прави впечатление, че се правят смени в ръководствата на държавните горски предприятия. Те бяха изправени пред важната задача да осигурят необходимите количества дърва за огрев за българското население за предстоящия тежък зимен сезон. Това може да постави стотици семейства пред невъзможност да осигурят своето отопление на дърва през зимата“, изтъква социалистът.

„Разчитам на разум от страна на сегашното ръководство на министерството и последователност в политиките, които бяха заложени и които имат една единствена цел – да превърнат българския дребен и среден земеделски производител в конкурентен на своя европейски колега, с продукция намираща 100% реализация и у нас и на международните пазари“, пише в заключение Иван Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БСПземеделиегорски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Май се готви нова каолиция ГЕРБ,ДПС и ЯНЕВ ха ха хааа....може да не е честно,но е печелившо!!!Държавата да го божие духа!!
20
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще управляват някоя от партиите БСП или ДПС , а ако се махне ББ , може и ГЕРБ да управляват.
19
5
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Това не е вярно туя ит БСП пак лъжат, но ако беше би било добре! По добре!
18
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия вият като вуци. Служебното правителство е временно и имат пълната власт да правят промени през тези два месеца. След изборите Възраждане като спечели ще направи промени които ще са в интерес на хората и държавата. Ще ни оттърве от краварските бази ще направят референдум за ЕС ще вкарат в затвора всички които ни краднаха. Затова всички ги е страх от Възраждане Имат гузна съвест и гледат на Възраждане като вълк сред стадо крадци. Само с Възраждане към Възход. На другите им ядохме попарата.
17
2
 
9
 
! Отговори
от село преди 1 година
До баба мара - Не *** Маро за изборите от двеста ще ги намалят на 180 за този които дласува за БСП .
16
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има изпитан сценарии за връщане на власт - мафията предизвиква криза в държавата и обвинява за кризата текущо управляващите, за даде върне на власт. Така беше през 1996-1997 години, когато СДС предизвикаха кризата, за да се върнат на власт. Така беше и през 2014 година, когато ГЕРБ фалира банката на Цветан Василев, за да се върне на власт. Сега ГЕРБ-СДС предизвикват кризи, където успеят, за да се върнат на власт. Газ, нефт, ток - това са сектори завладяно от ГЕРБ-СДС, а и земеделието.
15
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова да мълчи, защото си е направо за клиент на прокуратурата за кризата която ни натресоха с ПП.И да не се оправдава, щото в закона освен за действие има и клаузи за бездействие.И не е важно кой разумен с какви политически пристрастия, ще пооправи поне малка част от бедите, които ни натресе неумния и просто Киро, докато Нинова се фръцкаше с министерски пост.
14
4
 
21
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Прочетох само до средата. И в мен изниква въпросът. До преди 10 дни този мъж беше земеделски министър. Кога всъщност залежаха тези проекти? Как точно се назначават за 10 дни нови кадри при положение, че в законът има ясно разписана процедура, която няма как да се прескочи. Защо заблуждава публиката? Ако има предвид политическите кабинети това е право на всеки министър. Врече е БСП да смени ръковството си и да не се държи като опозиция при положение, че управляваше.
13
4
 
17
 
! Отговори
оффф преди 1 година
е где са тези кадри новоназначени бре малък шошо? Вие какво направихте, създадохте едно голямо блато, *** такива.
12
6
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сега дървата за огрев ще се раздават по изборите за купуване на гласове
11
9
 
15
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Кадрите на Герб, ДПС, БСП, ПП, ДБ са едни и същи.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев уби БСП.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яд ви е КОМУНИСТИ лъжливи,ревете,вие напълно го заслужавате.Като я видя тази лъжлива,жадна за власт комунистка и ......Тръгнала държавата да управя.Скрий се и не се показвай,не те ли е срам от хората.Няма такова нагло сйщество
8
4
 
16
 
! Отговори
та така преди 1 година
на бсп всички са и виновни , всички и пречат особено когато не са в управлението , и най вече Борисов :) за това че импексова не знае и не е чула че се изнася оръжие за Украйна и че не сме спирали да внасяме руски газ .
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев прецака БСП.
6
3
 
17
 
! Отговори
Село преди 1 година
Нинова още ли гони Борисов? Пак това е предизборната кампания.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
4
13
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Сега Герб-ДПС са му платили.
3
14
 
8
 
! Отговори
Радев(М. У. Н. Ч. О) преди 1 година
Връща мафията ГЕРБ и ДПС на власт.
2
2
 
21
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе малък Шошо с ти какво направи като стана министър? Нали действаше по същия начин , сега какво се оплакваш като .... за ..::! Вие освен да развалите всичко и да направите фалит друго знаете ли? И престанете с мантрата за кюлчета и чекмеджета , ако имаше такива целия свят щеше да знае!